LED AYDINLATMALAR İLE TARIMDA 30 KAT VERİM ALMAK MÜMKÜN

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Öğrencisi Mert Kalaycı, topraksız tarım teknolojisini bir basamak yukarıya taşıyarak led aydınlatmalar ile 30 kat daha verimli hale getirdi. Küresel ısınmaya bağlı su ve gıda sıkıntısının önüne geçebilecek bu yöntem ile bitkiler en yüksek verimin sağlandığı ışık özellikleriyle kesintisiz fotosentez yapıyor.

TÜBİTAK’IN HEDEFİ: NİTELİKLİ BİLİM İÇİN NİTELİKLİ İNSAN

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Proje Geliştirme ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin düzenlediği ve bilimsel çalışmalarında TÜBİTAK desteğine başvuran akademisyenlerin bilgilendirilmesine yönelik seminer, İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan TÜBİTAK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Feza Korkusuz, Türkiye’nin nitelikli bilim için nitelikli insana ihtiyaç duyduğunu, toplumun bilime olan ilgisinin arttığını söyledi.

MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MCE 102 DÖNEM PROJELERİ SERGİSİ

İEÜ Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü 1. sınıf öğrencilerinin "MCE102 Mekatronik Mühendisliğine Giriş" dersi kapsamında yaptıkları robot projeleri 8 Ocak Salı günü İEÜ Konferans Salonu'nda sergilendi.

İŞKUR “İŞ KULÜBÜ” İLK DÖNEM EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İzmir İl Müdür Vekili Makbule Dank arasında İŞKUR’un “İş Kulübü, Bu Kulüpte İş Var” etkinliğinin İEÜ Meslek Yüksekokulu bünyesinde gerçekleştirilmesi amacıyla imzalan protokol kapsamında yapılan eğitimlerin ilk ayağı tamamlandı.

SURİYELİ MÜLTECİLERLE BELGESEL FİLM ATÖLYESİ

Sinema ve Dijital Medya Bölümü Öğretim Üyesi Aras Özgün ve Öğretim Görevlisi Deborah Hardt, 20-22 Aralık 2018 tarihlerinde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun sponsorluğunda, Bilkent Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen, genç Suriyeli mülteciler ve Bilkent Üniversitesi öğrencileri ile birlikte gerçekleştirilen “Bana hikayeni anlat” başlıklı üç günlük atölyeye yürütücü olarak katıldılar.

ÇOCUK GİBİ BAK AMERİKA’YA DAVET EDİLDİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından 2 dönemdir yürütülen “Çocuk Gibi Bak” projesi, 29 Ocak’ta Amerika’ya sunum yapmaya gidiyor. Peer-to-peer (P2P): Facebook Global Digital Challenge’a başvuran 53 proje arasından ilk üçe giren Çocuk Gibi Bak, Washington D.C.’de tanıtım sunumu yapacak.

MODA 3 BOYUTLU YAZICIYLA ŞEKİLLENDİ

Tekstil teknolojiyle buluştu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü bünyesinde 3 boyutlu yazıcı teknolojisi ile giysi üretimi yapıldı. LED ve fiber optik aydınlatma elemanlarıyla da birleştirilen giysi Uluslararası Teknik Tekstiller Kongresi’nde de sunuldu.

FAMU'DAN MARTIN CIHAK'LA FİLM YAPIMINDA STORYBOARD ATÖLYESİ

FAMU (Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague) öğretim üyesi Martin Čihák İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi stüdyolarında 14 - 21 Aralık 2018 tarihleri arasında Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencileriyle birlikte “Storyboard” atölyesi gerçekleştirdi.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA YANGIN EĞİTİMİ

İEU Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği öğrencileri hem teorik hem de uygulama içeren eğitim sonrasında sertifika almaya hak kazandılar.

İZMİR EKONOMİ’DEN GÜZ DÖNEMİ DEFİLESİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nün 2018 – 2019 Güz Dönemi Defilesi’nde, 41 genç modacı tasarımlarını sergiledi. Öğrencilerin performansı, izleyenlerden büyük beğeni topladı.