DOĞANIN MUCİZESİ ZEYTİNYAĞI SAĞLINIZDAN ETMESİN!

Doğanın insanoğluna hediye ettiği en değerli besinlerden zeytinin yağa dönüşme yolculuğunda 2018 – 2019 sezonu açıldı. Zeytinde 1,5 milyon ton rekolte bekleniyor. Toplam ürünün 423 bin tonunun sofralığa, 1 milyon 77 bin tonunun yağlığa ayrılacağı, bundan da 193 bin ton zeytinyağı çıkacağı ön görülüyor.

EĞİTİMDEKİ BAŞARISINI ‘GÖÇ’ ARAŞTIRMALARINA YANSITACAK

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyoloji Bölümü Mezunu Cansu Sönmez, eğitimdeki başarılı yolculuğunu İngiltere’nin ardından İtalya’ya taşıdı. Sönmez, İngiltere’de Plymouth Üniversitesi’nde Kriminoloji alanında burslu yüksek lisansını tamamlamasının ardından İtalya’da Gran Sasso Bilim Enstitüsü Yüksek Üniversitesi’nde tam burslu doktora yapacak.

GİRİŞİMCİLİK BAYRAĞI 4. KEZ İZMİR EKONOMİ'DE GÖNDERDE

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), eğitimdeki öncülüğünü öğrencilerinin girişimciliğiyle yansıtıyor. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) "Bu Gençlikte İş Var!" Yarışması’nda, İzmir Ekonomili girişimci öğrencilerin projeleriyle kazandığı "Girişimcilik Bayrağı" 4. kez üst üste göndere çekildi.

PORTO FOTOĞRAF FESTİVALİNE İZMİR EKONOMİLİ KÜRATÖR

13-21 Ekim 2018 tarihleri arasında Portekiz'in Porto şehrinde gerçekleşecek olan Porto Fotoğraf Festivali'nde yer alacak "Overcrowding" adlı fotoğraf gösterimlerinin küratörlüğünü İzmir Ekonomi Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı Öğretim Görevlisi Emre Küheylan yapacak.

İZMİR EKONOMİ, 18. KEZ KAPILARINI AÇTI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 18. Akademik Yılı’nı geleceğin liderlerini yetiştirmek üzere açtı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, gençlerin gözlerinde geleceğin ışığını, umudun gücünü gördüğünü belirterek, “Umudun ve güvenin yuvası olarak gördüğüm İzmir Ekonomi Üniversitesi, benim için kentimizin de bir aynasıdır” dedi.

İZMİR EKONOMİLİ HEKİM ADAYLARI EĞİTİME BAŞLADI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi, 2018 – 2019 akademik yılında yeni öğrencileriyle eğitime başladı. İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleşen İEÜ Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Töreni’nde bu yıl eğitime başlayan 60 öğrenci, alkışlarla “Tıbbıyeli Yemini” etti.

İZMİR’İN GELECEĞİNİ “İCAT ÇIKARANLAR” BELİRLEYECEK

İzmir Ticaret Odası’nın eski hizmet binasında “girişimcilik merkezi”nin kurulması amacıyla çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İzmir Ticaret Odası Heyeti’nin Berlin'de Cisco İnnovation Center'ı ziyaret etmesinin ardından ikinci toplantı, İzmir’de İTO ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener başkanlığında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yapıldı.

İZMİR EKONOMİLİLER YENİ DÖNEME CAN BONOMO’YLA ‘MERHABA’ DEDİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 10 bini aşkın öğrencisiyle yeni akademik yıla gençlerin sevdiği şarkıcı Can Bonomo, konseriyle başladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi 2018 -  2019 Akademik Yılı’nda, eğitime başlayan öğrencileri için “Hoş Geldin Günü” etkinliği gerçekleştirildi.

GİRİŞİMCİLERE MENTORLUK DESTEĞİ

Girişimci gençler, projelerine İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Teknoloji Transfer Ofisi aracıyla yön veriyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleştirilen “Bireysel Genç Girişim Destek Programı” kapsamında projelerini hayata geçirmek isteyen gençler, mentor desteği aldı.

BİLGİ GÜVENLİĞİ İÇİN İNGİLTERE’DE EĞİTİM YOLCULUĞU

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü birincilikte tamamlayan Hakan Kayan, bilgi güvenliği alanında dünyanın 13. üniversitesi olan İngiltere’deki Surrey Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora bursu kazandı. Kayan, 4 yıl boyunca güvenlik sistemleri ve uygulamaları alanında uzmanlaşacak.