İZMİR’DEN LONDRA’YA ÖZEL TASARIMA ÖDÜL YAĞDI

İzmir Ekonomili genç mimarların kent tasarımı, İngiltere’den ödüllerle döndü. Londra’da Westminster Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen “FabFest” tasarım festivalinde, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, Londra’da en çok ve en az tweet atılan ve bir anda ortaya çıkıp kaybolma teması üzerinden kent tasarladı. Tasarım, “Hawthorn etkileyici tasarım” dalında birincilik aldı. Ayrıca Hawthorn para ödülünü kazanan öğrenciler, jüri üyeleri tarafından da en iyi mimari tasarım kategorisinde üçüncülük ödülüne sahip oldu.

İZMİR EKONOMİ YABANCI DİLLER OKULU LONDRA’DAKİ DİL OKULU GİBİ

Akıllı sınıflarla donatılan ve bin 500’ü aşkın öğrencinin eğitim gördüğü İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencileri sadece İngilizce konuşuyor. Yüksekokul içindeki kafedeki garson dahi siparişi İngilizce alıyor.

İZMİR, CERN’E YENİ KAN SAĞLAYACAK

İzmir, Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi’nde (CERN) İzmir Ekonomili bilim insanlarıyla temsil edilecek. Bu yıl ilk kez öğrenci alımının gerçekleştirileceği İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nde oluşturulan bir ekiple İzmir’den bilim insanları CERN’deki bilimsel çalışmalarda yer alacak.

MODA İZMİR EKONOMİLİ TASARIMCILARLA ŞEKİLLENİYOR

Türkiye ve dünya modasına yön verecek tasarımcılar, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde  (İEÜ) yetişiyor. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’ne, özel yetenek sınavıyla öğrenci kabulü için ön kayıtlar sürüyor. Bölümde eğitim görmek isteyen öğrenciler için son başvuru tarihi 3 Ağustos olarak belirlendi.

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ VE BAYRAĞIMIZ GÖKYÜZÜNDEN PARAŞÜT İLE DEMİRKÖPRÜ BARAJI’NA İNDİ

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri tarafından üretilen ve gökyüzüne salınan yüksek irtifa balonu bulundu. Öğrenciler, elde ettikleri verilerle yeni araştırmalara başladı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerinin adlarını bilimin ışığıyla yaşatmak istediklerini belirterek, “Onlar, canları pahasına bu ülkeyi korumak için her şeyi yaptı. Biz de ülkemiz için öğrencilerimizle birlikte bayrağımızı bilimle daha yukarıya taşımak için çalışıyoruz” dedi.

ENERJİDE ÇEVRE DOSTU DÖNEME DOĞRU

Türkiye, bu yılın ilk çeyreğinde elektrik ithalatı 30 milyon 594 bin 671 dolar oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre ithalatta yüzde 36 oranında azalma yaşanırken, İzmir Ekonomili mühendisler bu oranları daha da aşağılara çekmek için çevre dostu ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak elektrik üretim sistemi geliştirdi.

UNUTULAN LEZZETLERE YENİLİKÇİ YAKLAŞIM

Geleneksel lezzetler, odun ateşiyle yeni nesil şefin yorumuyla pişiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Mezunu Girişimci Şef Onur Canbulat, gelenekselliği ve yaratıcılığı birleştirdiği “Lokanta Levan”’da, odun ateşinde pişirdiği lezzetleri konuklarına sunuyor.

‘GELECEĞİ BİLİM ÜZERİNE İNŞA EDİYORUZ’

Türkiye’nin bilimsel gücüne uluslararası eğitim sistemiyle katkıda bulanan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 2017 – 2018 akademik yılına yeni bölüm ve programlarla başlayacak. Yeni akademik yılda İzmir Ekonomi ailesine dâhil olan gençler, yeni nesil tıp eğitimi alacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne 60 öğrenci kabul edilecek. Türk bilim dünyasına yön verecek gençlerin yetişeceği, Fizik, Matematik, Ekonomi bölümleri ile Çağrı Merkezi Hizmetleri, Emlak ve Emlak Yönetimi, Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği, Bilgisayar Programcılığı (ikinci öğretim) ve Grafik Tasarım (ikinci öğretim) programları, ilk öğrencileriyle bu yıl eğitime başlayacak.

DÜNYA LEZZETLERİNE YOLCULUK İZMİR EKONOMİ’DEN BAŞLIYOR

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, Türk ve Ege mutfağının en seçkin örneklerini öğrenecek ve dünyaya tanıtacak genç şefleri ve yöneticileri yetiştirmeye hazırlanıyor. Özel yetenek sınavı yapan tek üniversite olan İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nde öğrenciler ünlü şeflerin öncülüğünde eğitim alacak. Ön kayıt için başvuruların başladığı bölümde, son gün 21 Temmuz olarak belirlendi.

İZMİR EKONOMİ KURUMSAL UYGULAMALARIN ADRESİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencileri, firmalar tarafından uygulanan üretim, stok, malzeme, personel takibini içeren “SAP” sistemi eğitimi sertifikalarını aldı. Firmaların üretimden, stoğa, satılan ürün sayısından alınan malzemeye, personelin takibinden bilgilerin kontrolüne dek kullanılan yazılımın eğitimini alan 37 öğrenci, iş yaşamına atıldı.