ZEKÂ ALANINA GÖRE MESLEK SEÇİMİ

Zekâ alanları, meslek seçimlerimizi etkiliyor. Uzmanlar, doğru meslek seçimlerinin kişilerin kendilerini tanımasıyla ortaya çıktığını, Temmuz ayında üniversite, bölüm ve program tercihi yapacak 1,5 milyonu aşkın öğrencinin, zekâ alanlarını belirleyerek meslek seçmelerini tavsiye ediyor.

YÜKSEK LİSANSLA UZMANLAŞMA ARTIYOR

İş dünyasının ve dijital çağın ihtiyaç duyduğu uzmanlar, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yüksek Lisans Programları’nda yetişiyor. Kariyerlerine yüksek lisans diplomasına sahip olarak farklı yön vermek isteyen gençler ve profesyoneller için İEÜ, güz dönemi yüksek lisans ve doktora kayıt işlemleri sürüyor. 28 Haziran’da son bulacak birinci başvurular, üniversite web sayfasındaki enstitüler bölümünden yapılabilecek.

YÜZMENİN KEYFİ KAÇMASIN!

Okulların yaz tatiline başlaması ve sınavların tamamlanmasıyla birlikte sahil kentlerinde yoğunluklar artarken uzmanlar, boğulma tehlikesine dikkat çekiyor. Tatilini deniz ve havuz kenarında yaşayacak vatandaşları uyaran uzmanlar, sahil yörelerinde cankurtaran eğitimi almış kişilerin görevlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

“SOSYALLEŞMEK İÇİN KAHVE TÜKETİYORUZ”

‘Bir kahvenin 40 yıl hatırı var’ sözü 3. nesil kahvecilerle doğrulanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fen – Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğrencisi Ekin Dorak, günlük kahve tüketimi alışkanlıklarına yönelik yaptığı araştırmada, müşterilerin yüzde 60’ının 3. nesil kahvecileri sosyal bir alan olarak gördüğünü ve gün içinde bir fincandan fazla kahve içtiğini belirledi.

İZMİR’DEN LONDRA’YA MİMARİ TASARIM

İzmir Ekonomili genç mimarlar, tweetler üzerinden yola çıkarak yaptıkları kent tasarımını İngiltere’de sergileyecek. Londra’da Westminster Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen “bir anda ortaya çıkan” (pop up city) temalı tasarım festivalinde, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri İzmir’i temsil edecek.

LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİNE DERİNLEMESİNE BAKIŞ

İzmir Ekonomi Üniversitesi‘nde (İEÜ) “Lisansüstü Eğitimde Danışmanlık” çalıştayı gerçekleştirildi. İEÜ Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, İşletme ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri tarafından gerçekleştirilen çalıştayda, lisansüstü eğitimde öğrenci ve danışman iletişimi üzerinde duruldu. Çalıştaya, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Şımga Muğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar’ın yanı sıra enstitü ve fakültelerden 71 akademisyen ve lisansüstü öğrencisi katılım gösterdi.

AKAN YAŞAMA YÖN VEREN MİMARLAR

İzmir Ekonomili mimarlar, “akış” teması üzerinden mimariye yeni bir yön verdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, bitirme projelerinde Basmane ve Bornova’nın Karaçam Köyü’nü sosyal yaşam alanlarıyla donattı. Diğer yandan öğrenciler, çok katlı binaların kentsel yaşama etkileri üzerinde yeni tasarımlar üretti.

ÇEVİRİDE ÇOCUK EDEBİYATI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü “Çocuk Yazını ve Çevirilerine Ekoeleştirel bir Yaklaşım” başlıklı panele ev sahipliği yaptı. Etkinliğin ilk oturumunda Doç. Dr. Necdet Neydim, Doç. Dr. Oğuz Özdemir, Yrd. Doç. Dr. Banu Akçeşme ve Yrd. Doç. Dr. Önder Çetin, çocuk edebiyatı, çocuklar için ekolojik okuryazarlık eğitimi, Türkiye’de ve dünyada ekoeleştiri ve İngilizce ders kitaplarındaki doğa temsili konulu sunumlar yaptı.

ENGELLER TANGO İLE AŞILDI

Özel eğitime ihtiyaç duyan gençler, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı ile Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri MYO Engelli Bakımı ve Rehabilitasyonu öğrencilerinin desteğiyle tango gösterisi sundu.

ÜRETEN KADIN “MUTLU”

Üreten kadınların mutlulukları ve özgüveni artıyor. Seferihisar’daki kadın üreteci pazarlarında araştırma yapan İzmir Ekonomili sosyologlar, kadınların çalışmaya başladıktan sonra yaşam kalitesinde artış yaşandığı ve birçok üretici kadının antidepresan kullanımını bıraktığını belirledi.