ÇOCUKLAR OYUNLARLA TANIŞTI

Türkiye’nin geleceği çocuklar, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde bilimle tanıştı, parkurlarda sek sek, yakar top, ip atlama, çuval yarışı gibi oyunları öğrendi ve oynadı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri ile bir araya gelen 300 İzmir Özel Türk Koleji Anaokulu Öğrencisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı oyunlarla kutladı, 23 Nisan şarkıları söyleyerek eğlendi. “İEÜ 2. Geleneksel Çocuk Şenliği”nde çocuklar, İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin materyal tasarımı dersinde tasarladıkları eğitici oyuncak, kitap, kostüm, maske ve çalgılarla da eğlendi.

İZMİR EKONOMİ’DE TIP FAKÜLTESİ RÜZGÂRI

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) 3 yıl süren İngilizce Tıp Fakültesi açma çabası YÖK yetkili kurullarının kabulüyle mutlu sona ulaştı. İzmir Ekonomili ilk tıpçılar, 2017 – 2018 akademik eğitim yılında ders başı yapacak. 50 öğrencinin alınacağı İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim dili İngilizce olacak. Genç tıpçılar, İzmir’in sağlık turizminde hak ettiği payı almasına destek olacak.

İZMİR EKONOMİ 3. KEZ TÜSİAD GİRİŞİMCİLİK BAYRAĞINI ALDI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) kuruluşundaki girişimci yetiştirme misyonunu başarı ile sürdürüyor. 10 bini aşkın öğrencisine Türk yükseköğreniminde uluslararası eğitim sistemini sunan İEÜ, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği "Bu Gençlikte İş Var" Yarışması'nda en fazla girişimci projeyle "Girişimcilik Bayrağı"nı 3. kez üst üste göndere çekti. 3 bin 706 üniversite öğrencisinin bin 426 projeyle başvurduğu yarışmada, 235 İzmir Ekonomili öğrencinin projeleriyle kazandığı Girişimcilik Bayrağı, İEÜ Balçova Kampüsü’nde dalgalanmaya devam edecek.

DİYABET SANATLA BULUŞTU

İnsülin pompaları, enjeksiyon malzemeleri, ilaç kullanım kılavuzları, medikal ürünler, Sümerbank kumaşlarıyla da birleşerek sanat eserine dönüştü. Diyabetlilerin her gün şeker oranlarını düzenlemek amacıyla kullandığı medikal ürünlerinden yola çıkarak “Günde 3 Doz” başlıklı sergiyi hazırlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Himam Er, hastalığı sanatla barıştırdı. Sergi, İzmir Sanat’ta 2 Mayıs’a dek gezilebilecek.

İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ ÖZELLEŞİYOR

İzmir Ekonomili gençler, tasarımcıları e-ticaretle dünyaya taşıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü Mezunu Esra Sarıhan ile İEÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Mezunu Melis Sarıhan kardeşler tarafından kurulan baskasindarama.com adlı e-ticaret sitesinde kendi tasarımlarının yanı sıra Türk tasarımcıların ürünlerine yer veriyor.

İZMİR EKONOMİ 16. YILINDA 'GELECEĞİN ÜNİVERSİTESİ'

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, bilim ve teknolojinin ülkemizin geleceğini oluşturduğunu, bu alanda çaba gösterilmesiyle Atatürk’ün koyduğu muasır medeniyetler hedefine ulaşılabileceğimizi söyledi. 2021 – 2022 eğitim yılında Güzelbahçe’de 11 bölümlü mühendislik fakültesinin adını “Bilim Teknoloji ve Mühendislik Fakültesi” şeklinde değiştirerek eğitime başlamak istediklerini kaydeden Başkan Demirtaş, hedeflerinin Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında, 2023’te bu kampüsten uzaya uydu göndermek olduğunu vurguladı.

EGE’NİN ŞİFA DAĞITAN LEZZETLERİ

Şevketi bostan, arapsaçı, cibez, ısırgan, kuzukulağı gibi Ege otları, sofraların ve bahar diyetlerinin vazgeçilmezi oluyor. Sindirim sistemini güçlendiren, cildi güzelleştiren, karaciğeri temizleyen ve kalp damar, hipertansiyon gibi hastalıkların gerilemesinde etkisi olan Akdeniz beslenme şeklini içine alan Ege otları ve festivallere konu olan enginar, sofralardaki yerini aldı.

İZMİR EKONOMİLİ KIZ TENİS TAKIMI 1. LİG’DE

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Kız Tenis Takımı, üniversiteler arasında 2. lig tenis müsabakalarında başarından başarıya koşarak, 1. lige yükseldi. İzmir Ekonomi Kız Tenis Takımı, 44 üniversite takımının yarıştığı ve Antalya’da gerçekleştirilen Üniversite Sporları Federasyonu 2. Lig Tenis Karşılaşmalarında, kendi grubunun da birincisi oldu.

‘DUYGULAR ENGELSİZ’

Özel eğitime ihtiyaç duyan gençler, duyguların engeli olmadığını gösterdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı’nın konuğu olan ve Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören otizm ve down sendromlu öğrenciler, mutluluk, hüzün, sevgi, öfke gibi duyguları fotoğraflara yansıttı. İEÜ Fotoğraf Stüdyosu’nda duyguların mankenliğini yapan öğrenciler, renkli görüntüler oluşturdu, engelsiz duygular sergide yer alacak.

ŞEFLERDEN “ENGİNAR” YORUMLARI

Şifa kaynağı enginar, uluslararası Michelin Yıldızlı şeflerin elinde dünya mutfağı lezzetine dönüşecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Reseau Delice Dünya Gurme Şehirler Birliği tarafından bu yıl 28 - 30 Nisan tarihleri arasında 3.’sü gerçekleştirilecek Uluslararası Urla Enginar Festivali’ne dünyanın 10 farklı kentinden 25 ünlü şef, Ege’nin vazgeçilmez lezzeti enginarı yeniden yorumlayacak.