TARİH GÜZEL DİL İLE ANLATILMALI

Türk Tarih Kurumu Şeref Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türk inkılabının taklit ya da batılılaşmak olmadığını belirterek, “Türk inkılabının adı dünyalılaşmaktır” dedi.

ÖĞRETEN VE EĞLENDİREN MOBİLYALAR İZMİR EKONOMİLİ ÖĞRENCİLERDEN

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Endüstriyel Tasarım Bölümü 3. sınıf öğrencileri öğren oku oyna temalı oluşturdukları mobilya koleksiyonunu İzmir Ticaret Odası sergi salonunda izleyenlerin beğenisine sundu. Yaklaşık 70 öğrenci, çocukların öğrenmesine ve oyuna yönelik banklar, kitaplıklar ve salıncaklar tasarlandı.

UKRAYNA’YA TÜRK ESİNTİSİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğretim üyeleri Ukrayna’yı tasarımlarıyla fethedecek. İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Himam Er, Öğretim Görevlileri Dr. Jovita Sakalauskaite, Jörn Fröhlich ve öğrenci Mert Serbest ile İEÜ Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Duygu Kocabaş Atılgan Ukrayna’da gerçekleştirilecek  Uluslararası Tekstil Sanatları Bienali’nde eserleriyle yer alacak.

İNGİLİZCE İZMİR EKONOMİLİ ÇEVİRMENLERDEN SORULUR

Eğitim dili İngilizce olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) girişimci öğrencileri, mütercim tercümanlık alanında söz sahibi olduklarını kanıtladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Ezgi Yağmur Kırlangıç, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Genç Çevirmenler Yarışması’nda İngilizcede ikincilik ödülünü kazandı. Kırlangıç, Brüksel’de yerleşik AB kurumlarını ziyaret etmeye hak kazandı.

GELECEK GENÇ YAZILIMCILARLA YAZILACAK

İzmir Ekonomili mühendisler, geleceği yazacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Oğuzhan Sarıtaş ve Doğucan Seyidoğlu “Car4Future” adlı projeleriyle Türkiye genelindeki 120 proje arasından seçilerek, San Francisco'da gerçekleştirilecek girişimcilik ekosistemi gezisi ve devamlı mentorluk desteği kazandı.

PODYUMDA ‘BAHAR’ RÜZGÂRI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri koleksiyonlarını, ünlü mankenler Özge Ulusoy ve Irmak Atuk’la beğeniye sundu. 21 öğrencinin oluşturduğu 70 farklı tasarım, “Defile Bahar” başlığıyla Park 414 Alışveriş Merkezi’nde sergilendi.

EGE’NİN ŞİFA DAĞITAN OTLARI SOFRALARDAKİ YERİNİ ALIYOR

Şevketi bostan, arapsaçı, cibez, ısırgan, kuzukulağı gibi Ege otları, sofraların ve bahar diyetlerinin vazgeçilmezi oluyor. Sindirim sistemini güçlendiren, cildi güzelleştiren, karaciğeri temizleyen ve kalp damar, hipertansiyon gibi hastalıkların gerilemesinde etkisi olan Ege otları ve festivallere konu olan enginar, sofralardaki yerini aldı.

ESKİ MALZEMELER TASARIMLA KIYAFETLERE DÖNÜŞÜYOR

Artık kullanılmayan ve atılmayı bekleyen havlu, nevresim, perde gibi eşyaların ‘ne olacağı sorusu’ sanatla yanıt buluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Jörn Fröchlich, perdeden havluya farklı eski malzemeleri kullanarak yeni kostümler yarattı; geri dönüşüme dikkat çekti.

Pİ GÜNÜ İZMİR EKONOMİ’DE KUTLANDI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü ev sahipliğinde Dünya Matematik ve Pİ Günü kutlandı. İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, İEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu, Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yılmaz Akyıldız, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Turgut Öziş, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Selçuk Demir konuşmacı olarak katıldı.

ÇOCUKLAR BİYOLOJİYİ EĞLENEREK ÖĞRENECEK

Canlı türlerini, gelişimini, nasıl oluştuğunu çocuklar eğlenerek öğrenecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seçkin Eroğlu, Deniz Hasret ile birlikte kaleme aldığı, “Bilbi ile Bilim” adlı çocuk kitapları serisinin ilkinde canlı türlerine ilişkin sorulara yanıt arıyor.