SAĞLIK TEKNİKERİ EĞİTİMİNDE ÜNİVERSİTE-SEKTÖR İŞBİRLİĞİ I. ÇALIŞTAYI YAPILDI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun evsahipliğinde “Sağlık Teknikeri Eğitiminde Üniversite-Sektör Temsilcileri I. Çalıştayı”, İEÜ Konferans Salonu’nda yapıldı.

İZMİR EKONOMİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI’NA İKİNCİLİK

İzmir Ekonomi Üniversitesi Erkek Basketbol Takımı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Üniversiteler Spor Ligi (ÜNİLİG) B Kategorisi maçlarını tamamladı. İEÜ Erkek Basketbol Takımı, grup maçlarını ikincilikle bitirdi.

ÖĞRENCİLERİN YENİ PAYLAŞIM AĞI GELİYOR

Öğrenciler, kendi oluşturdukları sosyal ağda buluşuyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yazılım Mühendisliği öğrencileri, üniversite yaşamlarını daha eğlenceli hale getirmek, sosyalleşmeyi arttırmak ve eğitim hayatlarında birbirlerine yardımcı olmak amacıyla “Stucial” adını verdikleri mobil uygulama geliştirdi.

ANASINIFI ÖĞRENCİLERİ TİYATROYLA TANIŞIYOR

Anasınıfı öğrencileri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin rol aldığı “Küçük Kara Balık” adlı çocuk müzikaliyle tiyatronun büyülü dünyasına giriyor. İEÜ Öğrencilerinin, Çocuk ve Müzik dersi kapsamında hazırladığı müzikal oyun, İzmir’de bine yakın anaokulu çocuğuna ulaşmayı hedefliyor.

DÜNYACA ÜNLÜ TASARIMCI İZMİR'DE

Dünyaca Ünlü Tasarımcı/Artist/Yazar Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencileriyle Buluştu.

Geçtiğimiz hafta İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’ne konuk olan Phil Cleaver, neredeyse hepimizin cebinde taşıdığı VISA logosunu tasarlayan, dünyaca ünlü bir grafik tasarımcıdır. Meslek hayatına grafik tasarım alanının duayenlerinden Alan Fletcher ve Anthony Froshaug’la çalışarak başlayan Cleaver, New York’ta Pentagram, Hollanda’da TD ve Londra’da Wolff Olins ajanslarında uzun yıllar çalışmış ve 1992 yılında Londra’da Et Al Tasarım danışmanlığı firmasını kurmuştur. Monotype Müzesi’nin ve Kraliyet Sanat Cemiyeti’nin de üyeleri arasında yer alan Phil Cleaver, Middlesex Üniversitesi’nde sanat ve tasarım dersleri de vermektedir. Dünyaca ünlü markalarla çalışan ve pek çok kitap tasarlayan tasarımcının işleri Victoria & Albert Müzesi’nin daimi koleksiyonunda da yer almaktadır

MİZAH GENÇLERLE BULUŞTU

Uykusuz Dergisi çizerleri Yiğit Özgür, Cihan Ceylan Fırat Budacı, İzmir Ekonomi Üniversitesi Bahar Etkinlikleri kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleşen “Yılın En’leri ’18 Uykusuz Dergisi” başlıklı etkinlikte, öğrencilerle eğlenceli sohbet gerçekleştiren çizerler, mizah dergilerinin ekonomik sıkıntı içinde olduğunu ancak Uykusuz Dergisi’ni çıkarmaya devam edeceklerini bildirdi.

DÜNYA LABORANTLAR GÜNÜ İZMİR EKONOMİ’DE KUTLANDI

Hastalık tanısında önemli bir yere sahip olan laboratuvarların gizli kahramanları tıbbi laboratuvar tekniker ve teknisyenlerini eğiten İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı, “Dünya Laborantlar Günü”nü kutladı.

SİZİN GELECEĞİNİZ İNŞA EDİLİRKEN

Ekonomist, Gazeteci ve Tedx konuşmacısı  Emin Çapa; İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından, Kampüs’te Finans Kampüs’te Gelişim konferanslar dizisinin konuğu oldu. “Sizin Dünyanız İnşa Edilirken…” isimli konuşmasıyla öğrencilere içinde olduğumuz dünyanın sürekli dönüştüğünü ve bu hızlı dönüşümün farkında olunması gerekliliğini aktardı.

İZMİR’DEN ÇİN’E PARLAYAN YILDIZLAR

Eğitim dili İngilizce olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) ikinci yabancı dil eğitimi öğrencilerin hayatına yön veriyor. İkinci yabancı dilini Çince alan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Betül Akçakaya, 17. Çince Köprüsü Dünya Üniversite Öğrencileri Çince Yarışması Türkiye Elemesi’nde birincilik kazandı.

“GENÇBİZZ” GİRİŞİMCİLİK PROGRAMINA MYO KATKISI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokullu (İEÜ MYO) 20 öğretim görevlisi Genç Başarı Eğitim Vakfı  (GBEV) işbirliğiyle ile “GençBizz” Şirket Programı kapsamında liseli girişimcilere mentorluk yaparak geleceğin ekosistemine yön verecek gençleri iş dünyasında hazırlıyor. İEÜ MYO’lu öğretim görevlileri GBEV’ce hazırlanan mentorluk eğitimlerini tamamladıktan sonra İzmir ili içerisinde yer alan 14 lisenin[1] 20 projesinde gönüllü olarak görev almaya başladı.