ÖĞRENCİLERİN YENİ İLETİŞİM AĞI

Üniversiteliler, ev bulma, arkadaş edinme, ders notlarına ulaşma sorunlarına İzmir Ekonomili girişimci öğrencilerin “geyiklife” adlı sosyal paylaşım sitesiyle yanıt buluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencisi Aydan Gül ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğrencisi Burcu Durmaz, öğrencilerin sosyal hayatlarını yansıtıp birbiriyle etkileşim halinde olabildikleri sitede, kendi üniversitelerinin yanı sıra farklı eğitim kurumlarında da arkadaş edinebiliyor.

UYKUSUZ 48 SAATTE YENİ OYUNLAR OLUŞACAK

Dijital dünyanın en önemli oyun geliştirme organizasyonu Global Game Jam (GGJ) İzmir ayağı olan GGJ Ege, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde yazılımcıları, tasarımcıları ve bilgisayar dünyasını bir araya getiriyor. 2012 yılından bu yana İEÜ bünyesinde yapılan etkinlikte, bu yıl 200 katılımcı 48 saat içerisinde oyunlar geliştirecek. Uzman yazılımcılar da katılımcılara destek verecek.

Z FOTOFEST FOTOĞRAF GÖSTERİMLERİ KÜRATÖRLÜĞÜ İZMİR EKONOMİ’DEN

İzmir Ekonomi Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü Öğretim Görevlisi Emre Küheylan, bu yıl “Oksijen” ana teması ile düzenlenecek olan Z FotoFest’in fotoğraf gösterimleri bölümünün küratörlüğünü üstleniyor.

GEZGİNLERE “BİTCOİNLİ” ÖDEME DÖNEMİ

Yolculuklar, hem hesaplı hem de “bitcoinli” oluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) girişimci mezunları, dünyayı saran kripto paraları, gezginlerin hayatını kolaylaştırmak için kullanma yolunu açıyor. İEÜ Uluslararası Ticaret ve Finansman Mezunu Hakan Eren, seyahatlerin hesaplı ve kaliteli olmasını sağlamak amacıyla “Hesaplitur.com” adlı girişimini kurdu.

ÇÖZÜM ÜRETEN ROBOTLAR

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü 1. Sınıf öğrencileri, “MCE102 Mekatronik Mühendisliğine Giriş” dersi kapsamında ürettiği robotları, 150 lise öğrencisiyle paylaştı. İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, yangından saat yazmaya dek gündelik sorunlara çeşitli sorunlara çözüm önerileri getiren bölüm öğrencilerinin kendi tasarladığı robatlar sergilendi.

SINIRLARI AŞAN GELİNLİK TASARIMLARI

İzmir Ekonomili moda tasarımcıları, IF Wedding Fashion İzmir ile dünyaya açılıyor. Tasarımın gücünü kullanan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunları, kendi stantlarında tasarımlarını sergilerken, dünyanın farklı ülkelerinden gelen katılımcılarla işbirliği anlaşmaları yapıyor. Fransa, Almanya, İngiltere, Rusya, Dubai, İran gibi ülkelerle anlaşma yapan tasarımcılar, koleksiyonlarını Türkiye sınırlarının dışına taşıyor.

AKILLI DENGE TAHTASI İLE FİZİK TEDAVİLER HIZLANACAK

Denge bozukluklarının tedavisi, İzmir Ekonomili girişimcilerin geliştirdiği “akıllı denge tahtası” ile kolaylaşacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi İrem Gürsoy, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Erdeniz danışmanlığında geliştirdiği sistemde, dengeyle ilgili hastalıkların tanı ve tanıya uygun fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümlerinde kullanılabilecek mobil cihaz geliştirdi.

İZMİR EKONOMİ, TÜSİAD BU GENÇLİKTE İŞ VAR YARIŞMASININ YİNE GALİBİ OLDU

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), "TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var!" Yarışması’nda, ön elemeyi geçerek eğitim kampına seçilen 37 proje arasında en fazla projeyle yer aldı, başarılarına yenisini ekledi. En fazla girişimci projeyle "Girişimcilik Bayrağı"nı 3. kez üst üste göndere çeken İzmir Ekonomili öğrenciler, iş fikirlerini iş dünyasının önde gelen isimleriyle hayata geçirme imkânı sunan yarışmada, 5 projeyle eğitim kampına katılacak.

İZMİR EKONOMİ’DE LİSELİ GENÇLER MESLEKLERİNİ SEÇTİ

Değişen sınav sistemiyle birlikte “üniversiteli” olmak için zorlu bir süreç içerisinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na hazırlanan lise son sınıf öğrencileri, geleceğin mesleklerini yerinde öğrendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Konferans Salonu’nda gerçekleşen “5. Mesleğimi Seçiyorum” etkinliğinde öğrenciler, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan ve Eğitim Danışmanı Sadık Gültekin’i dinledi. Meslekler hakkında bilgi alan bin 300 öğrenci, bir gün boyunca ‘üniversiteli’ olurken, akademisyenlere ilgi duydukları mesleklerin eğitimini ve kariyer imkânlarını sordu.

KANSER HÜCRELERİNDEN MODA TASARIM YOLCULUĞU

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich, kanserle mücadelesini tasarımlarına aktardı. Geçtiğimiz aylarda prostat kanseri teşhisi konulan Fröhlich, tedavi sürecini “PSA” adlı koleksiyonuna taşıdı. Fröhlich, atık kumaşlardan yola çıkarak yaptığı tasarımlarda, “Her bir kumaş parçasını, iyileşme sürecindeki yara dokusunu taklit edercesine az çok görünür dikişlerle işledim” dedi.