SOKAK OYUNLARI SAVAŞIN İZLERİNİ AZALTTI

Mülteci çocuklar İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi öğrencilerinin geliştirdiği “çocuk gibi bak” projesi kapsamında savaşın izlerini sokak oyunlarıyla attı. Vatanlarından ayrılmak zorunda kalan Suriyeli çocuklara karşı olumsuz söylemlere “dur” demek isteyen İzmir Ekonomili İletişimciler, 40’a yakın Suriyeli çocukla gençleri sokak oyunları şenliğinde buluşturdu. İzmir Ekonomili gençler, çocuklarla birlikte “istop”, “sek sek”, “yakar top”, “mendil kapmaca”, “yedi kule” gibi oyunları oynadı, çocukların gözlerindeki mutluluk görülmeye değer oldu.

ÇOCUK ŞEFLERDEN EGE YEMEKLERİ

Doğa ve gıda bilincinin çocuklarda oluşması amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’nün Lider Çocuk Tarım Kampı’na katılan 22 çocuk, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) şef oldu; Ege’ye özgü ot yemeklerini şef abla ve ağabeyleriyle birlikte yaptı.

İLİŞKİLERDE ‘NET’ OLUNMALI

Günümüzün en çok izlenen kadın erkek programlarında, dizilerinde kavga eden çiftlerin örnek olarak gösterildiğini belirten İlişki Pusulası Aile Çalışmaları Enstitüsü Kurucusu, ODTÜ Psikoloji Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu, “İlişki bittiyse o kişiyle ilgili tüm ilgi alanlarını sıfırlayın. En riskli kategori arkadaş kategorisidir. Bitti ama biz arkadaş kalabilir miyiz? Bu ihtiyaç nereden kaynaklanıyor? Bitti artık! Senin arkadaşın olması gerekmiyor” dedi.

DEKAN BAŞARI LİSTESİNDE 29 ÖĞRENCİYE ÖDÜL

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi, yüksek akademik başarı sağlayan öğrencilerini ödüllendirdi. İEÜ İşletme Fakültesi tarafından 2014 – 2015 Bahar Dönemi’nden bu yana gerçekleştirilen “Dekan Başarı Listesi” etkinliğinde 2017-2018 güz dönemi sonuçlarına göre başarı gösteren 29 öğrenci sertifikalarını aldı.

İZMİR BİLİMPARK'A ÖDÜL

İzmir’in tasarımda yüksek katma değerli ürünlerin geliştirildiği merkezi olma hedefiyle çalışan İzmir Bilimpark ve Teknoloji Parkı Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen Erken Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Sıralamasında ikinci oldu.

GSTF 2017-2018 MEZUNİYET SERGİSİ & DEFİLESİ

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Endüstriyel Tasarım, Moda ve Tekstil Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı, Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerinden mezun olacak 200’den fazla öğrencinin, farklı kavramsal çerçevelerde hazırladıkları bitirme projeleri, dönem sonu sergisinde davetlilerle buluşacak. Bunun yanı sıra, Moda Tasarımı öğrencileri ürettikleri tasarımları mezuniyet defilesi ile izleyicilerin beğenisine sunacak.

SAĞLIK TEKNİKERİ EĞİTİMİNDE ÜNİVERSİTE-SEKTÖR İŞBİRLİĞİ I. ÇALIŞTAYI YAPILDI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun evsahipliğinde “Sağlık Teknikeri Eğitiminde Üniversite-Sektör Temsilcileri I. Çalıştayı”, İEÜ Konferans Salonu’nda yapıldı.

İZMİR EKONOMİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI’NA İKİNCİLİK

İzmir Ekonomi Üniversitesi Erkek Basketbol Takımı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Üniversiteler Spor Ligi (ÜNİLİG) B Kategorisi maçlarını tamamladı. İEÜ Erkek Basketbol Takımı, grup maçlarını ikincilikle bitirdi.

ÖĞRENCİLERİN YENİ PAYLAŞIM AĞI GELİYOR

Öğrenciler, kendi oluşturdukları sosyal ağda buluşuyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yazılım Mühendisliği öğrencileri, üniversite yaşamlarını daha eğlenceli hale getirmek, sosyalleşmeyi arttırmak ve eğitim hayatlarında birbirlerine yardımcı olmak amacıyla “Stucial” adını verdikleri mobil uygulama geliştirdi.

ANASINIFI ÖĞRENCİLERİ TİYATROYLA TANIŞIYOR

Anasınıfı öğrencileri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin rol aldığı “Küçük Kara Balık” adlı çocuk müzikaliyle tiyatronun büyülü dünyasına giriyor. İEÜ Öğrencilerinin, Çocuk ve Müzik dersi kapsamında hazırladığı müzikal oyun, İzmir’de bine yakın anaokulu çocuğuna ulaşmayı hedefliyor.