’15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN İSİMLERİ GÖKYÜZÜNDE’

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’nin adları, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri tarafından hazırlanan yüksek irtifa balonuyla gökyüzüne salındı. Türk bayrağı ve Demokrasi şehitlerinin isimlerinin yer aldığı yüksek irtifa balonu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gökyüzüne yükseldi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİNİ GÖKYÜZÜNE, 40 BİN METRE YÜKSEĞE GÖNDERİYORUZ’

Türkiye’nin havacılık ve uzay çalışmalarında atılan hızlı adımlar kapsamında İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan yüksek irtifa balonu, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için havalanacak. Türk bayrağı ve Demokrasi şehitlerinin isimlerinin yer aldığı yüksek irtifa balonu, 15 Temmuz, saat 10.30’da İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden gökyüzüne salınacak.

FİKİRLER ÜRÜNE DÖNÜŞÜYOR

Türk Hava Yolları (THY), gençlerin fikirlerini hayalden gerçeğe dönüştürüyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Embryonix Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla gençlerle bir araya gelen THY, geleceğin projelerine desteğini veriyor. “Fikirden Ürüne Teknoloji Geliştirme Programı” kapsamında ön aşamayı geçerek, sunum yapan Gizem Acar Yavuz, “Coffee Art Machine” projesiyle birinci olurken, Can Dörtkardeşler de “Udentify” adlı çalışmasıyla ikinci oldu.

BİTKİLERDEKİ DEMİR MİKTARINI BELİRLEYEN YENİ GEN KEŞFEDİLDİ

Yorgunluk, saç dökülmesi, parmak uçlarının üşümesi dünyanın en yaygın beslenme bozukluğu olan “demir eksikliği”nin haberciliğini üstleniyor. “Kansızlık” olarak da bilenen hastalığın en büyük nedeni olan demir eksikliği, dünya genelinde her üç kişiden birinde görülüyor. Uzmanlar, artık vücudun ihtiyacı olan demiri besinler aracılığıyla yeterince alamadığımıza dikkat çekiyor ve yeni çareler arıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) yapılan araştırmada umut vaat eden sonuçlar elde edildi, yeni bir gen bulundu.

GELECEĞE YÖN VERMEK İSTEYENLERE İZMİR EKONOMİ

Üniversite eğitimi için tercihlerini yapacak gençlere, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde deneyimli uzmanlar destek oluyor. İEÜ Konferans Salonu’nda kurulan 14 ayrı rehberlik ve bilgilendirme masasında, alanındaki uzman rehber danışmanlar, 60 İEÜ öğrencisi ve tüm akademik birimlerle üniversite adaylarına geleceklerine doğru adım atmaları için yol gösteriyor. 26 Temmuz’a dek üniversite bünyesinde oluşturulan “İzmir Ekonomi Üniversitesi Tercih Dönemi Danışmanlık Hizmeti” kapsamında, gençler hayalini kurdukları meslekler hakkında bilgi alıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN UYKU TAKİP CİHAZI

Çocuklar, uykuya doyacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğrencisi Nektar Ege Altıntoprak, 8 – 12 yaş arasındaki çocukların gece uykuda istemsiz altına kaçırma tehdidine karşı akıllı alarm ile ayak bilekliğinden oluşan “uyku cihazı” tasarladı.

GELECEKLERİ AYDINLIK MEZUNLAR İŞ YAŞAMINA ADIM ATTI

Eğitimlerini 2016 – 2017 Akademik Yılında başarıyla tamamlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme, İletişim, Hukuk, Fen Edebiyat Fakülteleri mezunları diplomalarını aldı. İEÜ Açık Hava Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenlerinin 3.’sünde öğrenciler keplerini İEÜ ve 10. Yıl Marşları eşliğinde fırlatarak, gurur dolu anlar yaşadı.

SEYAHATLER YORMAYACAK

Hava yolu ulaşımında uzun bekleyişler, yerini dinlenmeye bırakıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğrencisi Ece Mercan, havaalanları için uyuma kapsülü geliştirdi. Özellikle uzun bekleyişlerde, seyahat edenler, “Napport” adı verilen uyku kapsülünü uyumak, çalışmak ya da giyinmek için kullanabilecek.

İZMİR EKONOMİLİ MEZUNLAR 4.00’LA İŞ DÜNYASINA ADIM ATTI

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) 2017 yılı mezunları iş dünyasına adım attı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 2016 – 2017 Akademik Yılı Mezunu bin 667 genç, İEÜ Açık Hava Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen törende diplomalarını aldı. Tören sonunda öğrenciler keplerini fırlatarak, gurur dolu anlar yaşadı.

TARIMDA TEKNOLOJİK SULAMA DÖNEMİ

Tarım arazilerindeki geleneksel sulama yöntemleri, İzmir Ekonomili girişimci gençlerin çalışmalarıyla teknolojik hale geliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri, “Green Insight” adını verdikleri projeyle mobil uygulama üzerinden uzaktan kontrol edilebilen, yenilenebilir enerji kaynaklı ve kendi kendine yetebilen endüstriyel çapta bir sulama sistemi geliştirdi.