İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ FİZİK BÖLÜMÜNDE YENİ PROJELER

İzmir Ekonomi Üniversitesi Fizik Bölümü, TÜBİTAK projeleriyle dikkat çekiyor. İEÜ Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Göktuğ Karpat tarafından “Kuantum Ağlarında Senkronizasyon” başlıklı TÜBİTAK 3501 projesi kapsamında etkileşim halinde bir örgü oluşturan kuantum mekaniksel sistemlerin aralarındaki ilintiler incelenecek.

TÜBİTAK ELEKTRİKLİ ARABA YARIŞMASINA KATILIYORUZ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından geliştirilen ve üretilen yeni elektrikli arabamız, her yıl TÜBİTAK tarafından düzenlenen "Efficiency Challenge - Electric Vehicle" (https://challenge.tubitak.gov.tr/anasayfa.html) yarışmasına katılmak için Kocaeli'ye yola çıktı. Dört farklı bölümden toplam 10 öğrencinin yer aldığı Ecowheels takımımız, 12 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek yarışmada üniversitemizi ve İzmir'i temsil edecek.

ÇOCUKLAR BİLİMLE DÜŞLÜYOR

Bilim, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) 160 çocuk için renkleniyor. Anaokulu ve ilkokul öğrencileri için gerçekleştirilen “Düşlerle Bilim” projesiyle çocuklar, yaratıcı düşünme, problem çözme becerilerini geliştiriyor. İzmir’den 80 okul öncesi ile 80 ilkokul öğrencisi, uzman eğitmen kadrosu öncülüğünde hem yaz tatillerini değerlendiriyor hem de bilim ve sanatla yoğruluyor.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİSYENLERİMİZ TÜBİTAK'TAN DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI

Fakültemizden üç öğretim üyesinin TÜBİTAK araştırma projesi desteği aldığını duyurmaktan memnuniyet duyarız. Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Zeynep Fırtına Karagonlar "Sorafenib dirençli hücreler ve parental hücreler ile oluşturulan çok hücreli 3-D Tümör sferoid modelinde sorafenib dirençli hücrelerin regorafenib cevabının incelenmesi" başlıklı projesiyle TÜBİTAK 1001 proje desteği almaya hak kazanmıştır.

NATO ile İZMİR EKONOMİ’NİN EĞİTİM İŞBİRLİĞİ

NATO Kara Komutanlığı, akademik dünyayla bir araya geliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi ile NATO Kara Komutanlığı arasında ilk kez lisansüstü eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

İZMİR EKONOMİ’DE Y ve Z KUŞAĞI İÇİN ETKİN ÖĞRENME YOLLARI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) yeni nesil öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına yanıtı yenilikçi yapısıyla veriyor. Uzun ders saatlerinden sıkılan, öğrenme süreçlerinde etkin olmak isteyen ve birçok bilgi kaynağıyla aynı anda ilgilenebilen Y ve Z kuşağı için eğitim süreçlerinde teknolojiyi aktif olarak kullanıyor.

FEBS ONUR DİPLOMASI PROF.DR. GÜL AKDOĞAN'A TAKDİM EDİLDİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü, Türk Biyokimya Derneğinin önceki Yönetim Kurulu  üyelerinden ve İzmir Şubesi Başkanlarından Prof. Dr. Gül Güner Akdoğan, FEBS (Federation of European Biochemical Societies-Avrupa Biyokimya Dernekleri Federasyonu) ) (www.febs.org)  Yönetim Kurulu tarafından, FEBS Eğitim Kurulu Başkanı olarak toplam dokuz yıl yapmış olduğu önemli katkılar nedeni ile  “Diplome d’Honneur” (Onur Diploması) ödülüne layık görülmüştür.

GELECEK, İZMİR EKONOMİ’DE ŞEKİLLENİYOR

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencilerin geleceğini belirleyecek tercih sürecinde 17 rehber danışman ve 64 öğrencisinden oluşan 81 kişilik ekiple, 14 Ağustos'a kadar gençlerin geleceğini şekillendirecek. İzmir'de yaşamın her alanında hızlı bir değişimin başladığını söyleyen İzmir Ticaret Odası Başkanı ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, “Üniversitemiz de gerek akademik gerekse teknolojik altyapısını güçlendirerek bu değişime ayak uydurdu. Geleceğini şekillendirmek isteyen tüm gençlerimizi üniversitemize bekliyoruz” dedi.

İZMİR’DEN ÇİN’E UZANAN SERGİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Jovita Sakalauskaite, Çin’de gerçekleştirilecek “Farklı Bir Seste: Bir Özen/Endişe Anlatımında Elyaf Sanatı” serginde uluslararası 19 sanatçı arasında Türkiye’yi temsil edecek. Sakalauskaite, Amerika, Çin, Polanya, Arjantin, Kanada, İngiltere, Pakistan, İspanya gibi ülkelerden sanatçılar arasında yer alacak ve keçenin sanata dönüşmüş halini sunacak.

İZMİR EKONOMİ'DE ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Türkiye’deki 172 üniversite içerisinde öğrencilerin memnuniyetinde 21'inci, 63 vakıf üniversitesi arasında da 12’nci sırada yer aldı. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması sonuçları yayımlandı. 26 binin üzerinde öğrenciden görüş alınarak yapılan ankette “Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığı”, “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu”, “Akademik Destek ve İlgi”, “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet”, “Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği” ve “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” başlıklı 6 temel memnuniyet alanı soruldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi, bu alanlarda öğrencilerden A ve A+ notlarını alarak memnuniyet derecesinde üst sıralarda yer aldı.