İZMİR EKONOMİ'DE ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Türkiye’deki 172 üniversite içerisinde öğrencilerin memnuniyetinde 21'inci, 63 vakıf üniversitesi arasında da 12’nci sırada yer aldı. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması sonuçları yayımlandı. 26 binin üzerinde öğrenciden görüş alınarak yapılan ankette “Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığı”, “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu”, “Akademik Destek ve İlgi”, “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet”, “Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği” ve “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” başlıklı 6 temel memnuniyet alanı soruldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi, bu alanlarda öğrencilerden A ve A+ notlarını alarak memnuniyet derecesinde üst sıralarda yer aldı.

BASMANE TASARIMIYLA VENEDİK'E GİDİYOR

Farklı grupların, milletlerin yaşam alanı haline gelen Basmane semti, İzmir Ekonomili mimar adaylarının elinde yabancılar için eğitim, kütüphane, konaklama alanlarına dönüşen bir yapıya büründü. Öğrencilerin çizdiği Basmane semti için tasarladığı planlar, İzmir Serbest Mimarlar Derneği’nin düzenlediği bitirme projeleri yarışmasından ödülle döndü. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğrencisi İrem Kaleci, Venedik Mimarlık Bianeli gezi ödülünü kazandı. Öğrenciler Cansu Nur Tatar, Deniz Taşkın ve Onur Polat'ın projeleri de sergilenmeye değer görüldü.

İTALYA'DAN İZMİR'E BİR KEZ DAHA TASARIM ÖDÜLLERİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunları, İtalya’da yapılan ve dünyanın 80 farklı ülkesinden binlerce başvurunun yapıldığı 2018 A’Design Yarışması’ndan bir kez daha ödüllerle döndü. İEÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü 2015 Mezunu İsmail Güneş Ötken, Petalis Ses Yükseltici projesiyle  gümüş  ödülüne (Silver Award)  layık görüldü. Aynı bölümden 2016'da mezun olan Mert Karaman ise, Gravity Tasarım ve Danışmanlık firması adına katıldığı yarışmada bronz ödül kazandı.

GENÇLER ROBOTLARLA GELECEĞİ TASARLIYOR

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından lise öğrencilerine yönelik “Enerji Verimli, Çevre ve Canlı Dostu Robot" yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.  Mayın temizlemeden çöp ayrıştırmaya, beyin dalgalarıyla komut veren robottan çim biçme robotuna dek çok farklı tasarımların yer aldığı yarışmada, öğrencilere ödüllerini İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin, İEÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doktor Öğretim Üyesi Görkem Uçtuğ verdi.

DEMOKRASİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) 'Demokrasinin Tarihsel Gelişimi' konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Başkan ve İEÜ Hukuk Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Serkan Yolcu ve İEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Buğra Kaan Günay 'ın söz aldığı söyleşide demokrasinin geçmişten günümüze gelişimi aktarıldı.

SICAK HAVA 'CAN'DAN ETMESİN

Sıcak havaların etkisiyle birçok kişi serinlemek amacıyla deniz, göl, akarsu, dere veya havuzdan yararlanıyor. Sahil yörelerinde cankurtaran eğitimi almış kişilerin görevlendirilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, yeterli yüzme eğitimi almadan, bilinçsizce yüzmeye çalışmanın ölümle sonuçlanabildiğini vurguluyor.

TÜRK MODA TARİHİ MÜZESİNİN ADIMLARI ATILIYOR

Türkiye'nin sanayileşme devriminin mirasını oluşturan Sümerbank kumaşları, elbiseleri ve ev tekstil ürünlerini bünyesinde koruyan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü,  şimdi de 1920’lerden 1990’lara dek bağışlarla Türk moda tarihinin izlerini kayıt altına alıyor.

REHBERLİK ÖĞRETMENLERİ İLE ATÖLYE ÇALIŞMASI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, 29 Haziran 2018 Cuma günü İzmir’de bulunan liselerin rehber öğretmenleri ile bir araya geldi.

Düzenlenen etkinlikte Meslek Yüksekokulumuz Öğretim Görevlileri tarafından “Nörolinguistik Programlama (NLP) Temel İlkeleri” üzerine interaktif bir eğitim gerçekleştirildi. Eğitimin ardından Mobilya ve Dekorasyon programı Öğretim Görevileri tarafından Pyrogravure Art (Yakma & Dağlama Sanatı) üzerine atölye çalışması düzenlendi. Bu uygulama ile rehber öğretmenleri adlarını ahşap masaüstü isimliklere kendi elleriyle işledi ve isimlikler öğretmenlerimize hediye edildi.

İZMİR EKONOMİ’DE ÖZGENER ‘BAŞKAN’

İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) girişimleriyle İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından 2001 yılında kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) yeni mütevelli heyet kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, oy birliğiyle İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı seçildi.

LONDRA’DA ‘DİJİTAL KENT’ YORUMLARINA ÖDÜL YAĞDI

İzmir Ekonomili genç mimarların kent tasarımları, İngiltere’den ödülleri topladı. Londra’da Westminster Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen mimari tasarım festivali “FABFEST”te İzmir’i iki farklı projeyle temsil eden İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, mimari detay çözüm alanında birincilik ve üçüncülük, mimari tasarım alanında ve mimari detay çözümünde üçüncülük, malzeme kullanımında da üçüncülük aldı.