SIRTIMIZDAKİ YÜK: OKUL ÇANTALARI

Eğitim öğretim döneminin başlamasıyla Türkiye genelinde 17 milyonu aşkın öğrenci her gün sırt çantalarıyla birlikte okulun yolunu tutuyor. Öğrencilerin, okullarında kitap ve eşyalarını koyabilecekleri dolapları bulunmadığı için de sırt çantalarındaki ağırlık bilinçsiz kullanımla birlikte kas – iskelet sistemi problemlerine neden oluyor.

ZEYTİNYAĞININ SAKLANMA KOŞULLARI SAĞLIĞINIZDAN ETMESİN!

Ölümsüz ağacın meyvesi zeytinin “yağa” dönüşme yolculuğunda, 2017 – 2018 sezonu açıldı. Bu yıl rekor rekolte beklenirken mutfakların vazgeçilmezi zeytinyağının pet ambalajlı ve şeffaf cam şişelerde saklanması nedeniyle yağa toksit maddelerin eklendiği, zeytinyağının “sağlıksız” hale geldiği belirtiliyor.

EMLAK SATIŞLARI YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR!

Türk hane halkı, birikimini konut alarak yapıyor. Türkiye genelinde toplam konut satışları bir önceki yılın ağustos aynı ayına göre yüzde 4,7 oranında artarak yaklaşık 120 bin konut oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Yetkiner, “Türk halkı konuta güvenmeye devam ediyor” dedi.

‘BAVULUNDA BENİM İÇİN DE YER AÇ’

Dünya, artık küçük bir “pazar” oluyor. Yurt dışı seyahatler de bavulunuzda yer varsa kazanca dönüşüyor. İzmirli girişimciler, gezginlerle yakın çevrelerinde bulamadığı ürünleri almak isteyenleri “glocalzone” ile buluşturuyor. İzmir Ekonomili girişimciler, glocalzone adını verdikleri online platform ile yurt dışından ürün satın almak isteyenlerle seyahat edenleri bir araya getiriyor.

KIŞ GELİYOR, ANTİBİYOTİK SINAVI BAŞLIYOR!

Kış aylarına hazırlanan Türkiye, sağlıktaki bilinçsiz ve reçetesiz ilaç tüketimi nedeniyle sağlığından ve ekonomisinden oluyor. En ufak bir üst solunum yolu enfeksiyonunda antibiyotiğe kolayca ulaşıldığı, Türkiye’deki antibiyotik direncinin artarak devam etmesi durumunda 2050’ye kadar olan süreçte iyi senaryoyla 220 milyar ile kötüsüyle 1.4 trilyon arasında ekonomik kayıp yaşanma riskinin bulunduğu belirtiliyor.

GERİ DÖNÜŞÜMDE KAZANAN; ÇOCUKLAR!

Kâğıt müsveddeleri, atık kumaşlar, yarım kalmış tahtalar yeniden kullanım için dönüştürüldü, bu ürünlerin satışından elde edilen gelir, ilkokul öğrencilerinin okulunu güzelleştirdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin oluşturduğu Sosyal Sorumluluk Proje Topluluğu, İzmir – Menderes Sancaklı Ahmetçik İlkokulu’nun eğitim odasını yeniden tasarladı. Eğitim odalarına kavuşan öğrenciler, yeni eğitim dönemine daha büyük bir heyecanla başladı.

ÇIKMAZ ŞEHİR: İZMİR ULUSLARARASI ARENADA

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri, 11. Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali Belgesel ve Animasyon Filmleri Yarışması’na “Çıkmaz Şehir: İzmir” adlı 10 dakikalık filmle katıldı. İzmir Ekonomili iletişimciler,  90 ülkeden 910 film arasında İzmir’de kentsel dönüşümü anlattıkları kısa filmle finalist oldu.

İZMİR EKONOMİ, 17. YILINA GİRİŞİMCİLER ve HEKİMLERLE BAŞLADI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 17. Akademik Yılı’na geleceğin girişimcilerini, hekimlerini yetiştirmek üzere açtı. Yeni akademik yılın ilk töreninde İEÜ Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlük giydi. İEÜ Tıp Fakültesi’nin ilk 60 öğrencisi, alkışlarla “Tıbbıyeli Yemini” etti.  Etkinliklerde ikinci tören, İEÜ Tören Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Törende, İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, akademisyenler, mezunlar ve öğrenciler, saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başkan Demirtaş ve Rektör Prof. Dr. Muğan, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

SUALTI KÜLTÜR MİRASINA 3 BOYUTLU BAKIŞ

Antik deniz ticaret yolları üzerinde yer alan Türkiye’nin güney kıyılarında incelemeler yapan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Güzden Varinlioğlu, batıklara ait görselleri üç boyuta taşıyor. Yrd. Doç. Dr. Varinlioğlu, çalışmasının ilk aşamasını “Sualtındaki Dijital Kültür Mirası” adlı kitapta topladı.

SICAKLIK REKORU HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Türkiye, sonbaharın gelmesine rağmen hafta sonu ve hafta boyunca sürecek sıcak hava dalgasının etkisinde kalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce, yapılan değerlendirmede hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği, gece ve gündüz sıcaklıkları arasında aşırı farktan dolayı sağlık problemlerinin oluşabileceği belirtildi.