GENÇLER “GİRİŞİMCİLİĞİN” İZİNDE

Girişimcilik yolunda ilk adımlarını atan gençler, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) buluştu. Akbank ana sponsorluğunda Endeavor Türkiye’nin hayata geçirdiği CaseCampus Programı’nda lisans eğitimi alan 3. ve 4. sınıf öğrencileri, girişimcilik örneklerini tartıştı sonra da girişimlerine yol gösterecek yatırımcılarla tanıştı. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte 250’yi aşkın öğrenci girişimci iş modelleri üzerine çalıştı.

CİLDE DOST KUMAŞLAR SAĞLIK GETİRİYOR

Seçilen besinlerin sağlıklı olup olmadığı kadar, giysiler, koltuk döşemeleri, çarşaflar da önem taşıyor ve bize hastalıkların kapısını aralayabiliyor. Keten, pamuk, yün, ipek gibi doğal lifler ya da organik doğal liflerden üretilmiş giysi ve tekstil ürünleri özellikle egzama, sedef hastalığı, bakteri ve mantar gibi hastalıkların ilerlemesine karşı öneriliyor.

OYUNLA YAŞAM ÖĞRENİLİR’

Çocuklar, ilkokul öncesinde yaşamı oyun yoluyla tanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Hakan Yıldız, oyunun çocuğun hayatını kaplayan, gelecekteki kişiliğini etkileyen önemli ve ciddi bir etkinlik olduğunu kaydetti. Yıldız “Çocuğa oyun oynayacağı yer, zaman ve fırsatı tanımalıdırlar. Onların oynadıkları oyunlara saygı göstermeli, mümkün olduğunca oyunlarına katılmalı” dedi.

PROFESYONELLERİN EĞİTİMİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından markalaşma, yenilenebilir enerji hukuku,  müzakere, sorun çözümü, iletişim ve zaman alanlarında sertifika programı gerçekleştirilecek.

İZMİR EKONOMİ’NİN AKILLI BİNASI ÖDÜLLERLE ÇEVRİLİYOR

Eğitim dili İngilizce olan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencileri için oluşturduğu ve akıllı sınıfla donattığı yeni binası Yabancı Diller Yüksekokulu, “Sing of The City Awards 2017” yarışmasında “En İyi Eğitim Binası” ve “En İyi Mimarı Tasarım Binası”  alanlarında finalist oldu. Hürriyet’in öncülüğünde ve Lineadecor proje ortaklığında gerçekleştirilen yarışmada, ödül töreni 28 Kasım’da yapılacak.

RÖNTGEN FİLMLERİ “ERKEN TANI” İÇİN DÖNÜŞÜYOR

Bir dönem hastalıkların tanısı için kullanılan “röntgen” filmleri, öğrenciler tarafından dönüştürülerek erken tanıya dikkat çekiliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı öğrencileri, dijitalleşmeyle birlikte artık sıklıkla kullanılmayan röntgen filmlerini mumluk, bardak altlığı, kitap ayracı, abajur gibi çeşitli eşyalara dönüştürdü.

‘ISINMAK İÇİN PARANIZDAN OLMAYIN’

Soğuk havaların kendini göstermesiyle birlikte ısınmada kullanılan enerji tüketimi de artıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye elektrik enerjisi tüketimi 2016 yılında 278,4 milyar kilovatsaat gerçekleşirken, bu yıl Temmuz ay sonu itibariyle tüketimin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 artarak 167,1 milyar kilovatsaat oldu. Uzmanlar, enerji tüketiminin artmaması ve havaların soğumasıyla yaşam alanlarındaki ısının korunabilmesi için basit önlemlerle ısı yalıtımının sağlanabileceğini vurguluyor.

KEÇENİN YANSITTIĞI “KADIN”A URUGUAY’DA ONUR ÖDÜLÜ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır ve Öğretim Görevlisi Dr. Jovita Sakalauskaite, Uruguay’ın başkenti Montevideo’da 75 ülkeden sanatçının katılımıyla yapılan 7. Uluslararası Dünya Çağdaş Tekstil Sanatları Bienali’nde, İzmir’e onur ödülü kazandırdı.

İZMİR EKONOMİ’DE DUYGULU 10 KASIM

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla anıldı. İEÜ Tören Alanı’nda gerçekleştirilen ve duygulu dakikaların yaşandığı törene, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Türk ve yabancı öğrencilerin, büyük ilgi gösterdiği törende, Rektör Prof. Dr. Muğan, İEÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamer Mutafoğlu ve İEÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Mehmet Kılıç ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Sirenlerin çalışıyla saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Törende, İEÜ Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencileri ahşap üzerine çizdikleri Atatürk portresini İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan’a takdim etti. Törenin ardından akademisyen ve öğrenciler Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktı.

TASARIMDAN ÜRETİME

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ve Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri, İtalyan Tasarımcı Enzo Mari’nin mobilya tasarımlarını yeniden yorumladı. Mobilyalar, üniversitenin çeşitli alanlarında kullanıma alınırken, öğrencilerin tasarımlarını İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş inceledi.