İZMİR EKONOMİ’DE LİSELİ GENÇLER MESLEKLERİNİ SEÇTİ

Değişen sınav sistemiyle birlikte “üniversiteli” olmak için zorlu bir süreç içerisinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na hazırlanan lise son sınıf öğrencileri, geleceğin mesleklerini yerinde öğrendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Konferans Salonu’nda gerçekleşen “5. Mesleğimi Seçiyorum” etkinliğinde öğrenciler, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan ve Eğitim Danışmanı Sadık Gültekin’i dinledi. Meslekler hakkında bilgi alan bin 300 öğrenci, bir gün boyunca ‘üniversiteli’ olurken, akademisyenlere ilgi duydukları mesleklerin eğitimini ve kariyer imkânlarını sordu.

KANSER HÜCRELERİNDEN MODA TASARIM YOLCULUĞU

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich, kanserle mücadelesini tasarımlarına aktardı. Geçtiğimiz aylarda prostat kanseri teşhisi konulan Fröhlich, tedavi sürecini “PSA” adlı koleksiyonuna taşıdı. Fröhlich, atık kumaşlardan yola çıkarak yaptığı tasarımlarda, “Her bir kumaş parçasını, iyileşme sürecindeki yara dokusunu taklit edercesine az çok görünür dikişlerle işledim” dedi.

TOPRAKSIZ TEKNOLOJİK TARIM DEVRİ BAŞLIYOR!

İzmir Ekonomili girişimciler, topraksız tarımı bitkisel aydınlatma ve yazılımla birleştirerek, tarıma yeni bir boyut kazandırıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar yönetiminde İEÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Öğrencisi Mert Kalaycı’nın girişimleri hazırlanan “Smart Garden” adlı çalışmada, domatesten salatalığa, çilekten safrana dek çok farklı sebzeler, endüstri bitkileri, meyveler yetiştirilecek.

SÜMERBANK DESENLERİ TÜRKİYE TURUNDA

Türkiye'nin sanayileşme devriminin mirasını oluşturan Sümerbank kumaşları, elbiseleri ve ev tekstil ürünlerinin hafızalardaki yeri Ankara’da canlanacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü tarafından Sümerbank kumaşlarının yeniden üretilmesiyle hazırlanan sergi, Ankara’da Çankaya Belediyesi işbirliğiyle Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 12 Ocak’ta açılacak.

KADIN MASAL KAHRAMANLARI SERGİDE

Masal kahramanı kadınlar, çizgiyle hayat buldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Programı Öğretim Görevlisi Dr. Duygu Kocabaş Atılgan, masallardaki kadın kahramanların hikâyesini illüstrasyonlara aktardı. Güzelliğin yanı sıra korkusuzluğu, bağımsızlığı, zekiliği barındıran kadınlar hikâyeleri, Buca Kültür Merkezi’nde 11 Ocak’a dek sergilenecek.

İZMİR EKONOMİ GİRİŞİMCİLİK ve YENİLİKÇİLİKTE 22. SIRAYA YÜKSELDİ

TÜBİTAK’ın üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıraladığı “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017” listesinde İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 22. sıraya yükselerek yeni bir başarıya daha imza attı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından açıklanan araştırmada böylelikle İzmir Ekonomi Üniversitesi Ege Bölgesi’nden 45,15’lik puanla listeye girerek, girişimcilik ve yenilik performansındaki yerini 29. sıradan 7 basamak yükselterek üst sıralara taşıdı.

KİTAPLAR HAYAL DÜNYASININ KAPILARINI ARALADI

Kitaplar, yeni dünyaların kapılarını ana sınıfı öğrencileri için araladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğrencileri, “Çocuk Edebiyatı ve Medya” dersi kapsamında Kemalpaşa 75. Yıl Anaokulu öğrencileri için kitap bağışında bulundu. Derslere katılan öğrenciler, kitapları anaokulu öğrencileri için okudu, kitaplarda geçen hikayeleri canlandırdı.

LOJİSTİK DÜNYASINA DOĞAN TURHAN BURSU İLE ADIMLAR ATILIYOR

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Bölümü’nde okuyan başarılı öğrenciler, Doğan Turhan Bursu ile öğrenimlerini sürdürüyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ile Doğan Turhan’ın oğlu Engin Turhan arasında öğrencilere başarı bursu ve öğretim üyelerine araştırma desteğinin sağlanması hakkındaki protokolün 2014 yılında imzalanmasının ardından bugüne dek 44 öğrenci, Doğan Turhan Bursu’nu alma başarısı gösterdi. Ege Bölgesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde bir ilkin yaşandığı burs kapsamında, bölümde eğitimlerini sürdüren öğrenciler yararlanabiliyor.

‘BİR KURABİYE BİR UMUT’

Öğrenci şefler, yeni yıl kurabiyelerini hasta çocukların tedavilerine destek için yaptı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin Hamur İşi Dersi’nde hazırladığı yeni yıl kurabiyeleri, “kelebek çocuklar” için ilaç alımına destek için satıldı. Hayaller Gerçek Olsa Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen projede, öğrenci şefler elde ettikleri geliri, üst deri ve alt derinin yapışma eksikliği olarak adlandırılan kelebek hastalığının tedavisinde kullanılan merhemlerin alınması için bağışladı.

İZMİR EKONOMİLİ PARAMEDİKLER HAYAT KURTARIYOR!

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Balçova kampüste oluşturdukları senaryolarla tatbikat yaptı. Gerçeği aratmayan uygulamalar, izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Hastane öncesi acil bakımın önemli bir parçasını oluşturan paramedikler, acil sağlık hizmetlerinde yerlerini almak için hazırlanıyor.