İZMİR EKONOMİ, 17. YILINA GİRİŞİMCİLER ve HEKİMLERLE BAŞLADI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 17. Akademik Yılı’na geleceğin girişimcilerini, hekimlerini yetiştirmek üzere açtı. Yeni akademik yılın ilk töreninde İEÜ Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlük giydi. İEÜ Tıp Fakültesi’nin ilk 60 öğrencisi, alkışlarla “Tıbbıyeli Yemini” etti.  Etkinliklerde ikinci tören, İEÜ Tören Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Törende, İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, akademisyenler, mezunlar ve öğrenciler, saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başkan Demirtaş ve Rektör Prof. Dr. Muğan, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

SUALTI KÜLTÜR MİRASINA 3 BOYUTLU BAKIŞ

Antik deniz ticaret yolları üzerinde yer alan Türkiye’nin güney kıyılarında incelemeler yapan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Güzden Varinlioğlu, batıklara ait görselleri üç boyuta taşıyor. Yrd. Doç. Dr. Varinlioğlu, çalışmasının ilk aşamasını “Sualtındaki Dijital Kültür Mirası” adlı kitapta topladı.

SICAKLIK REKORU HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Türkiye, sonbaharın gelmesine rağmen hafta sonu ve hafta boyunca sürecek sıcak hava dalgasının etkisinde kalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce, yapılan değerlendirmede hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği, gece ve gündüz sıcaklıkları arasında aşırı farktan dolayı sağlık problemlerinin oluşabileceği belirtildi.

MAVİ YOLCULUĞA TÜRK – JAPON TASARIM DOKUNUŞU

Türk ve Japon endüstriyel tasarım öğrencileri, Türk turizminin kilometre taşlarından birini oluşturan “mavi yolculuk” ve “yat kiralama sektörü” için tasarımın gücünden yararlanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Japonya Shizouka Kültür ve Sanat Üniversitesi işbirliği kapsamında Türk ve Japon tasarımcı öğrenciler, mavi yolculukla ilgili pek çok detayın tasarımını yaptı.

FİKRİ MÜLKİYET HUKUKUNA ULUSLARARASI BAKIŞ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Başak Bak tarafından hazırlanan ve British Council tarafından desteklenen “Ekonomik Büyüme ve Refah Paylaşımı Perspektifinden Uluslararası Fikri Mülkiyet Hukuku Çalıştayı", fikri mülkiyet hukuku alanında çalışan uluslararası akademik dünyayı bir araya getirdi.

‘ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ OKUL SEVGİSİNİ YOK ETMESİN’

Uzun bir yaz tatilinden dönen binlerce öğrenci için yeni eğitim – öğretim dönemi başlıyor. Eğitimci ve ailelere bu dönemde büyük görev düştüğünü belirten uzmanlar, öğrenme güçlüğü yaşayan ve erken tanı konulmayan öğrencilerin yıl içerisinde sıkıntılarının artabileceği ve okuldan uzaklaştığını kaydediyor.

TATİL TURİZMİ CANLANDIRDI

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı’nın birleşmesiyle oluşan 10 günlük tatil, İzmirli turizmciyi sevindirdi. Uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner, turistlerin Antalya’nın ardından en çok İzmir’de konakladığını, kente gelen turistin ortama konaklama süresinin 6.4 gün olduğunu belirledi. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün verilerine göre de Ocak – Ağustos ayları arasında İzmir’e Almanya’dan 201 bin 526 turist geldi. Almanya’yı 58 bin 58 turistle İran takip etti.

YENİ NESİL ECZANELERLE HASTA SAĞLIĞI MOBİLLEŞİYOR

Yeni nesil eczane servisi, hastaların yaşadığı sorunları en aza indirgeyecek, hizmete ulaşımı hızlanacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu Osman Sabri Bilgiç tarafından geliştirilen “Eczane” adlı mobil aplikasyonda, hekim tarafından verilen reçete kodu sorgulanarak, hasta ilaçlarına en kısa zamanda ulaşacak.

POLİSLER İÇİN ÖZEL DRONE

Suçlular, kaçaklar artık polisler için özel tasarlanan “drone”’lar (insansız hava aracı) ile izlenecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu Mustafa Murat Bilir, polislerin görev sırasında yaşadığı zorlukları dikkate alarak, yeni nesil polis drone tasarladı.

DNA DİZİLİMLERİNDE YENİ KEŞİFLER

DNA dizilimlerindeki keşif, kanser tedavisine yeni bir pencere açacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Doluca, araştırmasında e-coli bakterisinin DNA’sında bulduğu anahtar yapının, potasyum ya da magnezyum fazlalığına bağlı olarak değişebildiğini ortaya koydu.