İZMİR EKONOMİLİ PARAMEDİKLER HAYAT KURTARIYOR!

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Balçova kampüste oluşturdukları senaryolarla tatbikat yaptı. Gerçeği aratmayan uygulamalar, izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Hastane öncesi acil bakımın önemli bir parçasını oluşturan paramedikler, acil sağlık hizmetlerinde yerlerini almak için hazırlanıyor.

İTO EĞİTİM VE SAĞLIK VAKFI ÜYELERİ 2018'İ KARŞILADI

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ) kurucusu, 29 yılı geride bırakan İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı, üyeleriyle yeni yıl balosunda 2018’i karşıladı. İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın ev sahipliğinde İzmir Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası’nda düzenlenen baloda üyeler, danslar, şarkılar eşliğinde birlik, beraberlik ve mutluluk dilekleriyle eğlendi. Başkan Demirtaş ile yönetim kurulu üyeleri, yeni yıl pastasını kesti. Baloya, İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Şımga Muğan, Eski Adalet Bakanı Hasan Denizkurdu, İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı üyeleri ve eşleri ile konuklar katıldı.

PODYUMDA ‘YENİ ROMANTİZM’ RÜZGÂRI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, Agora Alışveriş Merkezi’nde 2018’in tasarımlarını sundu. 21 öğrencinin oluşturduğu 70 farklı tasarımı, “Yeni Romantizm” adıyla podyumda yine İEÜ'lü mankenler tarafından sergilendi.

DİL EĞİTİMİNE “DERNEK” FARKI

Türkiye’deki yabancı diller yüksekokullarında görev yapan İngilizce öğretmenleri ve öğretmen eğitmenleri “İngiliz Dili Öğretimi ve Mesleki Gelişim Derneği’ni (TESOL)” kurdu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen derneğin ilk toplantısında 20 kurumdan 50 temsilci katıldı. Dernek başkanlığına İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bahar Gün seçildi. İngilizce öğretmenleri tarafından kurulan ikinci dernek olan TESOL, Türkiye ve KKTC’de İngiliz Dili öğretimin kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalarda bulunacak.

ESBAŞ ile İZMİR EKONOMİ’NİN EĞİTİM İŞBİRLİĞİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi (ESBAŞ) arasında lisansüstü eğitim işbirliği protokolü imzalandı. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Şımga Muğan, ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler’in imzaladığı protokol doğrultusunda, Ege Serbest Bölgesi bünyesindeki firmalarda görev yapanlar, ESBAŞ Teknoloji Merkezi Eğitim Salonunda İEÜ Enstitüleri tarafından yürütülen yüksek lisans programlarına katılabilecek.

KÂĞIDIN SANATA DÖNÜŞÜMÜ İZMİR EKONOMİ’DE

Kâğıtlardan ince ince işlenen sanat eserleri İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) beğeniye çıktı. Litvanya Geleneksel Sanatlar Birliği üyeleri tarafından hazırlanan sergi, Litvanya Ankara Büyükelçisi Audris Brüzga’nın katılımıyla İEÜ Çok Amaçlı Salonda açıldı. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan ile de görüşen Büyükelçi Brüzga, iki ülke arasında eğitim işbirliğini geliştirmek istediklerini vurguladı.

YENİ ROMANTİZM İZMİR EKONOMİ’DEN PODYUMA ÇIKIYOR

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, Agora Alışveriş Merkezi’nde 2018’i tasarımlarıyla karşılayacak. İzmir Ekonomili tasarımcılar, 22 Aralık, Cuma günü saat 18.00 ve 20.00’de yapılacak iki ayrı defileyle koleksiyonlarını beğeniye sunacak.

AVRUPA’NIN GELECEĞİNE İZMİR EKONOMİ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde endüstri mühendisliği ve işletme eğitimi alan 300’ü aşkın öğrenci, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) buluştu. Almanya, İsveç, Finlandiya, İtalya, Avusturya, İsviçre, Rusya gibi farklı 31 ülkeden öğrencilerin oluşturduğu Avrupa Endüstri Mühendisleri ve İşletme Öğrencileri Topluluğu (ESTIEM) üyeleri, İEÜ Endüstri Sitemleri Topluluğu ESTIEM Komitesi organizasyonuyla İzmir’i yakından tanıdı. Avrupa’nın en büyük öğrenci toplulukları arasında yer alan ESTIEM öğrencileri genel kurullarını da İEÜ bünyesinde gerçekleştirdi.

ÖĞRENCİ KONSEYİNDEN ZİYARET

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Öğrenci Konseyi Üyeleri, görevi devralışlarının ardından İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı ve İEÜ Mütevelli Heyet Üyesi Rebii Akdurak, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan ve İEÜ Genel Sekreteri Levent Gökçeer’i ziyaret etti.

ÇİN KÜLTÜR MERKEZİ İZMİR EKONOMİ’DE AÇILDI

“Dünya ekonomisinin lokomotifi Çin ile daha çok ticaret için İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde daha fazla öğrenciye Çince öğreteceğiz”

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu işbirliğiyle Çince dil eğitimi ve kültür tanıtımı amaçlı "Çin Kültür Merkezi”  İEÜ Balçova Kampüsü’nde açıldı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Liu Zengxian’ın katıldığı açılışta, İzmir Ticaret Odası’nın, Çin’de İzmir’in tanıtımını yapmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde işbirliği yaptığı Ionic Media ajansının temsilcileri ile Çinli gazeteciler de yer aldı.