İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ “UZLAŞTIRACAK!”

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ),  Adalet Bakanlığı’nın oluruyla Türkiye genelinde 5 yıl süreyle “uzlaştırmacı” eğitimini verecek. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı’nın belirlediği çerçevede hazırlanan eğitimde, avukatlar ve hukuk eğitimi almış kişilerin yanı sıra üniversitelerin siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakültelerinden mezunlar da yararlanabilecek.

İZMİR’DEN “MIT”E UZANAN BİLİM YOLCULUĞU

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Enstitüsü İşletme Bölümü’nde doktorasını tamamlayan Cansu Tayaksi, “85 Nobel Ödüllü” Massachusetts Teknoloji Enstütüsü’nde (Massachusetts Institute of Technology – MIT), İzmirli bilim insanı olarak çalışacak. İşlemler Yönetimi alanında doktorasını bitiren Tayaksi, teknoloji ve mühendislikte dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak anılan MIT’te, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni temsil edecek ve “Tedarik Zinciri Yönetimi” alanında çalışmalarına devam edecek.

İSVEÇ TOPLUMU HAKKINDA BİLGİ

İsveç İstanbul Başkonsolusu Therese Hyden, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerine “İsveç Toplumu: 21. Yüzyılda Global ve Bölgesel Sorunlar" konulu bir seminer verdi. Hyden, seminer öncesinde İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Şimga Muğan’ı ziyaret etti.

MEVSİM DEĞİŞİMİ “YORMASIN!”

Güneşli ve sıcak günler yerini yağmurlu ve soğuk günlere bırakırken, yorgunluk, huysuz hissetme, bitkinlik hisleri de kapımızı çalıyor. Uzmanlar, kışın güneş ışığının etkisinin azalmasıyla da tetiklenen mevsimsel depresyonun (Seasonal Affective Disoder – SAD) düşünüldüğü kadar masum olmadığına dikkat çekiyor.

ÇOCUKLAR YAZAMIYORSA DİKKAT!

Eğitim öğretim döneminin başlamasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen çocuklar, yazmada, resim yapmada sıkıntı yaşayabilir. Çocukların kas gelişiminin omuzdan parmaklara doğru oluştuğunu ve ‘ince motor becerilerinin” gelişmesi için zamana ve ilgiye ihtiyaç duyduğunu belirtiliyor. Uzmanlar, yazamadığı için çocuklara kızmak yerine, ipe mandallarla nesneleri takmaktan yoğurma maddeleriyle oynamaya dek çocukların el becerilerini arttırıcı aktiviteler öneriyor.

2018 Dünya Üniversiteleri Sıralamaları

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Doğu Avrupa ve Orta Asya’daki 2.938 üniversite içinde akademisyenlerinin makalelerine en çok atıfta bulunulan 76.  akademik eğitim kurumu oldu. Uluslararası derecelendirme kuruluşu QS University Ranking tarafından 2018 yılı bölgesel sıralamasında İEÜ, öğretim görevlisi başına düşen öğrenci sayısında da 104. sıraya yükseldi. İEÜ, genel sıralamada 201- 250 arasında yer aldı.

CAN KURTARMAYA ADANAN YAŞAMLARDA TATBİKAT HEYECANI

İzmir Ekonomili “paramedikler”, hasta kurtarma, müdahale ve sevk etmeyi sahada öğreniyor. Gerçeği aratmayan kurtarma senaryolarında yer alan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı Öğrencileri, “dağdan yaralı kurtarma” tatbikatına katıldı. Öğrenciler, oluşturulan senaryo gereği dağda ilk yardıma ihtiyaç duyan hastaya müdahale yaptı, hastayı güvenli bölgeye taşıdı.

KADININ ÖZGÜRLÜĞÜNE ADANAN BAŞARI

Kadının bağımsız ve özgür olması gerektiğini tasarımlarına yansıtan İzmir Ekonomili Moda Tasarımcısı Özgün İnceoğlu, “Athena” adını verdiğini koleksiyonuyla Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirilen “7. Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması”nda ikinci oldu.

KALP HASTALIKLARI İÇİN ERKEN UYARI SİSTEMİ

Kalp hastalıklarını “önceden” Elektrokardiyografi (EKG) işaretleri üzerinden tespit edebilecek sistem geliştirildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Türker İnce, Tampere Teknoloji Üniversitesi İşaret İşleme Bölümünden Prof. Dr. Moncef Gabbouj ve Katar Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Serkan Kıranyaz ile birlikte, sağlıklı insanların kalp sağlığını izleyerek, hastalıklar için erken evrede uyarı verebilen yeni bir sistem geliştirdi.

EGE MUTFAĞINA RUS İLGİSİ

Ruslar, İzmir’e doyamayacak. Rusya’nın devlet televizyon kanalı NTV’de yayınlanan “Poedem, Poedim” (Hadi, Yiyeceğiz) adlı programın sunucusu John Warren ve ekibi, İzmir’i ve Ege mutfağını tanıtmak için çekimler yaptı. Çekimlerin Ege’nin eşsiz lezzetlerinden örnekleri İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Tolgahan Kamiloğlu ile birlikte pişiren ve tadan Warren, kentin uluslararası kullanılan tanıtım sloganına atıfta bulanarak “İzmir’e doyamazsınız” dedi.