DÜNYA ÇAPINDA GURME KENT ÇALIŞMASI İZMİR EKONOMİ’DE YAPILIYOR

Ege ve Türk mutfağının incelikleri, dünyaya İzmir Ekonomili genç şeflerle yayılacak. 2015 yılında Dünya Gurme Şehirler Ağı’na ’Delice’ üye olan 23. kent İzmir’in, dünya çapında gurme kent olması için çalışmalar, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) gerçekleştiriliyor. Bugüne dek İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nden 86 öğrenci Fransa’da Michelin Yıldızlı restoranlarda dünya mutfağının detaylarını deneyimlerken, bu yıl da 16 öğrenci şef, 3 ay boyunca ödüllü şeflerin yanında stajlarını gerçekleştirecek. Öğrenciler, 2014 yılında Fransa’nın En İyi Aşçı Ödülünü alan ve İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Joseph Viola ile biraraya gelerek hem ders yaptı hem de Fransa’daki staj alanlarını seçti.

TÜRKİYE’DE 223 BİN 400 KONUDA TARAFLAR ANLAŞTI

Türkiye, adalette uzlaştırma sistemini benimsedi. Adalet Bakanlığı’nın "onarıcı adalet" sistemi çerçevesinde uygulamaya koyduğu mağdurların haklarının korunmasını, suç faillerini de topluma kazandırılmalarını sağlayan uzlaştırma kapsamında, 2017 yılında ülke genelinde 223 bin 400 dosya uzlaşmayla sonuçlandı. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Alternatif Çözümler Daire Başkanı Orhan Cüni, 223 bin 400 dosyanın Asli Ceza Mahkemelerindeki davaların yüzde 20’sine denk geldiğine dikkat çekti.

İZMİR MOBİLYALARI İZMİR EKONOMİLİ MİMARLARLA DÜNYAYA AÇILACAK

Türkiye mobilya sektörü, tasarım ve üretiminde uluslararası piyasalara eğitimin gücüyle ulaşacak. Dünya mobilya pazarında Türkiye’nin 2.7 milyar dolar payının bulunduğunu belirten İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’in bu alanda 120 milyon dolarlık ihracatının tasarımla milyar dolarlara çıkacağını kaydetti.

‘TÜRKİYE’DE DİJİTAL KİMLİK PAZARI OLUŞUYOR’

Dijital para birimi bitcoinin alt yapısını oluşturan blockchain sistemi İzmir’de uzmanları tarafından tartışıldı. “Blockchain and Unchain Economy” başlıklı konferans İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar yönetiminde, İEÜ İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen, Kimlic CEO’s Gökhan Seçkin, Kimlic & Blokzincir Kurucusu İlker Oğuz, Blasea Başkan Yardımcısı Kadir Kurtuluş katılımıyla İzmir Ticaret Odası’nda yapıldı. İEÜ Teknoloji Transfer Ofisi, İEÜ Embryonix Teknoloji A.Ş, İEÜ İzmir Bilimpark ve İzmir Ticaret Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, para akışının pek çok kaynaktan aynı anda onaylanması prensibi ile çalışan blockchain’in (blok zinciri) Türkiye’de çok yeni olduğu ancak dünya genelinde büyüyen dijital kimlik pazarının oluştuğu vurgulandı.

KÜRESELLEŞME VE KENT AĞLARI BULUŞMASI

Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediği “Küreselleşme ve Kent Ağları Buluşması” gerçekleştirildi. MBB Şehir Politikaları Merkezi koordinatörlüğünde, Kent ve Toplum Derneği'nin destekleriyle gerçekleştirilen Küreselleşme ve Kent Ağları Buluşması’nda, ekonomi, siyaset, ulaşım, turizm ve göç gibi olgulara karşı kentlerin belirleyiciliğine dikkat çekildi.

İZMİR ÜNİVERSİTELERİNDEN BAHAR ŞENLİKLERİNDE ‘ZEYTİN DALI’ DUYARLILIĞI

İzmirli üniversiteliler, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı operasyonuna, bahar şenlikleri yerine Türk kültürünü anlatan etkinliklerin yapılmasıyla destek verecek.  İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin önerisiyle Dokuz Eylül, Kâtip Çelebi, Yaşar ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Öğrenci Konseyleri, bahar şenliklerinin kapsamının değiştirilmesine karar verdi.

DOĞA SANATLA GİYİNDİ

İzmir Ekonomili modacılar, doğayı renklendirdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır ve Öğretim Görevlisi Jovita Sakalauskaite yönetiminde öğrenciler, atık kumaş parçalarıyla doğanın renklerine renk kattı.

İZMİR EKONOMİLİLER FOTOĞRAFTA “SOKAĞI” YANSITTI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri, “sokak” kavramını fotoğraflara yansıttı. Öğrenciler, İzmir Ticaret Odası’nda İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş’ın katılımıyla portre, obje ve peyzaj konularında ve özellikle sokak kavramı üzerine çektikleri fotoğrafları sergiledi.

AR-GE MERKEZLERİ İLK KEZ İZMİR EKONOMİ’DE BULUŞTU

İzmir Ekonomi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, üniversite –sanayi işbirliği faaliyetleri kapsamında İzmir’de yer alan AR-GE merkezlerini bir araya getirdi. İzmir’de ilk kez yapılan etkinlikte, 24 AR-GE firmasından 50 katılımcı yer aldı.

İZMİR EKONOMİLİ BAŞARISI

Dünyanın önde gelen finans kurumlarından CFA Instute tarafından gerçekleştirilen CFA Instute Research Challenge yarışmasında İzmir Ekonomi Üniversitesi, ilk 5 üniversite içerisinde yer aldı.