İZMİR’DE SİNEMA YENİDEN DOĞACAK

20 Aralık Perşembe günü  Güzelbahçe Kültür Merkezi’nde düzenlenen “İzmir’de Sinema Yeniden Doğsun!” konulu panelde sinema sektörü masaya yatırıldı. İzmir’in ekonomik ve kültürel gelişimini güçlendirmek adına İzmir Ekonomi Üniversitesi,  Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Ege Rotary Kulübü ve EON Akademi işbirliğiyle düzenlenen panelde, “Sinema sektörünü İzmir’de canlandırma” konusu tartışıldı.

ACİL YARDIMDA VATANDAŞIN DA ROLÜ VAR

22 – 28 Aralık Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Haftası kapsamında, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri acil yardımın önemine dikkat çekmek için etkinlikler düzenledi. Öğretim Görevlisi Nursun Üstünkarlı, “Acil durumlarda ambulans gelene kadar vatandaşlar tarafından uygulanacak doğru ilk yardım, paramediklerin işini kolaylaştırır.” dedi.

BERK TUĞCU UŞAK FİLM FESTİVALİ İÇİN ATÖLYE DÜZENLEDİ

2014 yılında başlayan ve Uşak kentinin ilk ve tek film festivali olma özelliğini sürdüren, aynı zamanda Uşak Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali, Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğretim görevlilerinden Berk Tuğcu’yu konuk etti. Tuğcu, Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali'nde 10-14 Aralık tarihlerinde bir dizi atölye çalışmaları gerçekleştirdi.

İEÜ’LÜ GENÇ BİLİM İNSANINA ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Göktuğ Karpat, Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) 2018 Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü (GEBİP) almaya hak kazandı. Doç. Dr. Karpat, fizik alanındaki çalışmalarında kullanılmak üzere 3 yıl boyunca 20 bin liralık mali destek alacak.

ÇEVİRİDE ERGONOMİ PANELİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü’nün düzenlediği Çeviride Ergonomi Paneli, çeviri ediminin fiziksel bilişsel ve psiko-sosyal ergonomi ile örtüşen boyutlarına ışık tuttu. Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Ardından İEÜ Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neslihan Kansu-Yetkiner’in ergonomi ve ergonominin çevirmenlik mesleği ile ilişkisi hakkındaki konuşmasıyla devam etti.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ ROTAYI KUZEY KUTBU’NA ÇEVİRDİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan Ulusal Kutup Bilim Programı protokolü kapsamında Türkiye’nin kutuplarda enerji aktörlerinden olması için yol haritası hazırlayacak.

İŞ DÜNYASININ İHTİYAÇ DUYDUĞU GÜCÜ İEÜ KARŞILAYACAK

İzmir Ekonomi Üniversitesi, iş dünyasının kalifiye çalışan arayışına Mezun Bilgi Sistemi’yle çare olacak. Güncel eğitim ve iş bilgilerini sisteme giren İzmir Ekonomililer’le sisteme dahil olan şirketlerle aynı platformda buluşacak. Şirketler ise ihtiyaçları olan konularda uzman çalışanları kolayca bulabilecek.

AKRAN ZORBALIĞINA SEYİRCİ KALINMAMALI

Dünyanın farklı ülkelerinden gençler, yaşıtları arasında yaşanan “akran zorbalığını” İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) uzmanlarından öğrendi. Manisa Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından organize edilen Erasmus+ projesi kapsamında Danimarka, Portekiz, İtalya, Slovakya, Yunanistan ve Türkiye’den 14 – 17 yaşları arasında öğrenciler ve eğitmenlerinden oluşan 45 kişilik grup İzmir Ekonomi Üniversitesi ev sahipliğinde bir araya geldi.

İZMİR EKONOMİLİLER İNCİRALTI KENT ORMANI’NDAN 1 SAATTE 300 KİLO ÇÖP TOPLADI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencileri, “İzmir’de İyilik Var” projesi kapsamında İnciraltı Kent Ormanı’nda temizlik çalışması yaptı. Bir saat içinde 300 kilogram atık toplandı.

DOĞADAN MİMARLIĞA: REKABET VE BİRLİKTELİK

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü iki farklı disiplinde ağırladığı konukları ile Rekabet ve Birliktelik üzerine sunuşlara ev sahipliği yaptı.

Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ceylan Öner ve Mimarlık Bölümü yarı zamanlı öğretim elemanı S. Selçuk Alten’in açılış konuşmalarını yaptığı etkinlikte, konuklar Prof. Dr. Bülent Alten ve Prof. Dr. Suha Özkan’ın yaptığı farklı sunuşları dinleme fırsatı buldular.