YAŞ, MİLLET SINIRI OLMAYAN MEZUNİYET

İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki (İEÜ) Lisansüstü Mezuniyet Töreni “Okumanın yaşı yok” dedirtti. Törende farklı yaş ve milletlerden mezunlar, İzmir’de uluslararası bir eğitim aldığını belirterek, diplomalarını geleceğe taşıdı.

YKS ÖNCESİ KENDİNİZE GÜVENİN!

Yaklaşık 2 milyon 300 bin adayın  gireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Adayların sınava az bir zaman kala stres ve heyecanlarını azaltmak için öğrencilerin olumsuz ve yararsız düşüncelerden uzaklaşması gerektiği, bilgilerine güvenmenin başarıyı getireceği belirtiliyor.

KURUMSAL UYGULAMALARIN ADRESİ İZMİR EKONOMİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencileri, firmalar tarafından uygulanan üretim, stok, malzeme, personel takibini içeren “SAP” sistemi eğitimi sertifikalarını aldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölümü, SAP - Üniversite İşbirliği programı kapsamında firmaların üretimden, stoğa, satılan ürün sayısından alınan malzemeye, personelin takibinden bilgilerin kontrolüne dek kullanılan SAP yazılımın eğitimini alan 43 öğrenci iş yaşamına atıldı.

GIDADAN BESİN DE OLUR, ZEHİR DE!

Güvenliği sağlanmamış gıdaların ishalden kansere kadar 200’den fazla hastalığa neden olduğu belirtilerek, son tüketim tarihi, saklama koşulları gibi gıdanın ömrünü belirleyen ibarelere uyulması gerektiği vurgulandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından "Gıda: Besin mi Zehir mi?" başlıklı panel gerçekleştirildi.

'DOKTORA EĞİTİMİNDE CİDDİ MESAFE ALMALIYIZ'

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından “Biyotıp ve Sağlık Bilimleri Alanında Lisansüstü Danışmanlık: ORPHEUS Perspektifi” başlıklı çalıştay gerçekleştirildi. Türkiye’de, 2016 – 2017 öğretim yılında 430 bin 215 yüksek lisans, 91 bin 262 doktora öğrencisinin bulunduğu, doktora programlarında ciddi mesafeler alınması gerektiği vurgulandı.

İNCİ HOLDİNG İŞBİRLİĞİ

Cevdet İnci Eğitim Vakfı ile imzalanan protokol çerçevesinde İşletme Enstitüsü, bir yıl süre ile İnci Holding çalışanlarına kısa süreli meslek içi eğitimler verecektir. Bu protokol kapsamında ilk olarak 11 Mayıs tarihinde “Finansal Tabloları Anlama ve Yorumlama”, 8 Haziran tarihinde de “İş ve Zaman Yönetimi” konularında eğitimler gerçekleştirilmiştir.

KOOPERATİFLEŞME GÜÇ KAZANIYOR

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından en iyi kırsal kalkınma modeli ödülünü alan Tire Süt Kooperatifi ortakları, çocuklarının aile mesleklerini devam ettirmesini istiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyoloji Bölümü tarafından “Tire Süt Kooperatifi Üzerine Sosyolojik bir Araştırma” başlıklı saha çalışması yapıldı. Çalışmada, üreticilerin yüzde 43,2’si çocuklarının mesleklerini sürdürmesini istediğini belirtti.

URLA İÇİN HAYAT BOYU ÖĞRENME ALANI

İzmir Ekonomili İçmimarlar, Urla Kadın Üretici Pazarı’nı (Eski Tamirhane Binası) hayat boyu öğrenme mekânı olarak tasarladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ikinci sınıf öğrencileri tarafından yapılan tasarımda, mekân, kadın, çocuk, üniversite öğrenci ve yaşlılar için farklı konseptlerde işlevselleştirildi.

GEZGİNLERİN PLATFORMUNA AKADEMİSYEN DESTEĞİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) girişimci gençleri tarafından kurulan ülkenizde bulamadığınız ürünleri, gezginler aracılığı ile yurt dışından getirtmenizi sağlayan online bir pazar yeri “Glocalzone” akademisyen desteği aldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Taylan Özgür Demirkaya ve Serdar Savaşan, girişimci öğrencilerine 1 milyon TL değerleme ile tohum yatırımı yaptı. Akademisyenlerin öğrencilerinin girişimine yatırımı güven ortamını arttırdı.

GÜNEY KORE’YE BURS YOLCULUĞU

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğrencisi Ilgaz Elif Göcen, Güney Kore Hükümeti tarafından verilen yüksek lisans eğitim bursunu kazandı. Göcen, Seul Ulusal Üniversitesi’nde kent tasarlama alanında yüksek lisans eğitimi alacak.