HEM TASARLADI HEM YARIŞTI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi İlayda Karakuş, hem buz pateni yapıyor hem de takımı için kostümler tasarlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Senkronize Buz Pateni Takımı’nda yer alan Karakuş, takımı için kostüm tasarladı.

İYİLİK ATÖLYESİ’NİN GÖNÜLLÜ ABLASI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü Öğrencisi Duygu Deniz Turhanlar, İyilik Atölyesi’nde down sendromlu gençlere gönüllü ablalık yapıyor. Özel bir firmanın desteğiyle İzmir Down Sendromu Derneği aileleri ve çocukları tarafından işletilen İyilik Atölyesi’nde gönüllü olarak çalışan Turhanlar, down sendromlu gençlerle birlikte yol alıyor. Turhanlar, geçtiğimiz yıl temmuz ayında açılan İyilik Atölyesi’nde tesadüfen konuk olduklarını belirterek, “İyilik Atölyesi açıldığında ailemle tesadüfen gittik. Siparişimi verdiğimde onlarla olmam gerektiğini hissettim. Onlarla yol almayı, sosyal bir projenin içinde bulunmayı istedim” dedi.

CANNES’DA İZMİR GURURU

İzmir Ekonomili sinemacılar, Cannes Film Festivali’nde, Türkiye’yi “Kısa Film Köşesi”nde temsil edecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü 3. sınıf öğrencileri Onur Erdurak, Canberk Günay, Murat Etyemez ve Ali Galip Özkaya’nın çektikleri Stranded adlı kısa film, Kısa Film Köşesi’nde gösterilmek üzere Cannes Film Festivali’ne seçildi.

İZMİR EKONOMİLİ YAZILIMCILARDAN DERS PROGRAMLARI İÇİN YENİ PROGRAM

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf Öğrencileri Ege Deliguru ve Onat Çipli, ders seçiminde haftalık program alternatiflerini oluşturan yazılım geliştirdi. www.whichisgreat.com adlı sitede oluşturdukları programla öğrenciler ders kodlarını girerek, kendileri için en uygun haftalık ders programı kombinasyonlarını görebilecek.

YENİ BİNADA İLK DEFİLE İZMİR EKONOMİLİ TASARIMCIDAN

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Yeliz Cengiz, “Saza” adını verdiği koleksiyonunu İzmir Ticaret Odası’nın yeni binasında beğeniye sundu. Yeni binada yapılan ilk defilede Moda Tasarımcısı Cengiz, örgü tekniği olan makrome yöntemiyle 6 ayda hazırladığı 25 gelinliği podyuma taşıdı.

“ÇOCUKLARIMLA GURUR DUYUYORUM”

İZMİR EKONOMİ, TÜSİAD BU GENÇLİKTE İŞ VAR YARIŞMASINDA 4. KEZ ÜST ÜSTE GİRİŞİMCİLİK BAYRAĞINI DALGALANDIRACAK

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), eğitimdeki öncülüğünü öğrencilerinin girişimciliğiyle yansıtıyor. 10 bini aşkın öğrencisine Türk yükseköğretiminde uluslararası eğitim sistemini sunan İEÜ, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği "Bu Gençlikte İŞ Var!" Yarışması'nda en fazla girişimci projeyle "Girişimcilik Bayrağı"nı 4. kez üst üste almaya hak kazandı.

ÇOCUKLARINIZIN SORUMLULUKLARINI ÜSTLENMEYİN

Eğitimde yeni dönem 5 Şubat, Pazartesi günü başlıyor. Yaklaşık 18 milyon öğrenci ikinci döneme hazırlanırken, uzmanlar ailelerin sorumluluğu fazla yüklenip çocuklarının eğitiminin merkezine kendilerini aldıklarına dikkat çekiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişim Programı Öğretim Görevlisi Ezgi Oral, çocukla ilgili bütün ödevlerin, sınavların, derslerin ve hatta onların sosyal hayatının merkezinde bile ailelerin yer alabildiğini belirterek, “Ebeveyn müdahalesinin çocukların akademik başarısına çok az etkisi olduğu araştırmalarla ortaya konuluyor. Çocuğa kendi sorumluluklarını alma fırsatını vermek, hem onun akademik başarısına hem de sosyal başarısına çok büyük katkı sağlar” dedi.

DÜNYADAKİ İLK 50 ÖĞRENCİ ARASINA GİRDİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi İnan Evin, dünyaca ünlü yazılım şirketi ve oyun motoru UNITY tarafından gerçekleştirilen dünya genelindeki yarışmada ilk 50 öğrenci arasında yer aldı. Evin, portfolyosu ve motivasyon mektubuyla kazandığı yarışma sonucunda San Francisco’da yapılacak en büyük Oyun Geliştirme Konferansı’na (Game Developers Conference – GDC)  katılma hakkı kazandı.

UYKUSUZ 48 SAATTE 30 YENİ OYUN

Dijital dünyanın en önemli oyun geliştirme organizasyonu Global Game Jam (GGJ) İzmir ayağında ‘İletim’ temasıyla 30 yeni oyun sanal dünyaya kazandırıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde yazılımcıları, tasarımcıları ve bilgisayar dünyasını bir araya getiren etkinlikte 200 katılımcı uykusuz 48 saat yaşadı.

ÖĞRENCİLER TASARIMLA SINAV STRESLERİNİ ATTI

Geleceğin üniversiteli gençleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde, sınav kaygılarını tasarımla attı. “Gençlerle Geleceğe Tasarım Günleri” kapsamında İEÜ Çok Amaçlı Salon’da bir araya gelen gençler, atık kâğıt, kumaş, kutuları kullanarak, mimarlık, içmimarlık ve çevre tasarımı, endüstriyel tasarım, görsel iletişim tasarımı ile moda ve tekstil tasarımı alanında hayallerini ifade etti. Üniversite sınavına hazırlanma süreci içinde yaşadıkları kaygı ve stresle başa çıkamadıklarını belirten öğrenciler, tasarım günlerinde umutlarını yansıttı.