İZMİR’DEN ÇİN’E UZANAN TASARIM DERSİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Jovita Sakalauskaite, Çin’in başkenti Pekin’de bulunan Tsinghua Üniversitesi Sanat ve Tasarım Akademisi’nde lif sanatının moda tasarımına yansımasını ve üç boyutlu keçe tasarımıyla geleneksel Türk sanatını Çinli öğrencilere aktarıyor.

İZMİR EKONOMİ'DEN ENGİNARA FARKLI YORUMLAR

İzmir Ekonomili genç şeflerin yaptığı enginarlı tatlar uluslararası lezzete büründü. 4. Uluslararası Enginar Festivali’nde genç şefler, enginara gelenekselliğin yanı sıra farklı tatlar kattı.

ÖZİNCE’DEN GENÇLERE DİJİTAL ÇAĞ ÖĞÜTLERİ

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, bankacılık işlemlerinin yüzde 88’inin dijital ortamda gerçekleştirildiğini belirterek, gençlere yabancı dil ve kodlama dili öğrenmelerini tavsiye etti. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi’nin konuğu olan Özince, “Dijital Çağda Bankacılık: İş Bankası Bunun Neresinde?” başlıklı söyleşiye katıldı.

EKONOMİDEN YELKEN YARIŞMASINDA 3 BİRİNCİLİK

İzmir'in Urla ilçesinde bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ve 23'ü üniversiteli, toplamda 39 takımın katıldığı "Jimmy Key" ve 6.'sı düzenlenen "Universail" üniversitelerarası yarışları 14-15 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi. İzmir Ekonomi Üniversitesini temsil eden Tıp Fakültesi öğrencilerden oluşan takımımız  Destek-4 sınıfında Jimmy Key ve Universail yarışlarında Overall'da 23 tekne arasından Birinci olmuştur. Öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

ÇOCUK, HERYERDE ÇOCUK!

İzmir Ekonomili iletişimler, mülteci çocuklara yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri geliştirdiği “çocuk gibi bak” projesi kapsamında vatanlarını terk etmek zorunda kalan Suriyeli çocuklara karşı olumsuz söylemlere “dur” diyor. Öğrenciler, mülteci çocuklarla birlikte yeniden çocukluk yıllarına dönerken, onlarla resim yapıyor, sokak oyunları oynuyor, yaşamın renklerini birlikte keşfediyor.

400 ÇOCUK SOKAK OYUNLARIYLA TANIŞTI

Türkiye’nin geleceği çocuklar, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) sokak oyunlarıyla tanıştı. İEÜ Balçova Kampüsü'nde oluşturan parkurlarda çocuklar, sek sek, yakar top, ip atlama, çuval yarışı gibi oyunları öğrendi. İEÜ Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin tasarladıkları oyuncaklarla oynadı ve bilimsel aktiviteler yaptı.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ CERN’DE

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile dünyanın en büyük parçacık fiziği araştırma laboratuvarı CERN Geleceğin Dairesel Çarpıştırıcısı (FCC) çalışma grubu arasında mutabakat metni imzalandı. Mutabakatın ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi, CERN FCC çalışma grubunda çalışmalara katkı sunan dünyadaki 34 ülkeden 129 kurum arasına girdi.

MERMERE ‘DEĞİŞİK’ DOKUNUŞ

Mermer tasarımla buluştu, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Orçun Umut Kumova, mermer ve bakırın birleşimiyle radyatör peteği yaptı. Kumova’nın “Calient” adını verdiği verdiği tasarım Marble 24. Uluslararası İzmir Mermer Fuarı bünyesinde gerçekleştirilen Genç Yaratıcı Fikirler Platformu – Değişik Mermer Tasarımı yarışmasında “değişik” tasarım ödülünü aldı.

İZMİR EKONOMİ’NİN 17. YAŞ GURURU

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, dünyanın ilk 10 üniversitesi kalitesinde bir eğitim vermeyi hedefleyerek yola çıktıklarını, 17. yılında üniversitenin başarıdan başarıya koştuğunu söyledi. İzmir Ekonomi Üniversitesi kuruluşunun 17. yılı İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, MHP İzmir Milletvekili ve geçmiş dönem Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İEÜ Mütevelli Heyet üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve konukların katılımıyla İEÜ Konferans Salonu’nda kutlandı.

ÇOCUKLARI DİNLEMEK GEREKLİ

Cinsel istismara uğrayan çocukların dörtte birinden azının tacizi açıkladığı belirtiliyor. Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Ayşen Baykara, anne ve babaların çocuklarıyla olan iletişimlerinin büyük önem kazandığını vurgulayarak, “Çocukların tacizi açıklama süreleri 10 yılı bulabiliyor. Anne babaya ya da anne babadan birine, yakın arkadaşa açıklama yapıyor. Ailelere büyük iş düşüyor. Çocuk anneye küçüklüğünden itibaren bir sorun getirdiğinde annenin çocuğunu anlaması ve çocuğu yönlendirmesi şeklindeki desteği kast ediyoruz” dedi.