İZMİR EKONOMİ İLE EGİAD EĞİTİM İŞBİRLİĞİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) eğitimdeki öncü rolü iş dünyasına yansıyor. İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener ile Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Aydın Buğra İlter arasında,  EGİAD üyeleri ve EGİAD üyelerinin sahibi olduğu şirketlerdeki çalışanların yüksek lisans eğitimi alması için protokol imzalandı. Protokol kapsamında yüksek lisans eğitim ücretlerinden yüzde 25 indirim uygulanacak.

İZMİR EKONOMİ’DEN GEDİZ’E YETENEK TRANSFERİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin yetenekli gençleri, Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş’de deneyim kazanacak. Gediz Elektrik ve İzmir Ekonomi Üniversitesi arasında imzalan "Yetenek Yönetimi Projesi" kapsamında üniversitede çeşitli bölüm ve programlarda eğitim alan 35 öğrenci Gediz Elektrik’te staj yapacak.

TİYATRO MASKLARI DOWN SENDROMLU GENÇLERİN ELİNDE RENKLENDİ

Down sendromlu gençler, el becerilerini kullanarak tiyatro maskı yaptı, maskları ince ince boyadı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Duygu Ebru Öngen Corsini yönetiminde, gençler atık ve yeniden dönüştürülen kâğıtlarla yaptıkları masklarla, tiyatronun evrensel büyüsüne tanıklık etti.

YUNANİSTAN, PATRAS FEBS-ECM 2018 ETKİNLİĞİ VE İEÜ’YE POSTER ÖDÜLÜ

27 Eylül - 2 Ekim 2018 tarihleri arasında Patras üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Nikos
Karamanos’un organizatörlüğünde Patras üniversitesi Konferans ve Kültür Merkezi’nde
gerçekleştirilen Extracellular Matrix: Cell Regulation, Epigenetics and Modeling başlıklı FEBS-ECM
2018 ileri kursunda TÜBİTAK-BİDEB 2232 programı ile desteklenen İEÜ tıp fakültesi doktora-sonrası
araştırıcımız Dr. Elvan Ergülen ‘DNAJA1 as a Novel Interacting Partner of Human Transglutaminase 2’
başlıklı, sözlü sunum için seçilen araştırması ile Poster Ödülü kazanmıştır.

İEU SİNEMA VE DİJİTAL MEDYA BÖLÜMÜ BAŞKA SİNEMA AYVALIK FİLM FESTİVALİ’NDEYDİ

İEU Sinema ve Dijital Medya Bölümü 5-10 Ekim 2018 tarihlerinde Ayvalık’ta gerçekleştirilen Film Festivali’nde Başka Sinema ile işbirliği yaptı.

ÖĞRETMENLERE ÖZEL YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ İZMİR EKONOMİ’DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Milli Eğitim Bakanlığı 100 Günlük Eylem Planı’nda yer alan “öğretmenlerin mesleki ehliyet ve liyakatini güçlendirmek için yüksek lisans oranı artırılması” hedefi İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde uygulanmaya başlanıyor.

İZMİR EKONOMİLİ GENÇLERE İŞ KULÜBÜ EĞİTİMİ

Gençler, iş mülakatlarına profesyonelce hazırlanacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İzmir İl Müdür Vekili Makbule Dank arasında İŞKUR’un “İş Kulübü, Bu Kulüpte İş Var” etkinliğinin İEÜ Meslek Yüksekokulu bünyesinde gerçekleştirilmesi amacıyla protokol imzalandı.

MÜTERCİM TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ DÜNYA ÇEVİRİ GÜNÜ’NÜ KUTLADI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü’nün düzenlediği etkinlikle 30 Eylül Dünya Çeviri Günü kutlandı. Fen –Edebiyat Fak. Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu’nun dünya klasiklerini okumanın bilişsel zenginliğe katkısı ve çeviri çalışmaları konulu açılış konuşmasıyla başlayan tören, İEÜ Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neslihan Kansu-Yetkiner, Dünya Çeviri Günü’nün önemine ve çıkış noktasına değinen konuşmasıyla devam etti. Ardından, Uluslararası Çevirmenler Federasyonu (FIT), Çevirmenler Meslek Birliği (ÇEVBİR) ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Çeviri Eşgüdüm Başkanlığı tarafından 30 Eylül Dünya Çeviri Günü vesilesiyle yayınlanan bildiriler okundu. Daha sonra, çevirinin disiplinlerarası özelliğine dikkat çekilerek Çeviribilimin farklı alanlarında uzmanlaşmış olan Mütercim Tercümanlık bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Mehmet Şahin, Doç. Dr. Nihal Yetkin ve Öğr. Gör. Nilgün Dungan kendi alanlarına ilişkin ilginç bilgiler sundular.

YENİLİKÇİ ve ÖĞRENCİ ODAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İZMİR EKONOMİ’DE

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu yeni akademik yıla “merhaba” dedi. İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleşen törende İEÜ Meslek Yüksekokulu kapsamında oluşturulan koordinatörlükler tanıtıldı, yıl boyunca yapılacak “Çıraklar Ustalara Soruyor”, “Mezun Başarı Hikâyeleri, “MYO Prodüksiyon” başlıklı çalışmalar hakkında bilgi verildi. Etkinliğe, İEÜ Genel Koordinatörü Prof. Dr. Murat Borovalı, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İEÜ Mütevelli Heyet Üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

‘HEMŞİRELER SAĞLIK POLİTİKALARINDA YERİNİ ALMALI’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından  “1. Uluslararası Hemşirelikte Liderlik ve Mesleki Örgütlenme Çalıştayı” ile “1. Ulusal Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Eğitim Çalıştayı” gerçekleştirildi. Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği işbirliğiyle yapılan çalıştaylarda, hemşirelerin uluslararası örgütlenmeleri ve Türkiye’deki hemşirelik eğitim müfredatları tartışıldı.