EGE’NİN ŞİFA DAĞITAN OTLARI SOFRALARDAKİ YERİNİ ALIYOR

Şevketi bostan, arapsaçı, cibez, ısırgan, kuzukulağı gibi Ege otları, sofraların ve bahar diyetlerinin vazgeçilmezi oluyor. Sindirim sistemini güçlendiren, cildi güzelleştiren, karaciğeri temizleyen ve kalp damar, hipertansiyon gibi hastalıkların gerilemesinde etkisi olan Ege otları ve festivallere konu olan enginar, sofralardaki yerini aldı.

ESKİ MALZEMELER TASARIMLA KIYAFETLERE DÖNÜŞÜYOR

Artık kullanılmayan ve atılmayı bekleyen havlu, nevresim, perde gibi eşyaların ‘ne olacağı sorusu’ sanatla yanıt buluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Jörn Fröchlich, perdeden havluya farklı eski malzemeleri kullanarak yeni kostümler yarattı; geri dönüşüme dikkat çekti.

Pİ GÜNÜ İZMİR EKONOMİ’DE KUTLANDI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü ev sahipliğinde Dünya Matematik ve Pİ Günü kutlandı. İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, İEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu, Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yılmaz Akyıldız, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Turgut Öziş, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Selçuk Demir konuşmacı olarak katıldı.

ÇOCUKLAR BİYOLOJİYİ EĞLENEREK ÖĞRENECEK

Canlı türlerini, gelişimini, nasıl oluştuğunu çocuklar eğlenerek öğrenecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seçkin Eroğlu, Deniz Hasret ile birlikte kaleme aldığı, “Bilbi ile Bilim” adlı çocuk kitapları serisinin ilkinde canlı türlerine ilişkin sorulara yanıt arıyor.

DAHA SAĞLIKLI ELLER İÇİN DOKTORLARA KURS

Türkiye’de ilk kez İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi’nde, Ortopedi ve Travmatoloji ile Plastik, Rekontstrüktif ve Estetik Cerrahi asistanları için “Kadavra Uygulamalı El Ve Üst Ekstremite Yumuşak Doku Defektlerinde Pratik Çözümler Flep Kursu” gerçekleştirilecek. İEÜ Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı laboratuvarında 31 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında 16 hekim, eğitim alacak. Ücretsiz yapılacak kursta, asistan hekimler, elleri kullanmayı engelleyen veya zorlaştıran tüm olumsuzlukları tedavi etmek için uygulanan cerrahi operasyonları, alanındaki uzmanlardan deneyimleyecek.

İZMİR EKONOMİLİ SOSYOLOGLARDAN DENETİM ZİYARETİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ndeki işleyişi inceledi.

VENEDİK’TEKİ VARDİYA’DA İZMİR EKONOMİLİ MİMAR

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Seyit Koyuncu, Venedik Bienali 16. Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu’nda gerçekleştirilecek Vardiya projesi için dünya genelinde seçilen 122 öğrenci arasında yer aldı. 26 Mayıs – 25 Kasım tarihleri arasında yapılacak bienalde, seçilen öğrenciler bir hafta boyunca hem bienale hem de atölyelere katılacak.

KARİYER YOLCULUĞUNA ÖĞRENCİ ADIMLARI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) kariyerlerine yön vermeleri amacıyla öğrenci ve mezunlarını, Kariyer Günleri kapsamında insan kaynakları yöneticileriyle bir araya getirdi. Etkinlikte, 50 firmanın insan kaynakları yetkilisiyle 13 uluslararası üniversitenin temsilcisi, mezun ve öğrencilerle mülakat yaptı.

DÜNYA ÇAPINDA GURME KENT ÇALIŞMASI İZMİR EKONOMİ’DE YAPILIYOR

Ege ve Türk mutfağının incelikleri, dünyaya İzmir Ekonomili genç şeflerle yayılacak. 2015 yılında Dünya Gurme Şehirler Ağı’na ’Delice’ üye olan 23. kent İzmir’in, dünya çapında gurme kent olması için çalışmalar, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) gerçekleştiriliyor. Bugüne dek İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nden 86 öğrenci Fransa’da Michelin Yıldızlı restoranlarda dünya mutfağının detaylarını deneyimlerken, bu yıl da 16 öğrenci şef, 3 ay boyunca ödüllü şeflerin yanında stajlarını gerçekleştirecek. Öğrenciler, 2014 yılında Fransa’nın En İyi Aşçı Ödülünü alan ve İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Joseph Viola ile biraraya gelerek hem ders yaptı hem de Fransa’daki staj alanlarını seçti.

TÜRKİYE’DE 223 BİN 400 KONUDA TARAFLAR ANLAŞTI

Türkiye, adalette uzlaştırma sistemini benimsedi. Adalet Bakanlığı’nın "onarıcı adalet" sistemi çerçevesinde uygulamaya koyduğu mağdurların haklarının korunmasını, suç faillerini de topluma kazandırılmalarını sağlayan uzlaştırma kapsamında, 2017 yılında ülke genelinde 223 bin 400 dosya uzlaşmayla sonuçlandı. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Alternatif Çözümler Daire Başkanı Orhan Cüni, 223 bin 400 dosyanın Asli Ceza Mahkemelerindeki davaların yüzde 20’sine denk geldiğine dikkat çekti.