AVRUPA’NIN GELECEĞİNE İZMİR EKONOMİ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde endüstri mühendisliği ve işletme eğitimi alan 300’ü aşkın öğrenci, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) buluştu. Almanya, İsveç, Finlandiya, İtalya, Avusturya, İsviçre, Rusya gibi farklı 31 ülkeden öğrencilerin oluşturduğu Avrupa Endüstri Mühendisleri ve İşletme Öğrencileri Topluluğu (ESTIEM) üyeleri, İEÜ Endüstri Sitemleri Topluluğu ESTIEM Komitesi organizasyonuyla İzmir’i yakından tanıdı. Avrupa’nın en büyük öğrenci toplulukları arasında yer alan ESTIEM öğrencileri genel kurullarını da İEÜ bünyesinde gerçekleştirdi.

ÖĞRENCİ KONSEYİNDEN ZİYARET

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Öğrenci Konseyi Üyeleri, görevi devralışlarının ardından İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı ve İEÜ Mütevelli Heyet Üyesi Rebii Akdurak, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan ve İEÜ Genel Sekreteri Levent Gökçeer’i ziyaret etti.

ÇİN KÜLTÜR MERKEZİ İZMİR EKONOMİ’DE AÇILDI

“Dünya ekonomisinin lokomotifi Çin ile daha çok ticaret için İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde daha fazla öğrenciye Çince öğreteceğiz”

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu işbirliğiyle Çince dil eğitimi ve kültür tanıtımı amaçlı "Çin Kültür Merkezi”  İEÜ Balçova Kampüsü’nde açıldı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Liu Zengxian’ın katıldığı açılışta, İzmir Ticaret Odası’nın, Çin’de İzmir’in tanıtımını yapmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde işbirliği yaptığı Ionic Media ajansının temsilcileri ile Çinli gazeteciler de yer aldı.

YEMEK KÜLTÜRÜNE ULUSLARARARASI BAKIŞ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Uluslararası Yemek Festivali gerçekleştirildi. Güney Afrika, Gambia, Endonezya, Kırgızistan, Hollanda, İtalya, İngiltere, ABD, Kanada, Venezuela, Kolombiya ve Türkiye’yi içeren 12 farklı ülkenin yerel yiyecekleri, festivalde katılımcılara sunuldu.

EGE LEZZETLERİ İZMİR EKONOMİLİ ŞEFLERDEN

Ege’nin yöresel tatları, 3. Uluslararası Gastronomi Kongresi’nde konukların damaklarını şenlendirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fuarcılık kuruluşu İZFAŞ, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Fuar İzmir’de düzenlenen kongre kapsamında, Ege Bölgesi’nin yöresel tatları İzmir Ekonomili şeflerin elinden lezzet şölenine dönüştü.

İLETİŞİMİN GÜCÜ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü tarafından “1. Bütünleşik İletişim Günü”  gerçekleştirildi. Markaların tek yönlü iletişiminin yeterli olmadığı, tüketicilerin ve çalışanların söylediklerinin günümüzde etkili olduğu belirtildi.

CUMHURİYET DÖNEMİNİN ÇOK YÖNLÜ ÇEVİRMENLERİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, Cumhuriyet döneminin çok yönlü çevirmenlerini işledi. Sabahattin Eyüboğlu’ndan Nazım Hikmet’e, Yaşar Nabi Nayır’dan, Talat Sait Halman’a, Cemal Süreya’ya, Halit Ziya Uşaklıgil’e, Mina Urgan’a, Sabahattin Ali’ye dek çok yönlü çevirmenlerin hayatlarının ve mesleki gelişimlerinin islendiği poster sergisi gerçekleştirildi.

SOKAK LEZZETLERİ SAĞLIKLI HALE GELİYOR

Sokak lezzetleri, İzmir Ekonomili Şef Muzaffer Özdamar’ın elinden sağlıklı hale dönüşüyor. Snakk Street Food adıyla kendi markasını yaratan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Mezunu Özdamar, temiz, sağlıklı ve lezzetli sokak yiyecekleri hazırlıyor.

İZMİR EKONOMİ’YE ‘EN İYİ EĞİTİM BiNASI’ ÖDÜLÜ VERİLDİ

Eğitim dili İngilizce olan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencileri için oluşturduğu ve akıllı sınıfla donattığı yeni binası Yabancı Diller Yüksekokulu, “Sign of The City Awards 2017” yarışmasında “En İyi Eğitim Binası” alanında ödülün sahibi oldu. Hürriyet’in öncülüğünde ve Lineadecor proje ortaklığında gerçekleştirilen yarışmada, bina tasarımı “En İyi Mimarı Tasarım Binası”  alanında da finalist oldu.

HUZUREVİNE BÜYÜKLERİ İLHAM VERDİ

Türkiye nüfusu yaşlanırken yeni girişimcilik hikâyelerini de beraberinde getiriyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine 2016 yılında yaşlıların nüfusa oranı yüzde 8.3’e yükseldi.  6 milyon 651 bin 503 kişinin yaşlı olduğu kabul edilirken, huzurevi ve yaşlı bakım merkezleri sayıca yetersiz kalıyor. Yaşlıların kendi yaş aralığındakilerle zaman geçirmesi ve sağlıklı yaşam içerisinde olmaları için İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Mezunu Alphan Çelikel, ata topraklarında “büyüklerine” sahip çıkma ve onlara yeni bir yaşam sunma yolunu seçti. Çelikel, dedesi Kani Çelikel ile Mordoğan’da yaşlılar için sağlıklı yaşam ve yaş alma merkezini kurdu.