İZMİR EKONOMİ, İNGİLİZCE EĞİTİMİNDE ÜST SIRALARDA

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2017 e-YDS İngilizce değerlendirmesinde, en başarılı üniversiteler arasında yedinci oldu. ÖSYM’nin geçtiğimiz yıl elektronik sınav merkezlerinde 10 farklı dönemde yaptığı İngilizce sınav sonuçlarını analiz ederek hazırladığı değerlendirme raporunda, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrenci ve mezunlarından 70 ve daha fazla puan alan başarı sıralamasında ilk 10 üniversite içinde yer aldı.

ÇOCUKLARINIZIN TATİLDE KENDİLERİNİ KEŞFETMESİNE ZEMİN HAZIRLAYIN

Okul öncesi, ilköğretim, ortaokul ve lise sıralarında eğitim gören yaklaşık 18 milyon öğrenci karne alıyor. Uzmanlar, ailelerin notlara odaklanmamasını karnelerin çocukların kendilerini hangi alanlarda geliştirmesi gerektiğini aktaran kaynak olduğunu vurguluyor.  Uzun tatil döneminde çocukların teknolojinin esiri olmaması için ailelerin çocuklarıyla tatil listesi de hazırlaması öneriliyor.

İZMİR EKONOMİ’DEN MEZUNİYET DEFİLESİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri, eğitim yolculuklarını mezuniyet defilesiyle tamamladı.

FOTOĞRAFLAR ÇOCUKLARI ANLATTI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi öğrencilerinin geliştirdiği “çocuk gibi bak” projesi kapsamında mülteci çocukların sevinçleri fotoğraflara yansıdı. Mülteci çocuklara karşı olumsuz söylemlere karşı duran İzmir Ekonomili İletişimciler, yıl boyunca Suriyeli mültecilerle yaptıkları etkinliklerden çektikleri fotoğrafları sergide anlattı. 18 İzmir Ekonomili iletişimci, mülteci çocukları çektikleri 50’ye yakın fotoğraf, Agora Alışveriş Merkezi’nde 6 Haziran’a dek gezilebilecek.

İZMİR EKONOMİ’DEN REKLAM DÜNYASINA YENİLİKÇİ ADIMLAR

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, yıl boyunca hazırladıkları reklam kampanyalarını İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu’nda sergiledi.

GENÇLER ROBOT TASARIMLARIYLA ŞAŞIRTTI

Geleceğin mühendisleri, yaptıkları robot tasarımlarını yarıştırdı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından lise öğrencilerine yönelik “Enerji Verimli, Çevre ve Canlı Dostu Robot" yarışması yapıldı. Yarışmaya, öğrenciler mayın temizlemeden çöp ayrıştırmaya, beyin dalgalarıyla komut veren robottan çim biçme robotuna dek çok farklı tasarımlarla katıldı.

İZMİR EKONOMİ’YE AMERİKA’DAN BİLİMSEL ÖDÜL

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Fabrizio Pinto, merkezi Amerika’da bulunan Yerçekimi Araştırma Vakfı (Gravity Research Foundation) tarafından, yer çekimi, teorisi, uygulamaları ve etkileri hakkındaki yazısıyla şeref ödülüne layık görüldü. Pinto, vakıf tarafından bilimsel yazılarına verilen sekizinci ödülünü almaya hak kazandı.

SANAT ve TASARIM STÜDYO SERGİSİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı, Mimarlık, Görsel İletişim Tasarımı, Endüstriyel Tasarım ile Moda ve Tekstil Tasarımı bölümlerinden 250 öğrenci 102 Sanat ve Tasarım Stüdyosu II dersindeki tasarımlarını sundu. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde gerçekleştirilen sergiye İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İZMİR EKONOMİ’DEN YILSONU DEFİLESİ ve SERGİSİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri, eğitim yolculuklarını “Yeni Romantizm” adlı defileyle tamamlayacak. 4 Haziran, saat 21.00’de İzmir Ekonomi Üniversitesi Kampüs Park’ta gerçekleştirilecek mezuniyet defilesinde, öğrenciler oluşturdukları hazır giyim kıyafetlerini, davetlilerin beğenisine sunacak.

OTİZMDE EĞİTİMİN GÜCÜ

Gelişim bozukluğu olarak tanımlanan otizmde eğitim ve terapinin çocuğun gelişimini doğrudan etkilediğini, vakit geçirmeden erken yaşta özel ve bireysel eğitimin başlatılması gerektiği vurgulandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü ve İEÜ Psikoloji Kulübü tarafından Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Ayşen Baykara’nın katılımıyla “Otistik Bozukluğa Birlikte Bakalım” başlıklı konferans gerçekleştirildi.