‘BANKACILIKTA ÇALIŞMA ALANI GENİŞLEDİ’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü tarafından gerçekleştirilen “4. Finans Sohbetleri”nin konuğu Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil oldu. Öğrencilere Türk bankacılık sistemi ve bankacılık kariyeri üzerine görüşlerde bulunan Erbil, kariyerinde lider olmak isteyenlere en güzel olanağı sunan sektörlerden birinin bankacılık olduğunu aktardı.

‘MODA SANATI SEVDİ!’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri eğitim yolculuklarını “Moda Sanatı Sever” adlı defileyle tamamladı. İEÜ Tören Alanı’nda gerçekleştirilen mezuniyet defilesinde, öğrenciler, moda sanatı sever teması üzerinden esinlenerek oluşturdukları hazır giyim kıyafetlerini, davetlilerin beğenisine sundu. Defile öncesinde de fakülte öğrencilerinin mezuniyet sergisi yapıldı.

İZMİR EKONOMİ’DEN “ŞİİRSEL TASARIM”

Binbir Gece Masalları, kültürlerarası tasarıma dönüştü. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Anıl Nayır ve Floransa Üniversitesi Öğrencisi Lisa Forte’nin “Binbir Gece” adlı aydınlatma tasarımı “En Şiirsel Tasarım” seçildi.

YENİLİKÇİ FİKİRLERE ÖDÜLLER

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) geleceğin girişimci mühendisleriyle başarılarını taçlandırıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, “6. Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Sergisi”nde ödülleri topladı. İzmir Ekonomili Mühendisler, bin öğrencinin 232 projeyle katıldığı yarışmada 7 alanda dağıtılan ödüllerin 5’ini alarak, başarılarını taçlandırdı.

TASARIM TEKNOLOJİYLE BULUŞTU

Otomobillerin iç tasarımları konforla birleşiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik – Elektronik Bölümü Öğrencisi Didem Çiftçi, Bölüm Mezunu Emre İçöz, İEÜ Tasarım Yönetimi Yüksek Lisans Öğrencisi Mert Gültekin, otomobil tavan kısımları için LED teknolojisinden de yararlanarak kullanıcıya özel aydınlatma tasarımı yaptı.

KENT KÜLTÜRÜNE ONLİNE BAKIŞ

İzmir’in kent kültürüne dair değerleri, unutulmaya yüz tutan meslekler, mekânlar, online dergide buluştu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Öğrencileri Arda Aydın, Ece Orus ve Tuğçe Vural, kent kültürü ögelerini www.arafdergi.com adında hazırladıkları belgesel dergide topladı. Öğrenciler, insan hikâyelerinden yola çıkarak, kentin yaşanmışlıklarını, geçmişle bugünü buluşturan, unutulmaya yüz tutan meslekleri, değerleri yeni nesle aktarma amacı taşıdıklarını vurguluyor.

ÇİN UZAY İSTASYONU TİANGONG 2 TÜRK SEMALARINDA

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği  bünyesinde kurulan Uydu Takip Grubu, Çin Uzay İstasyonu Tiangong 2’yi, İtalya, Yunanistan ve Türkiye – Çanakkale üzerinden 380 km yükseklikte geçerken yaklaşık beş dakikalık süreyle gözlemledi. Tiangong 2 Türkiye semalarından geçerken saat 22.10 itibariyle İzmir’den sadece 480 km’lik bir uzaklıkta bulundu.

LOJİSTİKTE VERİM ARTTIRICI ÇÖZÜMLER

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü tarafından gerçekleştirilen yenilikçi proje uygulamaları programı kapsamında öğrenciler, üniversite ve sanayi işbirliğine yönelik projeler geliştirdi, firmaların lojistikte yaşadığı sorunlara çözüm önerileri sundu. Öğrenciler, Arkas, Delphi, Türk Migros, Whirlpool, Tuborg, TPI, Havi Lojistik, N11.com firmaları için depo tasarımı, sosyal medya analizi, filo büyüklüğü belirleme, lojistik süreç analizi ve iyileştirmesini tasarladı.

LYS’DE KAYGI AZALTMA TEKNİKLERİ

Binlerce öğrencinin üniversite eğitimi almak için yarıştığı Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) son dönemecinde uzmanlar, ilk defa uygulanacak açık uçlu sorularla ilgili kaygı duyan adaylara önemli önerilerde bulundu.

“ADA ORKESTRASI” ÇEVRE BİLİNCİNİ ÖĞRETTİ

Anasınıfı öğrencileri, çevre bilincini tiyatro oyunuyla öğrendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin rol aldığı “Ada Orkestrası” adlı müzikli çocuk oyununda, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokullarının farklı şubelerinde eğitim gören 300 çocuk hem tiyatro ile tanıştı hem de çevreyi koruma, yardımlaşma konularında bilgi sahibi oldu.