İZMİR’DEN BİLİMSEL ARAŞTIRMA

İzmir, NATO İleri Çalışma Okulları’nda temsil edilecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fabrizio Pinto, NATO İleri Çalışma Okulları’nda “nano teknoloji ve casimir kuvvetleri” üzerine ders verecek.

SICAK HAVALARDAN TASARRUFLU KORUNMA YÖNTEMLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden bazı kentler için ‘kuvvetli sıcak hava dalgası’ uyarısı yapılırken, kimi yerlerde de kamu kurumlarında hamile ve engelli çalışanlara ‘sıcak hava’ izni veriliyor. Son 50 yılın sıcaklık rekorunun kırıldığı bugünlerde, uzmanlar sıcaktan korunmak için özellikle klima kullanımı kaynaklı enerji tüketiminin arttığına dikkat çekerek, enerjiyi verimli kullanmak için uyarılarda bulunuyor.

MÜZİK VE BİLİMİN BULUŞMASI

Müzik ve bilim sevgisi bir araya geldi, genç akademisyenin yaşam tutkusunu oluşturdu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Devrim Ünay, beynin en küçük hücresi nöronlardaki öğrenme sırasındaki tepkileri ölçerek, öğrenme güçlüğü hastalıklarına yeni yaklaşım getirmek üzere çalışırken diğer taraftan halk ezgilerini çok sesli müziğe yansıttı.

İZMİR’DEN AMERİKA’YA BİLİMSEL YOLCULUK

İzmir Ekonomi Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seçkin Eroğlu, Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı'nın (USDA) Norman E. Borlaug Uluslararası Bilim ve Teknoloji Burs Programı (Borlaug Bursu) kapsamında Türkiye’den kabul edilen tek bilim insan oldu.

İŞYERİNDE BAŞARI ve MUTLULUK KISKANILIYOR

İşyerinde başarı ve kişilerin özel hayatlarındaki mutluluklar “kıskançlığı” tetikliyor.  Yöneticiler tarafından onaylanmak, terfi almak, yeteneklerin yanı sıra aile hayatındaki mutluluk, geniş sosyal çevre ve popülerlik kişilerin çalışma arkadaşlarına karşı yıkıcı duygular beslemesine neden oluyor.

TARİH “OYUNA” GELDİ!

Türkiye’nin ilk yavaş kenti Seferihisar’da bulunan Teos Antik Kenti oyuna konu oldu. “Teos of Dionysos” adlı oyun, Google Play ve Apple Store’da ücretsiz olarak yer aldı. Oyunu yazan İzmir Ekonomi Üniversitesi Yazılım Mühendisliği öğrencileri, “6. Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Sergisi” Oyun Eğlence ve Eğitim Kategorisi’nde çalışmalarının karşılığını 3.lük ödülünü kazanarak aldı.

EXPO BURSUNUN DOKUNDUĞU HAYATLAR

İzmir’in EXPO adaylık süreci hayatları değiştirdi. Kentin EXPO adaylığında, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş öncülüğünde verilen EXPO Bursu’yla, 40 ülkeden 46 öğrenci mezuniyetlerinin ardından ülkelerinde İzmir’in elçiliğini üstlendi.

ZEKÂ ALANINA GÖRE MESLEK SEÇİMİ

Zekâ alanları, meslek seçimlerimizi etkiliyor. Uzmanlar, doğru meslek seçimlerinin kişilerin kendilerini tanımasıyla ortaya çıktığını, Temmuz ayında üniversite, bölüm ve program tercihi yapacak 1,5 milyonu aşkın öğrencinin, zekâ alanlarını belirleyerek meslek seçmelerini tavsiye ediyor.

YÜKSEK LİSANSLA UZMANLAŞMA ARTIYOR

İş dünyasının ve dijital çağın ihtiyaç duyduğu uzmanlar, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yüksek Lisans Programları’nda yetişiyor. Kariyerlerine yüksek lisans diplomasına sahip olarak farklı yön vermek isteyen gençler ve profesyoneller için İEÜ, güz dönemi yüksek lisans ve doktora kayıt işlemleri sürüyor. 28 Haziran’da son bulacak birinci başvurular, üniversite web sayfasındaki enstitüler bölümünden yapılabilecek.

YÜZMENİN KEYFİ KAÇMASIN!

Okulların yaz tatiline başlaması ve sınavların tamamlanmasıyla birlikte sahil kentlerinde yoğunluklar artarken uzmanlar, boğulma tehlikesine dikkat çekiyor. Tatilini deniz ve havuz kenarında yaşayacak vatandaşları uyaran uzmanlar, sahil yörelerinde cankurtaran eğitimi almış kişilerin görevlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.