KAMPÜSTEN KARİYERE


Lisans Mezunlarımız
Önlisans Mezunlarımız

 Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü 2019 Mezunu Öykü Özmen

Sosyal bilimler çocukluğumdan beri ilgimi çeken bir alandı. Hayallerimin hedeflere, hedeflerimin ise başarılara dönüşmeye başladığı yolda "İzmir Ekonomili" olarak yürümek her zaman bir ayrıcalıktı. 2019 yılında, Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünden mezun oldum. Lisans eğitimim devam ederken göç sosyolojisi alanında uzmanlaşmak istediğime karar verdim. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin sağladığı kapsamlı ve uygulamalı eğitimin yanı sıra %100 ingilizce eğitim almış olmak henüz mezun olmadan meslek hayatına atılmamda çok etkili oldu. Mezuniyetim ile aynı senede, yerelde göç alanında hizmet veren bir sivil toplum kuruluşunda Ege Bölgesi İzleme ve Değerlendirme Asistanı olarak görev almaya başladım. Ardından 2021 yılında, aynı kurumda, Ege Bölgesi İzleme ve Değerlendirme Sorumlusu olarak terfi aldım. 2022 yılından bu yana ise, Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu (IOM)'de Dış Erişimden sorumlu Proje Asistanı olarak görev almaktayım. Sosyal ve mesleki birçok başarımda, üniversitemde edindiğim deneyimler için "iyi ki" diyorum.

 Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 2019 Mezunu Özgü Yavuz

İzmir Ekonomi Üniversitesi İngilizce Psikoloji-Sosyoloji çift anadal programı lisans eğitimlerini şeref öğrencisi dereceleriyle mezun olarak tamamladım. 2018 yılında Sosyoloji bölümünden mezun olduktan sonra, 2019 yılında Psikoloji bölümünden de mezun olana kadar İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji bölümü öğrenci asistanlığında çalışmaya başladım. Lisans dönemim boyunca hem psikoloji hem sosyoloji alanında farklı stajlar ve gönüllü çalışmalar yaptım. İzmir Ekonomi Üniversitesinin çift anadal imkanı olması iş başvurularımda bana oldukça yarar sağladı. Mezun olduktan 1 ay sonra Dikkat Geliştirme Merkezinde psikolog olarak hiç vakit kaybetmeden işe başladım. O sırada kendimi geliştirmek için süpervizyonlar ve eğitimler almaya başladım. Hem terapi ekolleri eğitimlerimi hem de test ve değerlendirme eğitimlerimi aldım. 5 ay dikkat merkezinde çalıştıktan sonra da bir Aile Danışma Merkezinde psikolog olarak görev aldım. Yetişkin, çocuk ve ergen psikolojisi hakkında seans deneyimleri kazandım. 1 buçuk sene aile danışma merkezinde çalıştıktan sonra sahip olduğum tecrübelere güvenerek 2021 Mart ayında bir arkadaşımla birlikte kendi danışmalık merkezimiz olan Özne Danışma Merkezini kurduk. Bu sırada Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Aile Danışmanlığı yüksek lisans eğitimini tamamladım. İzmir Ekonomi Üniversitesi ile bağlarım her zaman devam etti. Ben psikoloji alanında kendimi geliştirmeye devam etsem de sosyolojik bakış açılarını lisans eğitimimde öğrenmiş olmam seanslarımda hem bireysel hem toplumsal değerlendirmeler yapabilmeme olanak sağladı. Bu alanda çalışmak isteyen öğrencilere mümkün oldukça hızlı bir şekilde alana girmelerini ve seans uygulama bilgilerini öğrenmelerini öneririm. Bu sebeple süpervizyon sürecinden geçmeleri oldukça yararlı olacaktır. Özellikle kendi terapi süreçlerinden de geçmeleri ve mesleğimizin tüm etik gerekliliklerine hakim olmaları oldukça önemlidir. Tüm mezunlarımıza ve öğrenci arkadaşlarıma başarılar dilerim.

 Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 2019 Mezunu Yamaç Şendülger

2019 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldum. Lisans dönemi boyunca okulumuzun bana sağladığı fırsatların sayesinde psikolojinin üç farklı alanında staj yapmış oldum. Deneysel Psikoloji stajım sırasında yaptığımız araştırmanın makalesini yayınlayarak akademik anlamda ilk adımımı atmış oldum. Endüstriyel Psikoloji stajım sayesinde ise hayatımda ilk defa profesyonel anlamda şirket bünyesinde çalışan kişilerle mülakat tecrübem oldu. Lisans döneminin son yılında Klinik Psikolog olmayı hedefledim. Mezun olduğum aynı sene İzmir Ekonomi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programına girmeye hak kazandım. Okulumuzun bir psikoloji merkezi olması ve hocalarımıza vaka danıştığımız Süpervizyon adı verilen sistem sayesinde danışanlarla birebir terapi süreci deneyimleyerek kendimi geliştirerek uzmanlığımı alarak Klinik Psikolog unvanına sahip oldum. Bu nitelikli eğitimim sayesinde mezun olduğum sene İzmir Alsancak’ta kurucusu olduğum Dia Psikoloji Merkezi’ni açtım. Bir Klinik Psikolog’un daima kendini geliştirmesi ve yenilemesi gerektiğine inandığım için Bilişsel Davranışçı Terapi ve Şema Terapi Eğitimi’ni tamamladım. Birden fazla terapi yaklaşımı ile çalışmanın faydası olarak danışanlarımın ihtiyaçlarına göre daha çeşitli perspektiflerden faydalanma imkanına sahibim. Şu anda Dia Psikoloji Merkezinde 15 yaş ve üzeri bireylere bireysel terapi hizmeti vermekteyim. Kariyerime yapmış olduğu katkı sebebiyle İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne, bölüm hocalarıma, ve süpervizörlerime teşekkür ederim.

 Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü 2013 Mezunu Cansu Adaş

Eğitim ve öğrenim hayatımın her döneminde en fazla ilgi duyduğum ve en başarılı olduğum ders matematikti. Bu nedenle 2008 yılında tercih formumun üniversitelerin matematik bölümlerinden oluşması kaçınılmaz oldu. Peki ya neden İzmir Ekonomi Üniversitesi? Yurt içi ve yurt dışında yayınlanan makale ve kitaplarıyla bilime büyük ölçüde katkı sağlamış zengin akademik kadrosu, burs imkânları, İzmir gibi müthiş bir şehirde öğrencilik hayatı ve eğitim dilinin İngilizce olmasının yanı sıra verdiği 2. yabancı dil eğitimi İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik bölümünü tercih etmemde önemli rol oynadı. Nitekim burslu olarak kazandım ve bu sonuç hayatımın dönüm noktalarından biriydi. 1 senesi hazırlık olmak üzere 5 senelik üniversite hayatım dolu dolu geçti. 2012 yılında TÜBİTAK 2209/A-Üniversite Öğrenci Yurt içi/Yurt dışı Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek kazandık. 3.sınıfın yaz döneminde de 2011/2012 Erasmus Staj Hareketliliği Bursu’nu kazanarak Fransa’nın Paris kentindeki Ieseg School of Management da 3 aylık Erasmus stajımı yaptım. Akademik eğitimin yanı sıra Latin Dansları, Almanca Konuşma ve King Kulüpleri'nde yer aldım. Okulun son döneminde Goethe Enstitüsü’nün yapmış olduğu sınavda B1 sertifikası almaya hak kazandım. Son olarak, İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik bölümünden 2013 bahar döneminde bölüm birincisi olarak mezun oldum. Başvuru yapmış olduğum tüm yüksek lisans programlarından kabul aldım fakat tercihimi ODTÜ Finansal Matematik Yüksek Lisans programından yana kullandım. Şu an Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Ödeme Sistemleri ve Finansal Teknolojiler Genel Müdürlüğü’nde uzman yardımcısı olarak çalışmaktayım. Üzerimde emeği geçen tüm öğretmenlerime ve desteğini hiç eksik etmeyen aileme çok teşekkür ediyorum. Siz de başarılarla dolu bir hayat ve sosyal bir yaşam istiyorsanız bu ailenin bir parçası olarak başlayabilirsiniz.

 Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü 2009 Mezunu Utku Gürboğa

2005 yazı itibariyle İstanbul ya da İzmir’de bir bölümü tercih etmek arasında kararsız kalmıştım. Yaşadığım şehri seviyor olmam ve İzmir’deki üniversitelerin de gelecekteki kariyerim açısından bana oldukça fazla katkı sağlayabileceğini düşünmem nedeniyle İzmir’de bir üniversite tercih etmeye karar verdim. İzmir’deki üniversiteleri araştırmaya başladığımda İzmir Ekonomi Üniversitesi hem eğitim kadrosu hem de vizyonu itibariyle ön plana çıkmıştı. O dönemki İEU öğrencileri ile yaptığım görüşmelerde de herkesin üniversiteden son derece memnun olduğunu duymuştum. Tercih döneminde yaptığım üniversite ziyareti de tercihimin kesin olarak İEU olacağı konusunu netleştirmişti. Tercih sonuçları açıkladığında, ikinci tercihim olan Matematik bölümünü burslu olarak kazanmıştım. İlk tercihim de yine İEU’da farklı bir bölümdü. 2005 yılında girdiğim İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden birçok güzel anı, arkadaşlık, bilgi birikimi ve kazanım ile 2009 yılında mezun oldum. Üniversite sonrası kariyerime gelecek olursak, ilk olarak Doğuş Üniversitesi Matematik Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladım. Akabinde, 2013 yılı itibariyle Yapı Kredi Bankası Genel Müdürlüğü’nde kredi risk yönetimi bölümü uzmanı olarak bankacılık sektöründeki ilk iş tecrübemi yaşadım. Yapı Kredi’yi takiben Türk Ekonomi Bankası’nda CRM Yönetici Yardımcısı ve ING Bank Türkiye’de Kredi Risk Yönetimi Bölüm Müdürü olarak görev aldım. Şu anda Ernst & Young Türkiye’de Risk Yönetimi Danışmanlığı ekibinde Kıdemli Müdür olarak çalışıyorum. Yaptığım çalışmalar genel itibariyle skorkart geliştirme, analitik modelleme ve validasyon konularını içeriyor. Bu konuların önemli derecede matematik ve istatistik temeli gerektirmesi nedeniyle, üniversitede aldığım eğitimi mevcut işimde fazlasıyla kullanıyorum. Ayrıca, üniversitede aldığım yabancı dilde eğitimin ve ikinci yabancı dilin, global şirketlerde çalışmalarımda oldukça önemli katkı sağladığını söyleyebilirim. Kariyerine risk yönetimi alanında devam etmek isteyen, bankacılığa ve danışmanlığa ilgi duyan İzmir Ekonomili arkadaşlarım benimle iletişime geçebilirler. Ayrıca, yine bu alanlarda kariyer hedefi olan genç arkadaşlarıma da İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin bir parçası olmalarını sonuna kadar tavsiye ederim. Okulumuzun verdiği eğitim ve kazanımlar kendilerinin bu alanlarla başarılı olmalarında son derece önemli katkı sağlayacaktır.

 Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık (İngilizce) Bölümü 2009 Mezunu Damla Eytemiz

İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki ilk senemde, okulun tanıdığı sayısız imkanlardan faydalanarak, kendimi sadece akademik anlamda değil, sosyal anlamda da geliştirmeye başladım. Okulun Öğrenci İşleri biriminde çalıştığım dönemde, saygı değer eğitimcilerimizle farklı şehirlerdeki liseleri ziyaret edip, okulumuzu temsil ettim. Lisede aldığım Almanca eğitimini, üniversitede geliştirerek, özgeçmişime bir dil daha ekledim. İzmir Ticaret Odası, Uluslararası Pamuk İstişare Konseyi, Ege İhracatçı Birlikleri gibi tanınmış kurumlarda gönüllü çalıştım. Aynı dönemde, başka üniversitede eğitimim görerek İngilizce Eğitim Sertifikası aldım. İzmir Global Vizyon'da eğitim danışmanlığı ve İngilizce öğretmenliği yaptım. Eğitimimin son senesinde yurtdışında MBA programlarını araştırmaya başladım. 2009 yılında mezun olduktan sonra, Amerika'nın Corpus Christi şehrindeki Texas A&M Üniversitesi İşletme Master Program'ına kabul gördüm. 2009 senesinin sonunda Amerika'ya taşındım. İleri seviyedeki İngilizce'm sadece buradaki eğitmenlerimi değil, aynı zamanda Amerikalı arkadaşlarımı da şaşırttı. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde aldığım eğitim bana çok kapılar açtı. Master eğitimime devam ederken, sosyal anlamda kendimi göstererek yaşadığım şehire, ülkeye yararlı bir birey olarak hayatıma devam ettim. Mezuniyetim sonrası şehrin tanınmış inşaat firmalarından Fulton Construction'da özel projeler müdürü olarak çalışmaya başladım. Aynı zamanda Driscoll Children's Hospital'da gönüllü olarak çalışıyordum. Çocuklar ve insanlık adına yapılacak yardımların hayatımda her zaman büyük yeri vardı. Bu hastanede çalışmayı kafama koymuştum. Texas A&M Üniversitesi’ne geri dönerek bu sefer Sağlık Hizmetleri Yönetimi üzerine masterımı tamamladım. $100 milyon maliyetli yeni yapılacak hastane binasının inşaatını yönetmek üzere işe alındım. Bu sene hastanede beşinci senem. Bu dönem içerisinde emlak işlerine ilgim arttı ve aynı zamanda emlak yöneticiliğine başladım. Hastanedeki işlerimin yanında 80 üzerinde dairenin yönetimini yapıyorum. Texas A&M Üniversitesi Mezunlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Corpus Christi Emniyet Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi, Amerika Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Rotary Kulübü Üyesi, Milli Gelirler Dairesi (IRS) gönüllü çalışanı olarak devam ettiğim Amerika'daki başarılarımı öncelikle beni her konuda destekleyen aileme, sonrasında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde aldığım eğitime borçluyum. Fırsatlar her zaman vardır. Yeter ki siz başarmak isteyin. Unutmayın bir kapıyı açmadan, içeride olanı bilemezsiniz. Güzel üniversitemizde size verilen her fırsatı değerlendirin. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin eğitim kalitesi, eğitmenlerinin başarısı ve sizlere tanıdığı fırsatlar paha biçilemez. Hayatımda yoluma düşen ve emeği geçen herkese teşekkürler.

 Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık (İngilizce) Bölümü 2017 Mezunu Deniz Ateşoğlu

2013 yılında başladığım eğitimime, 2014 yılında ilk yılımdaki başarılardan dolayı yarı burslu olarak devam ettim ve sonraki dönemlerde de bu başarımı sürdürerek başarı bursumu devam ettirme şansı buldum. Eylül 2016’dan Haziran 2016’ya kadar okulumuzun sağladığı İŞKUR imkanından yararlanarak kendi bölümümde stajyer asistan olarak çalıştım ve bu süreç içerisinde çok sevgili hocalarımdan Neslihan Kansu Yetkiner’e TÜBİTAK projesinde yardımcı oldum. 2016 yazında İzmir Ticaret Odası’nda gönüllü ve 2017 yazında ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dragoman Çeviri Şirketi’nde zorunlu stajlarımı yaptım. Üniversitemiz ve bölümümdeki üstün derecede bilgili hocalarım sayesinde çeviri konusundaki teorik bilgilerimi ve kişisel becerimi oldukça geliştirmiş bir şekilde 2017 yılında mezun olarak Şafak Tercüme Bürosu’nda tam zamanlı işe başladım. 2022 yılı ortasına kadar Yeminli Tercüman ve Ofis/Proje Yöneticisi olarak çalıştıktan sonra, İşletme alanında yüksek lisans yapmaya karar verdim. Böylece Ekim 2022’de Berlin’e taşındım ve şu anda Berlin School of Business and Innovation (BSBI) üniversitesinde İşletme Yüksek Lisansı yapmakta ve 3. dönemim ile birlikte Proje Yöneticiliği alanında tezimi yazmaya hazırlanmaktayım.

 Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 2015 Mezunu Aslı Nur Timur Yurdanov

Lisans eğitimimi, 2015 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden (İEÜ) Mimarlık anadal, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı yandal ile aldım. İEÜ'yü seçmeme sebep olan en önemli etkenler, seçkin hocalarım, derslerin İngilizce olması ve ikinci yabancı dil olarak İtalyancayı seçme şansım oldu. Yandal eğitimim sayesinde, farklı kültürlerden ve geçmişlerden gelen profesyonellerle değerli deneyimler ve bağlantılar kazandığım Japonya'da staj yapmak üzere seçildim. Mezun olduktan sonra FMB Mimarlık, İnşaat ve Proje Yönetim şirketinde perakende ve konut projelerinin tasarım, ihale ve inşaat aşamalarında görev aldım. Daha sonra Karakutu Elektroakustik'e geçtim, oradaki görevim öncelikle üniversiteler, kongre salonları ve kültür merkezleri için akustik tasarımlar yapmaktı. 2018 yılında Politecnico di Milano'da Yapı ve Mimarlık Mühendisliği Yüksek Lisans programına kabul edildim. Yüksek lisansımı tamamlarken, Studio APPA ve Slalom gibi uluslararası şirketlerle çalışma fırsatım da oldu ki buralarda aydınlatma tasarımı, günışığı, binaların güneş enerjisi yönleri ve ofislerin, bankaların ve restoranların akustik tasarımında tekniklerimi büyük ölçüde geliştiren deneyimler kazandım. Şu anda Sürdürülebilir Enerji Mimarı olarak çalışıyorum ve ARGO Geliştirme Stüdyosu'nda İklim İstihbarat Birimi'ni (CIU) yönetiyorum. ARGO, Karayipler, İrlanda ve ABD'de dijital inşaat ve iklim istihbaratı konusunda uzmanlaşmıştır. LEED (Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik) akreditasyonum sayesinde bu projeleri uluslararası yeşil bina sertifikasyon danışmanı olarak da destekliyorum. ARGO'nun dijital tasarım ve inşaat süreci, daha sürdürülebilir ve net sıfır enerjili binalar üretmek için bir binanın performansını sanal bir ortamda akıllıca analiz etmemize olanak tanır. ARGO, bu teknolojiyi ve süreci kullanarak, binalarımızın iklim üzerindeki etkisini kontrol ederek ve müşterilerimizin yeşil ve dönüşüm finansmanına hak kazanmalarına yardımcı olarak binalarımızın dijital bir ikizini oluşturur. Ekibimiz ayrıca sera gazı (GHG) emisyonlarını azaltmak için LEED, WELL ve BREEAM sertifikasyon gereklilikleri ile çalışır. Sürdürülebilir mimarinin geleceğine bakarken, iklim zekâsını dijital inşaatla birleştiren ARGO'nun gidişatından heyecan duyuyorum. Karayipler'deki genç mimarlık öğrencilerine ve eğitmenlerine sürdürülebilir mimari üzerine sunumlar yaptığım ARGO'nun ‘Reach the Future’ girişimi de benim için oldukça keyifli.

 Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 2009 Mezunu Müge Karaşahin

2009 yılında İzmir Ekonomi Ünivesitesi Mimarlık bölümünden mezun oldum. Mezun olduktan sonra San Francisco, Amerika’da 5 aylık bir Sürdürülebilir Bina Danışmalığı programına burslu olarak katıldım. Türkiye’ye döndüğümde LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) akreditasyonumu da alıp İstanbul’da ALAN Mimarlık ve Proje Yönetimi firmasında işe başladım. Burada çalıştığım 4 sene içersinde başta Rusya olmak üzere bir çok uluslar arası projede çalışma şansım oldu. Ayrıca şuanda Avrupa’nın en yüksek binası olan Lakhta Center projesinde LEED yeşil bina sertifikasyonu danışmanı olarak da çalıştım. Kısa bir süre tekrar İstanbul’da Görkem Volkan Design Studio’da çalıştıktan sonra 2017 yılında Dublin, İrlanda’da Meehan Green firmasında yeşil bina danışmanı olarak iş buldum ve taşındım. Şu anda Ethos Engineering firmasında dijital sürdürülebilirlik lideri olarak çalışmaktayım. Binaların dijitalleştirilerek yaşam döndüsünün çıkarılması, enerji ve su tüketimlerinin analizi, bunların daha verimli hale getirilmesinin yanında kişilerin binayı nasıl kullandığını da analiz edip tasarım değişiklikleri önerebiliyoruz.

 Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 2018 Mezunu Efe Çukur

2018 yılında Yakın Doğu Üniversitesi’ne bağlı Günsel Otomobil firmasında endüstriyel tasarımcı olarak göreve başladım. İlk olarak B9 aracımızın iç mekan tasarım ekibinde yer aldım. İlerleyen dönemde iç mekan takım lideri oldum ve dashboard, orta konsol, iç mekan renk ve desen konularında çalışma fırsatım oldu. Daha sonraları J9 adında bir SUV konsept aracının proje yürütücülüğünü devraldım ve lansmanda bu konseptimizi de tanıtma fırsatımız oldu. Şu an endüstriyel tasarım takım liderliği görevini devam etmekteyim. Firma olarak da şu an fabrikada geliştirme çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Kıbrıs'ın ilk ve yerli elektrikli otomobil firması olarak, yüzde yüz Türk tasarım ekibimizle beraber 2022’den itibaren piyasa satışa başlama hedefiyle çalışmalara devam ediyoruz. Şu an diğer okullardan da mezun endüstriyel tasarımcı arkadaşların da bulunduğu bir ekipte olduğum için şunu kolaylıkla söyleyebilirim ki aldığımız eğitim oldukça doyurucu ve çeşitli dallarda bize imkan sağlıyormuş. Özellikle otomotiv sektörünün olmazsa olmazı çizim odaklı tasarım ilerleyişi ve iyi bir benchmarkla projeye girmek okuldan da her yıl stüdyo eğitiminde deneyimlediğimiz bir unsurdu. Endüstriyel tasarımcının sadece ürün tasarımında sıkışıp kalmadığı; arayüz tasarımı, animasyon, biyomalzeme gibi alanlarda da deneyim kazanıp mezun olması sektörde göremeyeceği ön alıştırmaya baştan yaşayabilme fırsatı sunuyor.

 Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 2013 Mezunu Turaç Yanturalı

Tasarım eğitiminin ülkemizdeki öncül eğitim kurumlarından biri olan İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nden Tasarım Yönetimi Opsiyonu ile birlikte Endüstriyel Tasarım Lisans bölümünden şeref öğrencisi olarak 2013 yılında mezun oldum. Lisans eğitimim boyunca almış olduğum teorik ve uygulamalı tüm derslerin, mesleki ve akademik geleceğim adına sağladığı önemli katkıları belirtmek isterim. Öyle ki, kurumumuzun alanında diğerlerinden ayrışarak bel kemiği niteliği taşıyan ‘Bitirme Projesi/Graduation Project’ ve ‘Bitirme Tezi/Graduation Thesis’ derslerinin, öğrencileri olarak bizlerin özellikle akademik kariyerlerimize ve profesyonel çalışma hayatlarımıza hazırlık süreçlerinde katma değeri çok büyük olmuştur. Ben de İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki lisans tedrisatımda almış olduğum bu derslere ek olarak, ‘Sürdürülebilirlik için Tasarım/Design for Sustainability’ teorik dersi ile lisansüstü eğitimimin ilk adımlarını atmış bulundum. Lisans mezuniyetim sonrası Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSU) Fen Bilimleri Enstitüsü’nden Endüstri Ürünleri Tasarımı yüksek lisans derecesi ile mezun oldum. Akademik araştırma ve yazma sürecimi geçmiş eğitim deneyimlerim ile devam ederek, çalışma konumu ‘Sürdürülebilir bir kent kimliği yaratılmasında ürün tasarımının rolü: Yavaş Şehir Gerze’ odağında tamamladım ve tasarımcı kimliğim ile disiplinlerarası bir yaklaşımla akademik çalışmalarımı yürütmeye başladım. Yüksek Lisans eğitim sürecimde Erasmus Öğrenci Değişimi programı ile Portekiz Lizbon’daki IADE-Creative University’de bir dönem bulunarak çok uluslu ve kültürlü bir ortamı deneyimleme şansı yakaladım. Sonrasında da belirli bir süreliğine görsel tasarım uzmanı olarak profesyonel çalışma hayatı ile tanıştım. Tüm bu farklı deneyimler bana yolumun akademiden geçeceği ve oradan devam edeceği farkındalığını yarattı ve böylece 2020 yılı ile birlikte Beykent Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım (İng.) Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladım. Bu süreçte akademik çalışmalarıma hızla devam ederek, yine MSGSU Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Şehircilik Doktora Programı’na başladım. Şuan Ph.D.(c) olarak doktora eğitimime devam etmekteyim. Buna ek olarak, 2021 yılından beri Beykent Üniversitesi Endüstriyel Tasarım (İng.) Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak güncel çalışmalarımı sürdürmekte ve farklı Endüstriyel Tasarım Stüdyoları, Mobilya Tasarımı, Kentsel Donatı Tasarımı gibi birçok uygulamaları derslere ek olarak, Endüstriyel Tasarıma Giriş ve Tasarımda Sürdürülebilirlik gibi farklı teorik derslerin Türkçe ve İngilizce olarak yürütücülüğünü yapmaktayım. Şuan olduğum konumda bulunmamın ve akademide almış olduğum bu yolun, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde aldığım ‘İngilizce Tasarım Eğitimi’ ile mümkün olduğunun farkına vararak, bu vesile ile tüm kıymetli hocalarıma içtenlikle teşekkür etmek isterim.

 Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2017 Mezunu Ecem Kelekli Sezgin

2017 yılında tam burslu olarak okuduğum İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden mezun oldum. Lisans eğitimim boyunca, okulumuzun birçok imkanından yararlandım. Güzel Sanatlar Fakültesi hayatımın en büyük öğrenimlerini kazandığım yer oldu. 4. sınıfta Erasmus programıyla Portekiz'e gitme şansı yakaladım. Özellikle okulumuzun yabancı dillerdeki başarısının ne kadar önemli olduğunu da iş hayatında daha iyi anlıyorum. Aynı zamanda şunu farkediyorum ki ne kıymetli hocalardan eğitim alma şansı yakalamışız, ne güzel bağlar kurmuşuz. Herkesin mezun olduktan sonra bile desteğini hep hissettim. Şimdi Türkiye'nin en büyük ofis mobilyası firmalarından biri olan Orfis'te, projeler ve satış yöneticisi olarak çalışmaktayım. Lisans hayatım boyunca aldığım tüm eğitimleri, geliştirdiğim insan ilişkilerini, kurduğum bağlantıları İzmir Ekonomili olmaya borçluyum. Okulumla bir kere daha gurur duyuyorum.

 Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2020 Mezunu Sevginur Ursavaş

2015 yılında liseyi birincilikle tamamladıktan sonra lisans eğitimim için İzmir Ekonomi Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü'nü tercih ettim. Lisans hayatım boyunca çeşitli firmalarda stajlarımı tamamladım ve yarı zamanlı olarak çalıştım. 2020 yılında mezun oldum. Sektörde iç mimarlık ve mobilya alanında iş tecrübesi edindim. 2021 yılı itibari ile İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Tasarım Çalışmaları alanında tezli yüksek lisans eğitimime devam ediyorum. Bu alanı tercih etmemin en önemli sebebi multidisipliner bir yaklaşım ile araştırmak istediğim konuya odaklanabilecek olmam oldu. Yüksek lisans döneminde almış olduğum derslerin etkisi ile uzun zamandır hayalini kurduğum bir girişimde bulundum. Şu anda İzmir’de multidisipliner birçok alanda hizmet veren Well Studio.store adındaki firmanın kurucusu ve bünyesindeki iç mimarlardan biriyim. Well Studio aynı zamanda alt markası olan Well Store ile ev tekstili ürünleri ve mobilya alanında parekende satışlar yapmaktadır. Ev tekstili ürünlerinde özellikle geçmişten günümüze varlığını korumuş motiflerin modern bir yaklaşım ile ele alınarak günümüzdeki görünürlüğünü arttırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda el işçiliği olan dokuma işler ile bünyemizde çalışan birçok kadına istihdam sağlıyoruz. Her proje ve ürüne başlangıçta hikaye anlatıcıları olarak yaklaşan çalışmalar ile ürün ve alanları kendine has karakter ve bağlamında kullanıcı ile buluşturmaktan büyük zevk alıyoruz.

 Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü 2011 Mezunu İdil Aktıhanoğlu

Lisede fen-matematik bölümünde okuyan ve mühendis olmayı planlayan biriyken, ömrüm boyunca sevmediğim bir işi yapamayacağımı anladım. Lise son sınıfta bölüm değiştirip tek tercihle İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü'nü kazandım. Tercihlerim öncesi moda tasarımı eğitimi konusunda pek bilgim yoktu, ünlü tasarımcıların kapısını çalıp onların fikirlerini aldım. Yapmış oldukları yönlendirmelerinin doğruluğunu 4 yılın sonunda mezun olurken okulumun bana kattıklarıyla kanıtlamış oldum. Okul dönemi boyunca okulumun bana açtığı pek çok kapı oldu. Mehtap Elaidi ve Özlem Süer’in yanında stajlarımı tamamlarken, yarışmalara katıldım, fuarlarda tasarımlarımı sergileme şansına eriştim ve pek çok defilede çalıştım. Eğitimimiz süresince diğer okullardan farklı olarak, hazır giyim sektöründe bizi diğer insanlardan öne çıkaran pek çok eğitim aldık. Kendi kalıbımızı çıkarmayı, desen yapmayı, baskı yapmayı, ürünü dikmeyi ve bunu sunmayı en iyi şekilde öğrendik. Okuldan mezun olduğunuzda olmak istediğiniz kişiyi önceden bilmeniz çok önemli. Ne olmak istediğinizi bildikten sonra okulun tüm imkanları ve kapıları sizin için sonuna kadar açık oluyor. 4 sene sonunda moda tasarımcısı olarak mezun olurken 2 yabancı dil bilen, tasarımcılığın yanı sıra fotoğrafçılığı da hayatına katmış, pek çok sosyal ortama girmiş ve çalışma imkanı edinmiş birisiydim. Okulumu tam burslu olarak ikincilikle bitirdim. Son senede hazırladığım portfolyom ve sonrasında yaptığım projelerimle beraber, mezuniyetim sonrasında 2011 yılında Domus Academy ve IED’in açtığı yarışmaları kazanıp iki okuldan da master eğitimim için burs kazandım. Tercihimi Domus Academy’den yana kullanıp 1 buçuk yıl Milano’da okudum. An itibariyle sektörde 6 yıldan fazla deneyimimle bir ihracat firmasında tasarım liderliği yapıyorum. Sıklıkla yurtdışına seyahat edip müşterilerime koleksiyonlar hazırlıyorum ve iş hayatımın her noktasında okulumun bana öğrettikleri için minnettarım.

 Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 2014 Mezunu İlayda Ürel

Üniversite ve bölüm tercihi her öğrenci için büyük bir sorumluluk oluşturur. Benim de üniversite sınavına girmeden önce aklımda fikirlerim olsa da tercih sürecim üniversiteleri ve bölümlerini tanımak ile geçmişti. Aklımda olan birçok devlet üniversitesini ve bölümünü kazanabiliyordum ve özel ya da vakıf üniversitesinde okumayı hiç planlamıyordum. Ancak araştırdıkça üniversiteleri sadece isim, bölüm, şehir olarak değil aynı zamanda sunduğu imkanlar doğrultusunda da incelemem gerektiğine ve tercihimin ancak bu şekilde doğru sonuçlanacağına karar verdim. Bu sayede İzmir Ekonomi Üniversitesi ile tanıştım. Tercih döneminde öğrenci mentorları İzmir Ekonomi Üniversitesi'ni görmek ve tanımak için gelen aday öğrencilere okulu gezdiriyorlardı. Şansa bakın ki bilgi almaya gittiğimde beni gezdiren öğrenci sayesinde hep aklımda olan ama nasıl gerçekleştireceğimi bilmediğim Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde okuma imkanımın bana hiç de uzak olmadığını öğrendim. O günün bölüm başkanı ve aynı zamanda bölümümün kurucularından olan Prof. Dr. Hakan Ertep ile tanıştım, Hakan hoca bana ve aileme, bölümü ve okulun avantajlarını anlattı, onun yanından ayrılırken yazacağım okul ve bölüm kesinleşmişti. Eylül 2009’da İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’ne %100 burs ile başladım. Okulda geçirdiğim 5 yıl boyunca sadece kendi bölümüm ile ilgili değil aynı zamanda alanında başarılı, multi kültürel hocalardan A’dan Z’ye her konuda geniş bir bilgi birikimi ve pek çok okulda olmayan olanaklar ile eğitildim. Tasarım eğitimi hem zorlu hem de çok çaba gerektiren bir eğitim. Bu eğitimi, kendini bu işe veren eğitmenlerden almak ve üniversitenin sağladığı birçok olanağı kullanmak çok değerli bir deneyimdi. Tüm zorlukları ve güzellikleri ile geçen 5 seneden sonra, 2014 yılında Görsel İletişim Tasarımı Bölüm 1.'si olarak mezun oldum. Lisans eğitimim süresince aklımda olan ilk plan, mezuniyetten sonra yurt dışında özellikle de İtalya’da yüksek lisans yapmaktı. Bu isteğimi ikinci yabancı dil olarak seçtiğim, 4 sene boyunca aldığım İtalyanca eğitimiyle ve bölümden derece ile mezun olarak gerçekleştirdim. Lisansın son senesinde başvurduğum Politecnico di Milano üniversitesi Communication Design Bölümü’nde, 2014 Eylül’ünde %100 İtalyanca dilindeki eğitimime başladım. Milano’da geçirdiğim 3 sene beni hem mesleğim hem hayat görüşüm hem de kendimi tanımam konusunda eğitti. 2018 senesinde Türkiye’ye döndüğümden beri Vestel Elektronik Şirketi ArGe departmanı, UX/UI Design Group’da (Kullanıcı Deneyimi ve Arayüzü Tasarım Grubu) senior UX/UI design specialist olarak çalışıyorum. Türkiye’nin önde gelen (Automotive ve EV Charger cihazları kullanıcı ekran arayüzleri ve deneyimleri tasarımı gibi) inovatif projelerinde yer alıyor, dünya çapında önde gelen fuarlarda tasarımlarını yaptığım işlerin sergilenmesinden, içinde bulunduğum projelerden çok keyif alıyorum. Tüm bu eşsiz süreçleri yaşamış ve yaşıyor olmamın en büyük etkenlerinden olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne ve değerli hocalarına teşekkür ediyorum. Gelecek nesillere katacakları tüm güzellikleri yakından takip ediyor ve destekliyor olacağım.

 İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü 2012 Mezunu Mehmet Emin Kaya

İzmir Ekonomi Üniversitesi 2007 yılında Medya ve İletişim Lisans İngilizce bölümüne Tam ÖSYM Bursu ile yerleştim. 2012 yılında mezun oldum. Mezun olana kadar Doğuş Medya Grubu (NTV), İhlas Yayın Grubu (TGRT), Doğan Medya Grubu (Posta Gazetesi) gibi kurumlarda staj yaptım. 2012- 2013 yılları arasında Türkiye'nin ilk dijital ajanslarından biri olan Buzz Interaction'da Dijital İletisim Sorumlusu, 2013-2015 yılları arasında Türkiye'nin bol ödüllü sayılı ihracat şirketlerinden olan Altunkaya Şirketler Grubu'nda Kurumsal İletişim Uzmanı, 2017-2018 yılları arasında Türkiye'nin ilk 10 akaryakıt markasi arasında yer alan Kadoil'de Kurumsal İletişim ve Pazarlama Uzmanı gibi pozisyonlarda görev aldım. 2019 yılından beri Doğanlar Holding bünyesinde yer alan Türkiye'nin ilk mobilya markası olan ve 1935 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasıyla, ilk yerli uçakların kanatları için kontrplak üretmek amacıyla İstanbul Haliç'te kurulan ve Türkiye'nin ilk panel mobilya ve mutfak üreticisi olan Kelebek'te Dijital Pazarlama ve İletişim Yöneticisi olarak çalışıyorum. Ayrıca 2016 ve 2017 yılları arasında tüm aşamaları başarılı bir şekilde geçerek Yeni Zelanda Devleti'nden çalışma vizesi almaya hak kazanarak yaklaşık 7 ay boyunca Yeni Zelanda'da farklı pozisyonlarda alanımla ilgili işlerde çalıştım. Bununla birlikte Marketing Türkiye & BoomSonar iş birliğiyle hayata geçirilen ve Dijital Pazarlama İletişimi Platformu’nun (DPİP) destek verdiği Brandverse Awards’ta sosyal medyayı en başarılı ve etkin kullanan markaları arasında yer alan Kelebek Mobilya ile üst üste 2. kez "Altın" ödülün sahibi olduk. Bu noktaya gelirken her adımda İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde almış olduğum eğitim büyük rol oynadı. Aldığım derslerin içerikleri ve özgünlüğü, eğitim veren akademisyenlerin başarıları beni farklılaştıran önemli etkenlerdendir.

 İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü 2011 Mezunu İbrahim Mut

İzmir Ekonomi kültürünü gururla taşıyarak 2011 yılında Medya ve İletişim bölümünden mezun oldum. Hayatımda her zaman anlatmaktan sevinç duyduğum ve hala dün gibi hatırladığım muhteşem anılarımın olduğu bir süreç idi benim için. Tercih aşamasında da birebir gelip ziyaret ettiğim ve her günümün ayrı bir bilgi serüveni olduğu harika süreç idi. Tam burslu olarak kazandığımı ilk duyduğumda içimde hayalimin başladığını hissedebiliyordum. Hocalarımız ve yurt personelleri ile gerçekten dost ve aile gibi olmak bana çok sıcak gelmişti. Eğitimin kalitesi ve hocaların isteği, yakınlığı ve bilgi düzeyi beni hep büyülemişti. Bu yüzden çok farklı bölümlerden de ders aldım diyebilirim. İnanılmaz bir yardımseverlik de beni aile üyesi olduğum bilincini hiç unutturmadı. 2006-2011 yılları arasındaki dolu dolu tecrübeler ile araştırma opsiyonunu seçerek mezun oldum. İstanbul üniversitesi Radyo TV Sinema Yüksek Lisans eğitimi yarıda bırakıp 2016 yılında ilk iş hayatına Seramiksan A.Ş ile başlamış olduk. Buradaki yönetici yetiştirme programı sayesinde kendimi “Lojistik ve Planlama” alanında geliştirip 2019 yılı başında ise Eczacıbaşı Topluluğu’nda işe Lojistik Planlama Uzmanı olarak başladım. Çok farklı alanlardan geçip farklı yönlerde başarılı olabilmek de Ekonomili olmak kültürünün bir parçası idi sanki. ŞU an Kıdemli Planlama Uzmanı olarak da hala devam etmekte olduğum işim için eğitimim için tabii ki teşekkür ediyorum. Her zaman kahveye beklerim bu arada, bizim ofiste de çok Ekonomili var yabancılık çekmezsiniz.

 İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 2009 Mezunu Büşra Kırmızıoğlu

2009 yılında şeref derecesinde mezun olduktan hemen sonra İstanbul’da lisansüstü derecesinde devam ettirdiğim akademik eğitimimi 2011 yılında tamamladım. İstanbul’da farklı reklam ve PR ajanslarında 3 yıl boyunca mesleki anlamda tecrübe edindim. YÖK’ün 2017 yılında Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde açtığı öğretim görevlisi kadrosuna yaptığım başvuru sonucu bu kurumda Halkla İlişkiler Uzmanı olarak çalışmaya hak kazandım. Halen çalışmaya devam ettiğim kurumda, 2019 yılından itibaren Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini yürütmekteyim. Kariyer yaşantımın en başından bu yana, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki eğitim hayatımda öğrendiğim ve bana ışık tutan en önemli gerçek ise; bilginin insanlara doğru bir iletişim yöntemi ile aktarıldığı sürece o bilginin bir sonraki nesilde bıraktığı anlamın ötesinde bir fayda sağladığı oldu. Birine ya da kitlelere vermek istediğiniz mesajı/bilgiyi kararlılıkla, hedefinize doğru bir yöntemle aktarabiliyorsanız, aktardığınız tarafta siz de var olabiliyor, anlamlandırılıyor ve bu işi layıkıyla başarmış oluyorsunuz. Şu an mesleki hayatıma devam ettiğim kurumda da İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin eğitim kültürüyle yetişmiş şanslı bir iletişimci olarak, mesleğimin gerekliliklerini yerine en doğru biçimde getirme çabasının verdiği güven ile kariyer yolculuğuma devam etmekte olmanın onuru içindeyim. En başta ailem ve İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nün değerli öğretim üyeleri olmak üzere, bu noktaya varmamda bana güven aşılayan, eğiten, öğreten kısacası kariyerime güzel manalar katan herkese yürekten teşekkür ederim. Bu bölümde eğitim alan, almak isteyen, merak eden herkese de tavsiyem; hayal kurmaktan çekinmeyin, bakmak için değil görmek için bakın, fırsatları kaçırmayın, denemekten asla bıkmayın ve kendinize her zaman güvenin. Çünkü doğru zaman geldiğinde uğrunda harcadığınız emeğin başarılı sonuçları size ulaşacaktır.

 İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 2010 Mezunu Elif Ocak

İzmir Ekonomi Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü mezunuyum” demenin,“ Ekonomili” olmanın gururunu yaşıyorum mezun olduğum 2010 yılından beri. Almış olduğum eğitim kalitesi ve disiplin sayesinde, iş hayatına kolay bir şekilde adapte olabildim bir “Ekonomili” olarak. İzmir Ekonomi Üniversitesi benim için Hilton İzmir’in kapılarının açılmasında çok önemli bir kartvizit ve referans oldu. 2008 yılında stajyer olarak çalışmaya başladığım Hilton İzmir’de sırasıyla genel müdür asistanlığı, idari işler & pazarlama koordinatörü ve şuan operasyon koordinatörlüğü görevlerini yaptım. Sonrasında, 2021 yılında Bodrum’da bulunan üç Hilton Oteli’ne Güvenlik Müdürü olarak transfer oldum. Yaklaşık 1,5 sene burada görev yaptıktan sonra, 2022 yılı Eylül ayında Hilton İstanbul Bakırköy Oteli’ne Operasyon Müdürü olarak geldim ve halen bu görevi sürdürmekteyim. Bu süreç boyunca, üniversitemin bana vermiş olduğu eğitimin yanı sıra desteğini de asla unutamam. Başarılı olmayı ve pes etmemeyi, hedeflerinin peşinde koşmayı ve verdiğin kararın arkasında durmayı öğrendim ben bu üniversiteden. Benim için, sorumluluk almaktan kaçmamayı, başarılı olmanın verdiği mutluluk duygusunu yaşadığım ilk yerdir İzmir Ekonomi Üniversitesi. Zorluklarla mücadele eden ve hedeflerime ulaşmak için elimden geleni yapmaya çalışan biri olarak, üniversitemin bana kattıklarını asla unutamam. Eğitimiyle, kalitesiyle, sunduklarıyla bir öğrencinin yararlanabileceği ve kendisini geliştirebileceği bir yer İzmir Ekonomi. Ben buradan mezun olmuş olmanın ayrıcalığını yaşadığıma inanıyorum ve bunu başarıya imza attığım her işimde tekrar tekrar yaşıyorum, hissediyorum.

 İşletme Fakültesi Ekonomi Bölümü 2016 Mezunu Belgin Sarıgül

İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü ile Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği çift anadal programından 2016 yılında mezun oldum. Öğrenciyken üniversitemizin sağlamış olduğu zorunlu staj programları ile MSC, İzmir Ticaret Odası ve JTI gibi şirketlerinde staj yapma imkanım oldu. Mezuniyetim sonrası, Big4 olarak bilinen bağımsız denetim firmalarından biri olan EY’ın vergi bölümünde bağımsız denetçi olarak çalışmaya başladım. EY'de geçirdiğim 3.5 senenin ardından, Yusen İnci Lojistik’te finansal kontrolör görevinde yaklaşık 3 sene çalıştım. Eylül 2022’den itibaren İnci GS Yuasa Akü’de finansal kontrol ve raporlama yöneticisi görevindeyim. Çalışmak istediğim sektöre karar verme sürecimde kıymetli hocalarımın, İEÜ Kariyer Yönlendirme Merkezi’nin, Kariyer Günleri’nin ve Usta-Çırak Projesi’nin rolü çok büyük. Bu sebeple, öğrencilerini yalnızca akademik anlamda yetiştirmekle kalmayıp, onlara yol göstererek profesyonel iş hayatına hazırlayan İEÜ aileme her zaman minnettarım.

 İşletme Fakültesi Ekonomi Bölümü 2015 Mezunu Volkan Eröztekin

2010 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü tam bursla kazandım. Kariyer Günleri’nde daha iyi tanıma fırsatı bulduğum üniversitemizi tercih etmemin en büyük sebepleri; kaliteli akademik kadroya sahip olması, ikinci yabancı dil olanağı sağlaması ve sağladığı sosyal imkanların geniş olmasıydı. Bir sene hazırlık okuyarak en temel düzeydeki İngilizce seviyemi geliştirdikten sonra, lisans eğitiminin ikinci senesinde Matematik Bölümü’nden çift anadal yapmaya başladım. Bir sonraki sene, uluslararası alanda tanınmış bir üniversite olan Lisbon School of Economics’te Erasmus Programı’na katıldım. Erasmus sürecinde, okulumuz tarafından sağlanan İngilizce'nin ne denli yeterli olduğunu hem akademik hem de günlük yaşam konusunda birebir tecrübe ettim. 2015 yılında Ekonomi Bölümü’nden, 2016’da da Matematik Bölümü’nden onur öğrencisi olarak mezun oldum. Üniversite dönemi boyunca Türk Sanat Müziği Kulübü ve Müzik Kulübü gibi kulüplerde, üniversite tercih dönemi tanıtım ekibinde aktif rol alarak, üniversite bünyesinde bol bol spor yaparak hem derslerin stresini azalttım hem de sosyal olarak kendimi geliştirdim. Hemen ardından, SUNY-Binghamton Üniversitesi’den öğretim asistanlığı bursu ile bütünleşik doktora programına kabul aldım ve hep hayalim olan Amerika’ya taşındım. Bunda okulumuzun isminin ve hocalarımdan aldığım referansların etkisi oldu. Programda bir buçuk seneyi doldurduktan sonra, gelecek hedeflerimdeki değişikliklerden dolayı master diplomasını alarak İstanbul’a döndüm. Kısa bir süre sonra, risk ve sigorta danışmanlığı şirketi olan Willis Towers Watson İstanbul ofisinde Aktüeryal Analist olarak işe başladım. 3 sene burada çalıştıktan sonra, aktüerya müdürü olarak KPMG’ye geçtim. 1 yıllık danışmanlık görevinden sonra sektöre geçmeye karar verdim ve 2022 Haziran ayında Allianz’da aktüerya müdürü olarak çalışmaya başladım ve halen de burada çalışmaya devam etmekteyim. Hayatımda bir dönüm noktası olan ve bugün bu noktaya gelmemi sağlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne ve başta Prof. Dr. Hakan Yetkiner olmak üzere her zaman destek olan ve yönlendiren değerli hocalarıma her şey için çok teşekkür ediyorum. İzmir Ekonomi Üniversitesi size her türlü olanağı sağlıyor; kendinizi ne kadar geliştireceğiniz sizin ellerinizde.

 İşletme Fakültesi İşletme Bölümü 2012 Mezunu Göksu Çolakoğlu

2008 senesinde İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü'ne hazırlık sınavını geçerek kayıtlandım. 4 senede mezun olduğum lisans öğrenimim boyunca Schneider Electric, Tesco Kipa gibi çok uluslu şirketlerin insan kaynakları bölümlerinde stajlarımı gerçekleştirdim. Stajlarımda, derslerde aldığım bilgileri uygulama şansı yakaladım. Yüzde yüz İngilizce olarak okuduğum bölümümde zorunlu ikinci yabancı dil olarak İspanyolca seçtim ve 4 senenin sonunda küçük bir sunum yapacak seviyeye geldim. Lisans öğrenimim boyunca 2 kez şeref öğrencisi seçildim. 2012 senesinde çok severek okuduğum bölümümden mezun oldum. Birçok denetim şirketinden iş teklifi gelmesine rağmen insan kaynakları alanına gönül vermiş bir kişi olarak hemen Ege Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi ve Yönetim Geliştirme Bölümü Yüksek Lisans Programı'na kayıtlandım. Burada yüksek öğrenimimi gerçekleştirirken Boyalık Beach Hotel & SPA’dan insan kaynakları alanında iş teklifi geldi ve Mayıs 2014 tarihinde profesyonel anlamda işe başladım. Ancak herkesin gönlünde bir aslan yatar derler ya, işte benim gönlümde yatan da hep fabrikada çalışmaktı. 2014 senesinin Eylül ayında bu dileğim gerçekleşti ve zorlu mülakatlar sonucunda MAHLE Motor Parçaları insan kaynakları bölümünde insan kaynakları uzmanı olarak göreve başladım. Halen aynı görevi büyük bir keyifle yürütürken içimde her zaman İzmir Ekonomi Üniversitesi mezunu olmanın verdiği haklı gururu taşımaktayım.

 İşletme Fakültesi İşletme Bölümü 2018 Mezunu Raşit Umutcan Saygıner

Okulumuz İşletme Bölümü 2018 yılı mezunuyum, 2018 yılı Temmuz ayı itibarıyla Denizbank A.Ş. Teftiş Kurulu'nda müfettiş yardımcısı olarak görev yapmaktayım. Tarsus Amerikan Koleji 2012 yılı mezunu olup sonraki 2 yıllık süreci Birleşik Devletler’de geçirdim. 2014 yılında başladığım İzmir Ekonomi Üniversitesi eğitimim sürecinde edindiğim sosyal becerilerin, iş yaşamındaki önemi yaşanılan her senaryoda biraz daha iyi anlaşılıyor. İş süreçlerine entegre olmayı çok kolaylaştıran bir eğitim programından mezun olmak büyük avantaj ve bir sonraki hedefinizi hızla koyabilmenize fırsat veriyor. 4. sınıfın ilk dönemini Seul, Güney Kore’de kendi alanında bilinen bir kurumda değişim öğrencisi olarak geçirdim ve bu deneyimimin beni değerlendiren birçok kişi ve kurumun ilgisini çeken akademik bir parametre olduğunu belirtmek ister, okulumuzun sağladığı benzer programları şiddetle tavsiye ederim. Akademik hırsınızın sosyal niteliklerinizin gelişiminin önüne geçmemesini dilerim. Sosyal-akademik denge sizi hedeflere ulaştırırken ömür boyu sahip olacağınız dostluklar kurabilmenize de zemin hazırlar. Benim için öyle oldu. Kendinizi ait hissedebildiğiniz bir kurumda, belki de hayatınızın en güzel birkaç yılını, Türkiye'nin kuşkusuz en güzel ve ideal lokasyonunda geçiriyor olmanın değerini bildiğiniz ve ayrıcalığınızın farkında olduğunuz varsayımındayım. Bankacılık ve finans alanında kariyerlerine başlamak isteyen herkese bu sektörlerin evrildiği noktaları iyi analiz etmelerini ve dijital gelişimleri takip etmelerini tavsiye ederim.

 İşletme Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü 2015 Mezunu Alirıza Demirelli

2010 yılında spor bursuyla katıldığım İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Lojistik Yönetimi bölümünde başlayan maceramın üzerinden 10 yıl ve mezuniyetimin üzerinden ise 5 yıl geçtikten sonra, üniversite hayatının ne kadar önemli olduğunu ve dolu geçirdiğim her günün bana iş hayatımda kazandırdıklarını görebiliyorum. İEÜ’de geçirdiğim 5 yılda spor ve derslerin yanında kendimi daha da geliştirme açısından 3 kişi beraber kurduğumuz Model Birleşmiş Milletler (ECOMUN) Kulübü'nde 3 yıl boyunca genel direktör olarak görev aldım. 2013 yılında 76 kişiyle yaptığımız ilk konferans sonrası katılımcı sayılarımız yıllar içerisinde 600’lere kadar çıktı. Böyle büyük organizasyonlarda yer almak hem uluslararası platformda çevre edinmek adına hem de kişisel yeteneklerimizi geliştirmemiz açısından organizasyonda yer alan herkese çok yardımcı oldu. Bunun yanında fazladan bir yabancı dili daha cebime koyarak mezun olduğumda ve askerlik görevimi tamamladığımda, yurtdışından iş tekliflerinin ulaşması pek uzun sürmedi. Polonya’dan gelen bir teklifi kabul ettikten sonra 2017’de buraya yerleştim. 1 yıllık ilk iş tecrübemi takiben, EMEA bölgesi merkezi Krakow’da olan daha büyük bir kurumsal şirkete, Philip Morris International’a geçiş yaptım. Accountant - T&E olarak başladığım pozisyondan 1,5 yıllık yoğun bir çalışma ve başarıyla tamamladığım projeler neticesinde terfi alarak senior accountant - T&E pozisyonuna yükseldim. Sonrasında konfor alanımdan çıkarak Varşova’dan gelen bir teklifle Citibank bünyesine kurumsal kredi kartları kıdemli analisti olarak geçiş yaptım ve aldigim terfi sonrasinda Global Servis Muduru olarak kariyerime devam etmekteyim. Her ne kadar henüz kariyerimin başında olsam bile, akademik kariyerimde İzmir Ekonomi’de teoriden çok pratiğe yakın öğrenim ile ve Türkçe dışında hâkim olduğum 2 yabancı dil ile birlikte, daha yüksek noktalardaki hedefime her gün biraz daha yaklaşıyorum.

 İşletme Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü 2010 Mezunu Burcu Akyüz

2006 yılında başladığım İzmir Ekonomi Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölümü lisansım süresince Lojistik Kulübü Başkanlığı ve Öğrenci Konseyi Lojistik Yönetimi Bölüm Temsilciliği gibi kıymetli rollerde çalışma şansı yakaladım. 2010 yılında mezun olduktan sonra yaklaşık 4 ay gibi kısa bir süre için MNG Technic Aircraft Maintenance şirketinde Uçak Proje Satın Alma Uzmanı olarak çalıştım. Sonrasında Hırdavat Kategori Satın Alma Uzman Yardımcısı olarak çalışmaya başladığım Koçtaş Yapı Marketleri A.Ş.’de önce Uzman unvanını aldım sonrasında da ayrıca Aydınlatma Kategori Satın Alma Uzmanı rolünü de yerine getirdikten sonra Samsung Electronics Türkiye ofisinde TV ve Ses Sistemi Ürün Müdürü olarak çalıştım. Daha sonra, Bosch Elektrikli El Aletleri’nde önce Bosch Lawn & Garden ve Dremel markalarının Türkiye Sorumlu Pazarlama Müdürü olarak çalıştıktan sonra Bosch Home & Garden Türkiye Pazarlama Müdürü olarak görev aldım. Son olarak Bosch Home & Garden Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Rusya Sorumlu Pazarlama Müdürü görevinde Budapeşte ofiste çalışmaya devam etmekteyim.

 İşletme Fakültesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Bölümü 2012 Mezunu Nazlıgül Candaş

İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne 2007 yılında Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği bölümüne kayıt yaptırmıştım. 2012 yılında şeref listesinde mezun oldum. Mezun olana kadar Arkas, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ve Sabancı Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği toplumsal duyarlılık projesiyle birlikte "Bir Dilek Tut" derneğinde staj yaptım. Aynı zamanda bu dönem içerisinde Fransa'da dil okuluna ve Brüksel'de ICD'nin düzenlediği Avrupa Birliği eğitimine katılma şansı buldum. İzmir Ekonomi Üniversitesi 5 yıl boyunca öğrendiklerim bugün hala devam eden doktora eğitimimde yardımcı oluyor. Dönemler içerisinde okuduğumuz akademik çalışmalar ve ödevler bugün hala yol göstericim konumunda. Derslerin içeriği ve hocalarımızın özgünlük ve bakış açılarıyla şekillendik. 2012 yılında mezun olduktan sonra Yeditepe Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans yaptım. Bu zaman zarfında bir Alman firması olan zooplus'ta online marketing specialist olarak 1.5 yıl ve Metglobal firmasında 4.5 yıl boyunca pricing supervisor olarak görev yaptım. 20'li yaşlarda benim şekillenmem sağlayan hocalarım bugün doktora programında cinsiyet çalışmaları alanına yönlenmemin en büyük kaynaklarıdır. Sadece dersler değil, kendimi ifade etme ve inandığım düşüncelerin savunup, özgürce tartışabilme yetisini İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde kazandım. Şuan siyaset bilimi doktora çalışmalarımın yanında Defacto şirketinde bütçeleme uzmanı olarak çalışmaya devam etmekteyim. Hocalarıma ne kadar teşekkür etsem az olduğunu düşünüyorum.

 İşletme Fakültesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Bölümü 2005 Mezunu Tutku Konuk Altındal

İEÜ’nün ilk mezunlarından biri olarak 2005 yılında Uluslararası İlişkiler ve AB Bölümü’nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Avrupa Çalışmaları alanında yüksek lisans eğitimimi tamamladım. Özel sektörde çalışma isteğimden dolayı 2007 yılında Arkas Holding’in İletişim Direktörlüğü’nde iş hayatına atıldım. Daha sonra sırasıyla Türkiye’nin en iyi aile şirketlerinden olan CMS Jant ve Turcas Petrol’ün Kurumsal İletişim bölümlerinde çeşitli roller üstlendim. 2017 yılında global bir şirkette perakende deneyimi kazanmak amacıyla MediaMarkt’a transfer oldum. 2022 yılına kadar MediaMarkt’ta kurumsal iletişim müdürü ve sürdürülebilirlik komitesi eş başkanı olarak görev yaptım. Ocak 2022’den bu yana dünyanın en büyük boya ve kaplamalar şirketi AkzoNobel’de güney ve doğu Avrupa bölge iletişim müdürü olarak Türkiye ve Yunanistan’dan sorumluyum. Bu görevimin yanı sıra, şirketin global sürdürülebilirlik ajandası kapsamında çeşitlilik ve kapsayıcılık elçisi olarak gönüllülük çalışmalarıma devam ediyorum. Ayrıca Kurumsal İletişimciler Derneği (KİD), LEAD Network ve Sales Network üyesi olarak sık sık mentorluk projelerine katkıda bulunuyor, KİD kapsamında Kriz İletişimi eğitimi veriyorum. 15 yılda 5 farklı sektörü tanıma fırsatı buldum ve elde ettiğim deneyimler benim bugünkü kariyerime ulaşmamı sağladı. Bu nedenle geçmiş öğrenimlerimi genç İEÜ’lülerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım.

 İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret and Finansman Bölümü 2010 Mezunu Sinem Çelik

Tüm bu iş deneyimlerim de iyi ki Ekonomi’den mezunum, dedim. Çünkü bana kattığı vizyon, yabancı dil, eğitim ve sayamadığım tüm imkanlar sayesinde çok yönlü bir profesyonel oldum. Sonrasında yurt dışı maceram başladı. 2015 şubatında doktora yapmak üzere Avustralya’ya gittim. Ilk olarak Grifitth Üniversitesi’nde butunlesik doktoraya basladim, 2008 ekonomik krizi uzerine tez yazdim. Ardindan, denizcilik ekonomisine agirlik verdigim icin, Avustralya’daki tek denizcilik üzerine eğitim veren University of Tasmania’nın bağlı okulu Australian Maritime College’a burslu geçiş yaptım. 2017-2020 suresince hem doktoraya devam ettim, hem de ders vermeye basladim. Doktora konum ikinci el gemi yatırımları değerlemesi ve teknik analizi alanindaydi. Gemi yatirimlarinda karar verme asamalari, yatirimin optimizasyonu konulari gerektigi ilgiyi gormedigini dusunuyorum, bu nedenle akademik olarak aratirma alani genisti ve gelisime acikti. Doktora süreci boyunca cok degerli hocalarla uluslararasi dergilerde makale yayinlama firsati buldum, ayni zamanda konferanslara katıldım. Kısa bir süre okulda akademisyen olarak devam ettikten sonra, Tasmania Liman İşletmeleri’nde emlak ve varlık uzmanı olarak çalışmaya başladım. 2022 Kasim ayinda, Melbourne’deki Programmed Facility Management firmasindan piyasa arastirma ve is gelistirme alaninda calismak uzere is teklifi aldim ve Melbourne’de is hayatima devam ediyorum.

 İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret and Finansman Bölümü 2017 Mezunu Murat Can Karagöz

Çok severek ve isteyerek 2012 yılında katılmış olduğum Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü için tamamlamam gereken yabancı dil kurlarını bitirdikten sonra WAT programıyla ABD’nin Florida eyaletinde 4 ay geçirdim. Bölümde eğitime başlamamla birlikte yurtdışı eğitim fırsatlarını kovaladım ve 3. sınıfta Polonya’nın Varşova şehrinde yer alan University of Social Sciences and Humanities (SWPS University)’da uluslararası finans dalında bir dönem eğitim gördüm. Katılmış olduğum uluslararası programlar ve yapmış olduğum stajlar sayesinde daha mezun olmada 3. sınıfın sonunda Coca-Cola İçecek (CCI) bünyesinde part-time Finansal Analist olarak çalışmaya başladım. Mezun olduktan sonra 6 ay daha bu pozisyonda devam edip sonrasında Ernst and Young (EY) bünyesine katıldım. 3 sene EY'da denetim bölümünde çalıştıktan sonra 2020 Ağustos ayında Japon Tobacco İnternational(JTI) bünyesine Finansal Planlama Sorumlusu olarak katıldım. 3 seneye yakın bir görevin ardından 2023 Haziran ayında Finansal Planlama ve Ürün Maliyeti Müdürü olarak görevime JTI'da devam etmekteyim. Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü'nde yönelebileceğiniz birçok seçenek bulunmakla birlikte öğretim görevlilerinin size kattıkları ve uluslararası imkanları fazlasıyla yeterli bir bölüm.

 Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2018 Mezunu Berkcan Göktan

Çocukluğumdan beri teknoloji ve türevlerine olan yakın ilgimle İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin uluslararası profilde hazırlanan ders programı birleşince okulun Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nü benim için biçilmiş kaftan olarak gördüm. Tek tercihimi bu doğrultuda yaparak 2018 yılında mezun oldum. Mezun olduğum ay içerisinde İstanbul'a gelerek global ölçekli SAP firması bünyesinde düzenlenen bir danışmanlık programına dahil oldum ve programı birincilikle bitirdim. Ardından Accenture ve Arçelik'te çeşitli rollerde görev aldım. Şu anda ilk İstanbul'a gelmeme vesile olan SAP'nin bünyesinde iş süreçleri danışmanı olarak çalışıyorum. Lisans dönemim boyunca öğrenmiş olduğum mühendislik prensiplerini iş hayatımda karşılaştığım problemlere uygulayarak, kendimce mühendisliğin temel yapı taşı olan sorun çözücü rolüyle emin adımlar atarak yükselmeyi hedefliyorum. Yükseköğrenim hedeflerimi de bu doğrultuda; özellikle dijital dönüşüm, işletme yönetimi doğrultusunda planlıyorum. Bulunduğum yere gelmemde emeği olan öncelikle hocalarıma, ardından da bu koşulları bizlere sağlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi yönetimine teşekkürlerimi iletirim.

 Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2008 Mezunu Murat Yatağan

Murat, SEO, SEM, ASO, CRO, UX, web analitiği ve ürün yönetimi dahil olmak üzere çeşitli alanlarda kapsamlı deneyime sahip bir ürün pazarlama ve büyüme stratejisi lideridir. Brainly, Global Savings Group ve Google'da liderlik rolleri üstlenmiştir. Murat, 2015'ten beri işletmelere büyüme konusunda danışmanlık yapıyor ve çeşitli sektörlerden 150'nin üzerinde işletmeye ve girişime yardımcı oluyor. Brainly'de Büyümeden Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Murat, platformun kullanıcı tabanını önemli ölçüde artırdı. Daha önce Global Savings Group'ta Direktör olarak görev yapmış, platformlarının Google SERP'deki görünürlüğünü iyileştirmiş ve EMEA pazarlarında Google için webspam politikasının uygulanmasını yönetmiştir. Murat, Google'a katılmadan önce İEÜ Bilgisayar Bilimleri Fakültesi'nde sinir ağları programlaması üzerine çalıştı. Murat, SEO ve büyüme pazarlaması topluluklarında aktif olarak yer almakta ve çeşitli arama ödüllerinde Baş Hakem ve Hakem olarak görev yapmaktadır. Girişimeir çin bir büyüme stratejisi danışmanı ve Oncrawl için bir marka elçisidir. Mühendislik Yönetimi yüksek lisans ve Bilgisayar Mühendisliği lisans derecelerine sahiptir.

 Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 2017 Mezunu Tekin Evrim Özmermer

2017 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünü bitirdikten sonra, erasmuş programında bulunduğum Riga Teknik Üniversitesi’ne master yapmak için geldim. Master programım devam ederken, Accenture’da yapay zeka geliştiricisi olarak önce stajıma sonra da tam zamanlı ise başladım. Çalışma hayatım boyunca Accenture Global’de bir inovasyon yarışmasının üç tane de hackathon’nun kazananı oldum, ve bir global hackathon’un organizasyonunda teknik lider olarak görev aldım. Riga İnovasyon bölümünde bir kaç projede çalıştıktan sonra, bir otomobil firmasının kalite kontrolününün yapay zeka ile yapıldığı bir projeye katıldım. Ben ve ekip arkadaşlarımın yaptığı kaliteli sistemler sayesinde, projenin 5 yıl boyunca devam ettirilmek üzere anlaşması sağlandı. Bu projede toplamda 50’den fazla sistem geliştirdim ve geliştirmeye devam ediyorum. Geçtiğimiz yıl, Accenture Global Computer Vision uzman grubuna global temsilci olarak atandım. Bu görevde 4 farklı bölge ile düşünce liderliği dokümanı hazırladık ve Computer Vision’da gelecek 2 sene içinde yükselecek trendlerden bahsettik. Ayrıca, kendi geliştiridiğim bir algoritmayı ve diğer 4 Computer Vision teknolojisini sürekli kullanılabilen varlıklar haline getirdim ve bu varlıklar hem kendi projemde hem de diğer projelerde 200’den fazla kullanıldı. Şu anda Riga’daki 8 kişiden oluşan Computer Vision takımının lideri olarak ve global uzman grubunun temsilcisi olarak işime devam ediyorum.

 Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 2017 Mezunu Melih Kılıç

2012 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’ne başladım. Lisans eğitimi esnasında, katıldığım proje çalışmaları, gönüllü ve zorunlu stajlar ile yenilenebilir enerji alanında tecrübe kazanabileceğim birçok fırsat ile karşılaştım. Buna ek olarak YGA–Young Guru Academy’de 3 yıl boyunca farklı sosyal inovasyon programlarında aktif bir şekilde sorumluluk aldım. 2017 yılındaki mezuniyetin ardından yurt içi ve yurt dışında GES, RES ve HES projeleri için peşi sıra seyahat halindeydim. Son olarak ise Malawi-Afrika'daki proje dahilinde 1 yıl boyunca enerji sektöründeki etkili uluslararası standartları, prosedürleri ve pratikleri sahada birebir tecrübe ederken ülke ve kıta hakkında da teknik ve sosyal gözlem yapabildiğim keyifli bir dönem geçirdim. Hibrit yenilenebilir enerji sistemleri hakkında ve floating PV üzerinde bir süre çalıştım. Şu anda da elektrikli araçlar ve şarj istasyonları alanında CEO office associate olarak görev alıyorum.

 Mühendislik Fakültesi Endüstri Sistemleri Mühendisliği Bölümü 2009 Mezunu Egemen Akın

2005 senesinde o zamanki Endüstri Sistemleri Mühendisliği şimdiki Endüstri Mühendisliği bölümünün ilk öğrencilerinden biri olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi'ndeki eğitim hayatıma başladım. Görece genç olan bir üniversitenin yeni açılan bir bölümünü tercih etmenin getirdiği endişelerim elbette mevcuttu. Fakat bölümün bölge ve ülke ihtiyaçlarına göre iyi kurgulanmış bir eğitim sistemi ve kadrosu olduğu konusunda ikna olduğumda bu endişelerim yerini farklı bir heyecana bıraktı. 4 yıllık lisans eğitimim boyunca her biri alanında önemli yerlere sahip uluslararası düzeyde saygınlık kazanmış akademisyenler tarafından yetiştirilmenin yanı sıra bölümümüzün de bizimle birlikte yetiştiğini, olgunlaştığını görmek ve bunun bir parçası olmak her zaman avantajını hissettiğim bir nokta oldu. Bunun yanında farklı bir bakış açısı kazanabilmek için çok da sıradan olmayan bir tercih ile lisans eğitimimle paralel olarak Endüstriyel Tasarım Yönetimi bölümünde yan dal eğitimini de tamamladım. 4 yıllık oldukça verimli geçirilmiş bir lisans eğitimi ardından ise 2009 yılında İsveç’te bulunan Jönköping Üniversitesi’nin Üretim Geliştirme ve Yönetimi Mühendislik Yüksek Lisans Programı'na kabul edildim. Yüksek lisans eğitimim boyunca İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde aldığım eğitimin oldukça kaliteli ve kapsamlı olduğunu bir kere daha anladım. Dünyanın farklı ülkelerinden gelmiş öğrenciler ve onların seviyeleri ile kendi eğitim seviyemi kıyasladığımda hiçbir eksiklik hissetmediğim gibi avantajlı olduğum noktaları da gözlemledim. 2011 yılında Türkiye’ye döndükten profesyonel çalışma hayatıma tam zamanli olarak baslayip sonraki 10 yil boyunca elektronik, beyaz esya, otomotiv ve yenilenebilir enerji sektörlerinde hem global hem de Turkiye capinda saygin sirketlerde Surekli Iyilestirme ve Operasyonel Mukemmelik kapsamli muhendislik ve yöneticilik pozisyonlarinda calisma firsati buldum. Tum calisma hayatim boyunca, ozellikle de otomotiv maceramdan baslayacak sekilde, surdurulebilirlik ve doga dostu endustriyel donusum ise parcasi olmaktan heyecan ve mutluluk duydugum bir alan oldu. Bu sebeple de 2021 yilinda kariyer ve hayat rotam, bu sefer ailem ile birlikte tekrardan Isvec’e yoneldi. Avrupa’nın yeşil dönüşüm hedefleri kapsamıda büyük ses getiren ve ilgi çeken bir girişim olan Northvolt firmasının kuzey kutup halkasının hemen altında inşaa edilen giga-fabrikasının ilk çalışanlarından biri olarak mükemmellik sistem temellerinin atılmasında onlarca farklı ülkeden çalışma arkaşımmla birlikte hiç tahmin etmediğim çok farklı alanlarda ve şartlarda görev alma ve sınırlarımı zorlama firsatı buldum. Yakın zamanda ise Norhvoltu’un da stratejik partneri olan, yenilenebilir ve doğal malzemeler için karton bardakların, ahşap evlerin ötesini gören bir misyonun parçası olma firsatı yakaladım. Dünyanın en eski firmalarından biri olan Stora Enso’nun ham madde tedarik zinciri operasyonlarında sürdürülebilirlik, bio-çeşitlilik, verimlilik, dijitalleşme ve inovasyon hedeflerini gözeten organizasyonunda, Yalın Süreç Geliştirme Yöneticisi olarak görev almaya başladım. Kariyer rotamda içinde bulunma firsati buldugum sektörler kadar İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde almış olduğum mühendislik eğitiminin ve bakış açısının da önemli bir payı olduğunu da belirtmem gerekiyor. Mezuniyetimin üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen üniversitem ile bağlantımin devam ediyor olmasindan da mutluluk duyuyorum. Öğrenciliğimde eksik olduğunu hissettiğim noktalarda: Mentorluk Projesi’ne dâhil olarak, seminer ve söyleşilere katılarak, öğrenciler için staj ve proje imkânları sağlamaya çalışarak fayda sağlamaya hala gayret gösteriyorum. Sizlerin bu satırları okuması da bunun bir parçası şüphesiz. Üniversite hayatına yeni başlayacak, devam eden veya mezun olmuş diğer tüm arkadaşlarıma ise naçizane tavsiyem; kendinizin ve çevrenizin hayat kalitesini arttırmak için parçası olduğunuz işin veya oluşumun gelişmesinde siz de bir sorumluluk üstlenin. Hedefiniz net olmayabilir ama en azından gitmeyi arzuladiginiz yönü belirledikten sonra bu yolda karşınıza çıkacak engellere karşı yargılayıcı değil sorgulayıcı olup çözüm üretmeye çalışırsaniz hem kendinize hem de toplumsal gelisime katkida bulunabilir, sosyal ve mesleki hayatinizda tatmin sansinizi yuksek tutabilirsiniz. Hepinize mutluluk ve basarilarla dolu bir hayat diliyorum.

 Mühendislik Fakültesi Endüstri Sistemleri Mühendisliği Bölümü 2016 Mezunu Bengü Güngör

2011 yılında burslu kazandığım Endüstri Sistemleri Mühendisliği Bölümü'nden 2016 yılında şeref öğrencisi olarak mezun oldum. Lisans eğitimim boyunca, başta yüzde yüz İngilizce eğitim olmak üzere, üniversitemin sunduğu birçok farklı imkandan yararlanma fırsatı buldum. Mesleki derslerimin teorik bilgi edinmenin yanı sıra proje ödevleri ile uygulama imkanı sunmasıyla, global firmalarda dönemsel proje stajyeri olarak çalışma fırsatı yakaladım. Avrupa Birliği Projeleri ve sosyal sorumluluk projelerine de destek veren bir üniversitenin öğrencisi olma avantajını yaşayarak, EU Youth-In-Action Programı, Challenge: Future Global Gençlik Projesi Öğrenci Proje Yarışması'nda yarı finale kaldım ve Maribor-Slovenya'da yapılan zirvede ülkemi ve üniversitemi temsil ettim. Bir hafta süren zirve boyunca Hintli ekip arkadaşımla beraber geliştirdiğimiz start-up projesi birincilik alarak, sosyal proje ve en iyi çözüm ödüllerini kazandı. Bunun yanı sıra, İEÜ Ritim Grubu üyesi olarak çeşitli etkinlik, bahar şenliği ve gösteriye katıldım. Ayrıca, ikinci yabancı dil programı ile iyi düzeyde Almanca öğrendim. Tüm bu kazanımlarım sayesinde, mezuniyetimden kısa bir süre sonra Alman gıda firması Dr.Oetker Gıda San. ve Tic. A.Ş., Entegre Kalite Yönetim Sistemleri ve Yalın Yönetim Departmanı'nda proje mühendisi olarak çalışmaya başladım. Bu süreçte, Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı'nda yüksek lisans eğitimime eş zamanlı olarak devam ettim. Lisansüstü eğitime başlama motivasyonum olan akademisyenlik hedefim nedeniyle, özel sektörün de bana kazandırdığı mesleki tecrübeden güç alarak araştırma görevlisi kadro ilanlarına başvurma kararı aldım. Şu anda, İzmir Demokrasi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım ve doktora eğitimime devam etmekteyim. Kariyer hedefimi gerçekleştirmeme destek veren, bilgi ve tecrübelerini benden esirgemeyen tüm değerli hocalarıma, üniversite yıllarımda güzel anılar biriktirmemi sağlayan arkadaşlarıma ve İzmir Ekonomi ailesine teşekkürü bir borç bilirim.

 Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü 2020 Mezunu Sude Uyulgan

2020 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik bölümünün ilk mezunlarından biri oldum. Farklı alanlarda uzmanlaşmış bölüm hocalarımız sayesinde lisans eğitimimde kapsamlı bir öğretim programına sahip olmak ileride çalışmak istediğim konuyu bulmamı kolaylaştırdı. 2019 yılı yazında Erasmus+Staj hareketliliği ile Leipzig Üniversitesi’nde iki aylık bir staj yapma imkanım oldu. Son yılımda ise Tübitak 2209-A bursiyeri olarak karaciğer kanseri üzerinde yaptığımız proje, laboratuvar deneyimlerimi güçlendirme fırsatı sundu. Lisans eğitimim boyunca yapmış olduğum çalışmalar Dokuz Eylül Üniversitesi Uluslararası İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi’nde yüksek lisansa kabul almamı sağladı. 2020 yılında başlamış olduğum yüksek lisansımda, Terapötik Biyomühendislik labında insan kök hücreleri kullanarak gözyaşı bezi modeli üretme konusu üzerinde çalışmalar gerçekleştirdim. Son yılımda, kök hücreler ve organoid modelleri üretme konusunda ilgimin giderek artması sayesinde yine bu alanda çalışabileceğim doktora pozisyonlarına başvurular yapmaya başladım. 2022 yılında İngiltere’de Sheffield Üniversitesi Biyobilimler okulunda BBSRC White Rose DTP bursu ile doktora pozisyonuna kabul aldım. Bu bursu kazanan ilk Türk olma şansına sahip olmak beni çok gururlandırdı. Şuan doktora projemde kök hücreler kullanarak embriyonik gelişimde insan uzuvlarının oluşumunu çalışmaktayım. Bu noktaya gelmemi sağlayan ve böylesine güzel fırsatları bulmamıza yardımcı olan değerli fakülte üyelerimize teşekkürlerimi sunarım.

 Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü 2016 Mezunu Fatih Mert

İzmir Ekonomi Üniversitesi ile yollarımız, 2012 yılında Yazılım Mühendisliği Bölümü'ndeki eğitim hayatıma tam burslu olarak başlamam vesilesiyle kesişti. Birbirinden kıymetli akademisyenlerimizden aldığım kaliteli eğitim ve okulumuzun sağladığı iki yabancı dil imkanı sayesinde kendimi mümkün olan en iyi seviyede donatma şansını elde ettim. İki tane zorunlu stajımın yanında bir tane de gönüllü staj yaptım. Son zorunlu stajımda, Vestel Ar-Ge Merkezi’nden kabul aldım ve test departmanında 1 aylık verimli bir staj tecrübesi edindim. 2016 yılında Havelsan’ın Siber Güvenlik Yaz Okulu Programı’na seçildim ve programı başarı ile tamamladım. Lisans eğitimimi bölüm ikincisi olarak tamamlamamın ardından Huawei’den yüksek bütçeli ve küresel pazara hitap eden bir IPTV projesi için teklif alınca yönümü İstanbul’a çevirdim. Yazılım mühendisi olarak profesyonel kariyerime adım attığım Huawei Türkiye’nin Ar-Ge Merkezi’nde başarıyla teslimine destek verdiğim ve ekibimize ‘’Anahtar Proje Teslim Ödülü’’nü getiren IPTV Web Geliştirme Projesi'nin bitimini takiben, Stratejik Pazarlama Departmanı’ndan gelen teklif üzerine, kariyerimde insan ilişkileri yönetimine dayalı pozisyonlar için yeni bir sayfa açtım. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone’un üst düzey yöneticilerine hitap eden yoğun stratejik pazarlama faaliyetlerinde bulundum. Orta, Doğu ve Kuzey Avrupa’daki tüm Huawei ofislerinden meslektaşlarımın seçilerek katıldığı yaklaşık 80 kişilik Dijital Pazarlama Eğitimi'nin sonundaki final sunumumla, ‘’En Değerli Oyuncu (MVP)’’ ödülüne layık görüldüm. Çeşitli sayıda bireysel ve takım ödüllerinin ardından ar-ge birimimize terfi alarak geri döndüm. Halihazırda ar-ge müdürü olarak görev yapmaktayım ve firmamızın tüm akademik ilişkilerinin yönetiminden de sorumluyum. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Bilgisayar Mühendisliği tam burslu Yüksek Lisans Programı'ndan bölüm ikincisi olarak mezun oldum ve halihazırda İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’da Bilgisayar Mühendisliği Doktora öğrencisi olarak akademik kariyerime devam etmekteyim. Mezunlarla İlişkiler Ofisi’mizin başlattığı ‘’Üç Kuşak Usta-Çırak’’ projesi de dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası projelerde mentor olarak yer almaktan mutluluk duyuyorum.

 Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü 2008 Mezunu Alper Güler

Üniversite sınavı sonrasında becerilerimi en iyi şekilde kullanabileceğim alana karar vermeye çalışırken, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yazılım Mühendisliği Bölümü gazete ilanını gördüm. Yedi yaşımda siyah beyaz bilgisayar ekranını gördüğüm ilk anda başlayan ilgimi, doğru eğitimi alarak geliştirme fikri beni çok heyecanlandırdı. 2015 yılında New York'ta Kabaq.io adıyla kurduğumuz şirketimiz bugün QReal adıyla Nasdaq'ta VRAR adıyla listelenen Glimpse Group bünyesinde devam ediyor. Büyük çoğunluğu İzmir'de olan 120 kişilik yazılım ve mimarlık mezunu ekibimiz, artırılmış ve sanal gerçeklik alanında teknoloji ihracatı üzerine odaklanıyor.

 Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet Programı 2015 Mezunu Refide Sözeri

İzmir Ekonomi Üniversitesi Adalet Programı’ndan 2015 yılında mezun oldum. Üniversitemin bana kazandırdığı tecrübelerin yanı sıra aldığım birçok eğitimin ve konferansın kişisel gelişimime ve iş hayatıma katkısı olduğunu düşünüyorum. İş hayatıma ise mezun olduktan yaklaşık 7 ay sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bölümümle bağlantılı olarak ihale biriminde başladım ve burada çalışmaktan çok mutluyum. Kendimizi geliştirmemiz, hayata bakışımı değiştirmemiz açısından her zaman yanımızda olan ve bölümüm açısından baktığım zaman alanında en iyi eğitim veren bölüm hocalarıma güleryüzlülükleri, iyilikleri ve bizlere duydukları güven için minettarım. Hepsini çok seviyorum. Geriye dönüp baktığımda diyorum ki iyi ki Ekonomili olmuşum ve gururla taşıdığım mezun kartımı almışım.

 Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet Programı 2017 Mezunu Aylin Erdem

2015 yılında İzmir Ekonomi Üniverstesi'nde Hukuk Fakültesi'ne bağlı olarak Adalet M.Y.O’ya başladım. İzmir Ekonomi'yi tercih sebebim çok kişi tarafından önerilip İzmir’in, hatta Türkiye içerisinde sıralı ve en iyi üniversitelerinden biri olmasıydı. Bana sağladığı olanaklar, seminerler, eğitim, kısa vadede uygun bir kariyer fırsatı yakalamamı sağladı. Bununla kalmayıp değerli hocalarımızın ilgileri ve başarıları da cabasıydı. Mesleki kariyerimi eğitimim doğrultusunda tamamladım ve mezun olduktan hemen sonra, çeşitli hukuk bürolarından iş teklifi aldım. Kısa sürede iş teklifi alma sebeplerimden biri ise mezun olduğum İzmir Ekonomi Üniversitesi sayesindedir. Şu anda kurumsal, prestijli bir hukuk bürosunda icra takibi yapmaktayım. Tekrar üniversite okuma şansım olsa yine ve yeniden İzmir ekonomi derim.Mesleki kariyerimi eğitimim doğrultusunda başarıyla tamamlamama yardımcı olduğu için İzmir Ekonomi Üniverstesi'ne teşekkürlerimi ve sevgilerimi sunuyorum.

 Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı 2006 Mezunu Derya Zeybek

2006 yılında Onur Öğrencisi ve Bölüm Birincisi olarak ‘Tourism and Hotel Management’ bölümünden mezun oldum. Okurken çalıştığım Anemon Hotels grubunda edindiğim deneyim, mezun olur olmaz İstanbul – Taksim The Marmara Oteli’nin kapılarını açtı. Bir yıl yaptığım görevden İsviçre’nin Alplerinde yer alan yine bir zincir otelde çalışmak üzere ayrıldım. İki sene İsviçre’de edindiğim tecrübeler Türkiye’ye döndüğümde departman müdürlüğü yapmama imkan sağladı. Geliştirdiğim üç yabancı dil sayesinde Yaşar Holding / Çeşme Altınyunus Otelinin satış ve pazarlama departmanında yöneticilik yapma fırsatını verdi. Bir İngiliz firmasının Eğitim Müdürlüğünü yaparken Avrupa Birliği Projelerinde eğitmen olarak çalışma fırsatı buldum. Günümüzde Qua Granite ve Bien Seramik grubuna ait 35 şirketin Eğitim Müdürlüğünü yapmaktayım. Yetinmeyi bilmeyen kişilik özelliğim bana ana dilim gibi konuştuğum üç yabancı dil, iki üniversite ve bir yüksek lisans yapmamı sağladı. Tüm öğrenim hayatımı tam zamanlı olarak çalışırken ve hata birden fazla projede yer alarak sürdürdüm. Hala devam ettirmekte olduğum sertifika programlarım ve takip ettiğim online derslerim var. Öğrenmenin sonsuz olduğunu ve her bir kelimenin kişiyi evren gibi genişletiğini düşünüyorum. ‘Biraz’ ve ‘ortalama’ kelimelerini kullanmamaya dikkat ediyorum zira biraz İngilizce konuşmanın kişiyi konfor alanında tutuğuna inanıyorum bunun yerine öğrenme aşamasındayım demenin ise öğrenme isteğini desteklediğini savunuyorum.

 Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı 2018 Mezunu Yasemin Öykü Nalbantoğlu

İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği 2018 mezunuyum. Üniversite okurken iş hayatına atıldım ve okulum sayesinde okurken iş buldum ve sektörde öncü olan bir otel zincirinde kariyer hayatıma hızlı bir adım attım. Yaklaşık 3 sene kadar otel sektöründe misafir ilişkileri sorumluluğu yaptım. Ardından bir otelin müdürlüğü ve aynı otele bağlı bir restoranın misafir ilişkileri sorumluluğunu üstlendim. Şimdi ise Doğuş hospitality and retail çatısı altında misafir ilişkileri sorumlusu olarak başladığım görevime Mayıs 2022 itibariyle Salon Supervizörü olarak devam etmekteyim.İdealim bu şirkette iyi yerlere gelip benim gibi Turizm ve Otel İşletmeciliği mezunlarına yol gösterici olmak. Bununla alakalı devamlı üniversitemle iş birliği halinde devam edip güzel projeler geliştirmek.İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin bana kattığı çok şey oldu. Çalışırken okulumun bana kattığı değerleri çok iyi gözlemleyebiliyorum. Eğitim hayatım boyunca edindiğim teorik altyapının yanı sıra pratik bilgi ile birlikte proaktif bir çalışma hayatına sahip oldum. Kariyerimde hızlı adım atabilmemin en önemli sebebi İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu oldu.

 Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Programı 2008 Mezunu Murat Esen

2004 yılında Bankacılık ve Sigortacılık Programı'na başladım. Eğitim sürecinin yanı sıra üniversitemin sağladığı sosyal olanaklar ile spor yapma imkanı ve okul takımımızla aldığımız başarılar ile üyesi olduğumuz bu güzide kurumu temsil etme onurunu yakaladım. Eğitim sürecinde kendimi farklı yetkinlikler anlamında da geliştirme imkanı yakaladım. Edindiğim öğrenimler ve teorik bilgileri günümüzde iş hayatımda uyguladığımı gördüğümde iyi ki de yolumun İzmir Ekonomi Üniversitesi’yle kesiştiğini düşünüyorum. Tüm bunların yanında İzmir Ekonomi Üniversitesi bana kalıcı ve güzel arkadaşlıklar verdi. 2012 yılında başladığım profesyonel iş yaşamıma dünyanın önde gelen içecek firması Red Bull’da ev dışı tüketim ve alternatif kanallarda satış yöneticiliği görevini 4 yıl sürdürdüm. 2016 yılında kariyer yolculuğuma Türkiye’nin lider kuruyemiş firması Tadım’da özel müşteriler satış yöneticiliği ile devam ettim. Yaklaşık bir yıl önce kariyerime içecek sektörünün önde gelen firmalarından DyDo DRINCO Turkey bünyesinde zincir mağazalar satış müdürü olarak devam ediyorum. İzmir Ekonomi Üniversitesi mezunu olmanın ayrıcalığını hem iş hem de özel hayatımda her zaman hissetmekteyim.

 Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Programı 2015 Mezunu Ayşenur Aydemir

2015 yılında Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü'nden mezun oldum. Mezun olduktan genel kültürümü ve bilgilerimi geliştirmek amacı ile üç yıl gerek Türkiye ve dünyayı gezerek, gerek arastirma sonuçları okuyup, sanat, tarih, edebiyat gibi pek cok alanda eserler okuyarak kendimi geliştirdim. 2018 yılında siyasete atılmaya karar vererek bir siyasi partiye üye oldum. Izmir Ekonomi Üniversitesi 'nde aldığım eğitimler sadece mesleki değil hayatın her alanında kullanabileceğim gerçekten değerli öğretilerdi. Yerel seçim öncesi giriş yaptığım siyasette hızlı bir şekilde ilerleme göstererek Belediye Meclis Üyeliği Adayı olarak Asıl Liste'ye girdim; yedek olarak mazbatamı aldıktan sonra İzmir de bir ilçemizin yürütme kurulundan teklif alarak başkan yardımcılığı görevini üstlendim. Siyaset bir o kadar zor bir alandır. Bu kadar kısa sürede bu konumlara layık görülmek; ki hiç bir siyasi geçmiş yoksa çok zorlu bir başarıdır. Şu an siyasette önü açıklar listesindeyim. Bütün bu başarıları İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne borçluyum. Pratik düşünme, uygulamalı insan ilişkileri eğitimleri, kriz anlarını profesyonel düşünerek çözme, kendini anlatabilme gibi pek çok eğitimi alanında uzman eğitmenlerimizden almamış olsaydım şu an burada olamazdım.

 Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı 2016 Mezunu Kazım İnal

2014 yılında tercihler sonucunda Ön Lisans Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı’na yerleşerek ben de bir Ekonomili oldum. Bavulumu topladım ve Gaziantep’ten İzmir’e yola çıktım. Tabii daha önce İzmir’e gelmemiştim. Düzenimi kurup, üniversite hayatıma başladım. Çok güzel sınıfımız ve hocalarımız vardı. Daha önce havacılıkla ilgili pek bilgim yoktu. Hocalarımızın sayesinde bu bölümü sevmeye başladım. İngilizce eğitimlere ek olarak bir dil okuluna başladım. İki yıl boyuncu üniversite ile beraber eğitim aldım. Ara dönemlerde staj yapma mecburiyeti vardı. Bütün kontenjanlar dolduğu için stajım için Sunexpress İnsan Kaynakları'yla görüştüm ve başvurum onaylandı. İki ayrı dönem staj yaptım. Bu sürede Sunexpress operasyon bölümünde görevlendirildim. Daha çok yerdeki işleyişin zor ve kolay yönlerini gördüm. O dönemde Sunexpress sınavına stajyer arkadaşlarımla birlikte başvurup sınava girdik ama olumsuz sonuçlandı. Ancak bu sonuç beni etkilememişti. Çünkü bu mesleğin alternatifleri de vardı. Okul bitmeye yakın Türk Hava Yolları’na başvuruda bulundum ama sürecin uzun olacağını biliyordum. Gün geldi mezuniyet çattı bir yandan sevinç bir yandan üzüntü iki farklı duygu bir aradaydı. Üniversitemiz bizi güzel bir törenle mezun etti. Türk Hava Yolları’ndan bir ay sonraya mülakat tarihi vermişlerdi. Mülakat süreci 1-2 haftada gerçekleşti. Mülakatlarda biraz zorlandım. Olacağını veya olmayacağını tahmin etmiyordum. Bir süre sonuçları bekledim ve sonuç onaylandı. Ülkemizi dünyada temsil eden global bir şirkete girecektim. Eğitimlerim başladı ve iki buçuk ay sürdü. Üniversite'de hocalarımızın anlattığı her şey aynıydı ve hiç zorlanmadan eğitimleri bitirdim. Mesleğe adımımı atmış bulundum. Şu an büyük bir ailenin üyesiyim yaklaşık 4 yıldır THY’de kabin memuru olarak görev yapmaktayım ve çok mutluyum. İnanmak başarmaktır.

 Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Programı 2017 Mezunu Dilek Keser

İzmir Ekonomi Üniversitesi Dış Ticaret Programı'ndan 2017 senesinde 3,10 ortalama ile mezun oldum. Mezun olduktan sonra okul hayatımın öncesi ve sonrasında çalışmış olduğum firmalardan müşteri odaklılık, dış pazar çalışmaları v.b. konularda edindiğim bilgiler doğrultusunda Ven Grup firmasında çalışmaya başladım. Aynı zamanda, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü'nü okumaya başladım. Şu anda Ven Grup ailesinin bir üyesi olarak yurt içi ve yurt dışı teklifleri, satış öncesi ve sonrası destek, proje çalışmaları, şantiye keşif ve kontrolleri, hak ediş düzenlemeleri başta olmak üzere çalışmalarımı sürdürmekteyim.

 Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı 2018 Mezunu Emrah Şahin

İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü'nü 2016 yılında kazandım. Öğrenciliğim devam ederken, Ocak 2017 yılında Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde Öğrenci İŞKUR personeli olarak göreve başladım. Haziran 2017 yılında görev sürecim tamamlandıktan sonra, Temmuz-Ağustos 2017 yılında Tanıtım Müdürlüğü bünyesinde tercih yapmak üzere gelen öğrencilere okulun ve bölümün tanıtımı görevini üstlendim. Aynı ay içerisinde (Ağustos 2017) Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde kadrolu tekniker unvanı ile tekrar göreve başladım. Ağustos 2020 yılında askerlik görevi nedeniyle kurumdan ayrıldım. Askerlik görevimin 5 aylık bölümünü (Ekim 2020 – Şubat 2021) Harbiye Orduevi'nin Elektronik (BİMED) biriminde yaptım. Askerlik görevim tamamlandıktan sonra Mayıs 2021 tarihinde tekrar Ekonomi Üniversitesi Bilgi İşlem Müdürlüğü birimine başladım. Mart 2022 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi'ndeki maceram son buldu. Şu an Korsini-SAF Ambalaj firmasında Bilgi İşlem Müdürlüğü’nde uzman yardımcısı olarak görev yapıyorum.

 Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı 2020 Mezunu Emre Süngü

Bilişim sektöründe faaliyet gösteriyorum. Mobil uygulama ve tasarımı, web sitesi tasarımı, bilgisayar ve cep telefonu teknik servisi ile yedek parça satışı, kurumsal firmalara bilgi işlem desteği ve güvenlik kamerası hizmeti işiyle uğraşıyorum. Şu anda Silver Computer Technology firmasının kurucusu ve işletmecisiyim. Aynı zamanda İzmir Doğalgaz Dağıtım A.Ş'de Bilgi İşlem departmanında Donanım Destek tarafında çalışmaktayım.

 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı 2017 Mezunu Elif Emdi

2015 yılında lisede çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünü tamamladıktan sonra o yıl İzmir Ekonomi Üniversitesinde çocuk gelişimi bölümünün açıldığını öğrenmiştim ve 1. Tercih olarak yazdığım İzmir Ekonomi Üniversitesi çocuk gelişimi bölümünü %100 burslu olarak kazandım. 2017 yılında ise okulumdan yüksek şeref öğrencisi, bölüm birincisi olarak mezun oldum. Daha sonra İstanbul Üniversitesinde lisans tamamlama eğitimime devam ettim. Aynı zamanda mezuniyetim akabinde çeşitli eğitim odaklı derneklerde aktif gönüllü üyeliklerim oldu. Özellikle eğitimde medya okuryazarlığı ve siber zorbalık üzerine uzmanlaşarak çeşitli kurumlarda eğitimler verdim. Bunun akabinde 1 yıla yakın bir süreçte Dr. Özgür Bolat ile anne-baba-öğrenci eğitimleri üzerine oluşturulan bir ekipte gönüllü olarak birçok görüş ve tavsiye makalesi, kısa bildirimler yazarak kendimi bu alanda geliştirme fırsatı edindim. Eğitim hayatım boyunca okulumun da katkısıyla birçok alanda araştırma yapma fırsatı edinmiş hem eğlenceli hem de çok keyifli bir eğitim hayatı geçirdim. Aynı zamanda dönem içi ve yaz stajlarımı İzmir Özel Türk Kolejinde tamamladım. 1 yıl özel bir anaokulunda çalıştıktan sonra İzmir Özel Türk Koleji bünyesinde 6 yaş Hazırlık Sınıfı öğretmeni olarak, 5 yıldır çalışmaktayım. 2011 yılında Flipped Learning eğitimini araştırırken ‘’Flipped learning technology selection’’ eğitimini aldım bununla birlikte de meslek hayatımda bugüne birçok farklı proje oluşturup öncülük etme fırsatı edindim aynı zamanda yine seminerlerde örneğin; Eçev yaratıcı yenilikçi öğretmen seminerleri gibi birçok alanda eğitim verme, bilgilerimi paylaşma fırsatım oldu. Pandemi dönemi ile birlikte özellikle eğitimi online olarak nasıl olacağına dair birçok paylaşımları öğrendikten sonra özellikle eğitimde teknoloji destekli nasıl ilerleyeceğimize dair birçok deneyim elde etme fırsatı edindim. Mesleğim gereği birçok yaklaşımı araştırıp sınıflar da uygulanabilirliklerini edinme fırsatı elde etmem de, elbette öncelikle okulumda edindiğim birçok yeni bilginin, sorgulamayı ve eleştirel düşünmeyi öğrenmemin aynı zaman da çalıştığım kurumun yenilikçi ve bu fikirlere her zaman açık olmasının da katkısı çok büyük.

 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı 2018 Mezunu Ekin Kanığ

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programı'ndan 2018 yılında mezun oldum. Bölümümü seçmemde; sağlık alanına ilgi duymam, sağlık kurumlarında çalışma isteğim büyük rol oynadı. Üniversite seçimimde ise; İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin eğitim kalitesini, mezuniyet sonrasında iş bulma imkanını, sosyo-kültürel aktivitelerin iyi olduğu bir okul olduğunu öğrendim ayrıca okulun web sitesini, mezun yazılarını okudum ve ekonomi üniversitesinde eğitim almaya karar verdim. Öğretim üyelerimiz bizim eğitimimizle, staj yeri seçimimizde, akademik çalışmalarımızda her zaman çok yakından ilgilendiler destek olup arkamızda durdular. Okulumuzun sağladığı en büyük avantajlardan biride birden çok hastanede stajyer olarak çalışmamdı. Bu sayede mezun olduktan sonra kazandığım deneyimler, iş hayatında ne tür sorunlarla karşılaşabileceğimi, ne tür mesleki sorumluluklarımın olduğunu gösterdi ve mesleğimi yaparken mutlu olacağımı staj dönemimde daha iyi anladım. İlk işim stajyer olarak çalıştığım özel bir hastaneydi. İkinci işim ve şuan çalışmaya devam ettiğim Özel Emot El Mikro Cerrahi Ortopedi Travmatoloji Hastanesi'nde Hasta Kayıt Kabul Birimi'nde tıbbi sekreter olarak çalışmaktayım. 1991 Yılında kurulmuş olan Emot Hastanesi El Cerrahisi Ve Ortopedi Travmatoloji alanında hizmet veren 33 yataklı yılda ayaklaşık 11.500 polikliniğin 2750 ameliyat ve 2500 fizik tedavi hastasının karşılandığı özel bir dal hastanesidir. Tıbbi kayıt arşivi kurulduğu günden bu yana düzenli olarak gelişmiş teknolojideki programlarla tutulmakta bu kayıtlar ve arşiv üzerinden doktorlar ve hemşireler bilimsel yayınlar hazırlanmakta ve faydalanmaktadır. Bu da mesleğimizin ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Tıbbi sekreter kadrosu seçilirken oldukça özenli davranılmaktadır. Hasta karşılama, doğru ve düzenli kayıt alma ve arşivleme, KVKK kapsamında bu bilgilerin güvenliğini sağlama aynı zamanda gerektiğinde ulaşabilirliğini sağlamak görevlerimiz arasındadır. Hedefim bölümümle ilgili gelişmeleri yayınlar aracılığı ile takip etmek ve kurumumda uygulamak ilerleyen yıllarda yayın hazırlamaktır. Kariyer hedeflerim arasında öncelikle hasta kayıt birim sorumlusu olmak ve hastane idaresine faydalı olabileceğim işler yapmak farklı yönetsel pozisyonlarda çalışmaktır.

 Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı 2022 Mezunu Rabia Çoban

2022 yılında İş Sağlığı ve Güvenliği Programından mezun olmak üzereyken Aydın Aktuğ hocamın referansı ile Ateş Wind Power tesisinde staj yapmaya başladım. Devamında kadroya geçtim. Halen Ateş Wind Power Zeytindağ fabrikasında Health and Safety Technician olarak çalışmaktayım. Ekonomili olarak, profesyonel mesleğimi yapmaya başlayınca, hem akademik, hem de profesyonel olarak çalışan hocalarımız sayesinde yapacağımız işe tam olarak hazırlıklıydık. Çünkü mesleğimizin hem bilgi kısmını, hem de tecrübe ve operasyonel tarafını öğrenmiş olarak mezun olduğumuzun farkına vardım.

 Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı 2022 Mezunu Turgay Turan

2022 yılında İş sağlığı ve Güvenliği Programından mezun oldum. Ekonomili olarak sahaya ilk çıktığımda hiç yabancılık çekmedim. Çünkü öğrenim hayatım boyunca özellikle sahadan gelen aynı zamanda profesyonel yöneticilik de yapan hocalarımızın sayesinde yapacağımız işin profesyonel tarafını ve her şeyi öğrenmiş, bilerek mezun olduğumuzun farkına vardım. Halihazırda Türkiye'nin en büyük yenilenebilir enerji tesislerinden biri olan Ateş Wind Power BOSBİ Şantiyesi’nde ve aynı zamanda okuldan hocam olan Aydın Aktuğ'un ekibinde Saha İş Güvenliği ve Sağlığı Sorumlusu olarak çalışmaktayım.