ALAÇATI’YA ULUSLARARASI LEZZET

Alaçatı mutfakları, İzmir Ekonomili şeflerle lezzetleniyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nde aldığı eğitimin yanı sıra Fransa’da gerçekleştirdiği çalışmalarını yaptığı lezzetlere ekleyen İzmir Ekonomili Şef Erinç Mert Çelik, dünya ve Türk mutfağının birleşimini Alaçatı’da konuklarına sunuyor.

İLK YARDIM HAYAT KURTARIR

Kurban Bayramı tatilinin Bakanlar Kurulu kararıyla 10 güne uzatılmasının ardından trafik yoğunluğunun artacağına dikkat çekiliyor. Kaza haberlerinin artmaması için uzmanlar, sürücüleri trafik kurallarına uymaları ve dikkatli araç kullanmaları konusunda uyarıyor.

GÜNEŞTEN MAKSİMUM ENERJİ ALINACAK

Güneş panellerindeki enerji kayıpları “SOLEFF” projesiyle son bulacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümü Mezunu Cansın Terzioğlu, geliştirdiği panel soğutmalı su ısıtmalı sistemle, elektrik enerji üreten güneş panellerindeki verim kaybını ortadan kaldırıyor.

YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ İLE GELECEĞİNİZE YÖN VERİN

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), yüksek lisans eğitim programlarıyla iş dünyasının ihtiyaç duyduğu uzmanlara yeni bir kariyer fırsatı sunuyor. İEÜ Yüksek Lisans Programları’nda, lisansüstü eğitimle iş yaşamına yön vermek isteyenlere, tezli ve tezsiz program seçeneklerinin yanı sıra uzaktan eğitimle de kendilerini geliştirme olanağı sunuluyor.

TÜRK KÜLTÜRÜNE SANATSAL BAKIŞ

Türkiye’nin eşsiz tarihi eserleri ve kültürel ögeleri, illüstrasyonla birleşti. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Angela Burns, Türk kahvaltısından, mavi yolculuğa, İzmir’den İstanbul Kapalı Çarşı’ya kadar turistlerin ilgisini çeken kültürel ögeleri illüstrasyondan oluşan üç boyutlu kart postallara dönüştürdü.

SOSYAL SORUMLULUKTA ULUSLARARASI BOYUT

Öğrenciler, sosyal sorumluluk projelerini Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin üniversiteleriyle gerçekleştirecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin dâhil olduğu AB projesiyle birlikte “Sosyal Girişimcilik ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Dersi” alan öğrenciler hem kendi sosyal projelerini gerçekleştirecek hem de kurumlarla bu alanda çalışmalar yapacak.

KALPLERİ BİRLEŞTİREN MUTFAK ATÖLYESİ

Mutfaktaki ince işçilik, atölyede kalpleri yumuşatıyor, iletişimi güçlendiriyor. İzmir Ekonomili girişimci şef Mehmet Can Altunay, kurduğu mutfak atölyesinde, her yaştan katılımcıyla mutfağını paylaşıyor. Şef Altunay, mutfağın aynı zamanda duygusal bir mekân olduğunu ve kalplere dokunduklarını belirtiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Mezunu olan Altunay, kurduğu “Roka Mutfak Atölyesi”nde, çocuklarla, gençlerle, ailelerle mutfakta yeni lezzetlere yelken açıyor.

GÖZ SAĞLIĞI KALİTEYE BAĞLI

Güneş gözlükleri, gözlerin kurtarıcılığını üstleniyor. Kimilerine göre bir aksesuar görevi görürken, güneş gözlükleri retinayı zararlı ışınlardan koruyor. Özellikle yaz günlerinde uzun süre güneş ışığının etkisi altında kalınmamasını öneren uzmanlar, göz sağlığının korunması için kaliteli ve uzman görüşü alınarak güneş gözlüğü seçilmesi gerektiğini vurguluyor.

KEÇENİN YANSITTIĞI “KADIN” URUGUAY YOLUNDA

Kadının varlığı, hayat vermesi ve ölümünü keçelerle anlatan İzmir Ekonomili sanatçılar, Uruguay’da gerçekleştirilecek “7. Uluslararası Dünya Çağdaş Tekstil Sanatı Bienali”’nde İzmir’i temsil edecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tekstil Tasarımı Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır ve Öğretim Görevlisi Jovita Sakalauskaite, Uruguay’ın başkenti Montevideo’da 75 ülkeden sanatçının katılımıyla yapılacak bianelde, Türkiye’nin çağdaş sanat eserlerini sunacak.

İNTERNETTEN ALIŞVERİŞTE ONAYLI DÖNEM

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından alınan karar doğrultusunda kredi kartlarının internete kullanımı 17 Ağustos’ta müşteri onayına bağlanacak. Müşteri istemedikçe kredi kartları online alışverişe kapatılacak.  Önlemlerin yerinde olduğunu, uygulamayla alışverişlerinde tüketicilerin de sorumluluk üstlenmesinin istenildiğini belirten uzmanlar, virüs ve internet güvenlik programlarının yaygınlaştırılmasını öneriyor.